Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Maydanoz Çayı

Bitki çayları, sebze karışımları, detoxlar… Her zaman bitkisel kürleri çok severim. Uygularım. Etkisini gördükçe de hayatımdan ektik etmem. Araştırmalar yaparım… Ne neye iyi geliyor iyice araştırma yaparım. Uzun zamandır ara ara uyguladığım bir kür vardı. “Maydanoz kürü”. Maydanoz kürünü ben ödem atmak için kullanıyordum. Yaptığım araştırmalar sonucu “maydanoz çayı” ile tanıştım… Ve o kadar muhteşem bir çay ki, faydalarını okuyunca eminim hayatınızdan eksik etmeyeceksiniz.
 
Maydanozu her mevsim, pazar ve manav tezgahlarında bulmak mümkün. Biz kadınlar içinse en önemli özelliği içerdiği C vitamini ve demir.
 Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılıyor. Ayrıca, kalsiyum, potasyum, kükürt, magnezyum ve klorin ile A ve K vitamini bulunuyor. Kısaca vitamin bombası…
 
Bunlar zaten eminim herkesin bildiği konulardır. O yüzden gelelim asıl konuya. Maydanoz çayının faydalarına; C vitamini cildi besler, yara izleri ve lekeleri azaltır ve kolajen üretimini destekler, hücre üretimi ve onarımı yapar. Bingo!
 
Peki nasıl yapacağız?
 
Eğer düzenli yaparsanız zaten bir süre sonra rutin haline getiriyorsunuz.  Maydanozu daha buzdolabına koymadan yıkamaya ve kurutmaya başlıyorsunuz. Daha sonra çay yapacağınız zaman 1/4 maydanozu porselen bir demliğe koyup üzerine kaynar su döküyoruz. 5-6 dk. Demlendiriyoruz. Daha sonra isteğe bağlı olarak bir dilim limon ilave ederek içiyorsunuz. Düzenli olarak günde 2 kez içildiğinde işe ne kadar yaradığını göreceksiniz. Tavsiyem akşamları yüzünüze sürmek için birazcık ayırmanız.
Bir ay sonra cildinizdeki berraklığa inanamayacaksınız... Scrublardan, beyazlatma formülerliden ve kremlerden çok etkili bir yöntem. Deneyin göreceksiniz.
 
 
 
Toplam blog
: 68
: 2103
Kayıt tarihi
: 20.01.14
 
 

Merhabalar,  Çocuk yaşlarda hissetmiş olduğum ve bastırdığım hislerim 2016 'da Theta Healing eğit..