Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
997
 

Maydanozlu peynirli poğaça

Maydanozlu peynirli poğaça
 

Alıntı


4 Su bardağı un
1 Su bardağı su 
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Paket yaş maya
1 Yumurta
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı kahvaltılık eritmiş olduğunuz yağ
Arzunuza göre, susam veya çörek otu
 
 
 
 
İç malzemesi
 
100 gr Beyaz Peynir
Çeyrek demet maydanoz
 
 
 
 
 
 
Geniş bir naylon kabın içine 3,5 su bardağı unu koyun. Unun ortasını açın, bir paket yaş mayayı ilave edin, mayanın tam üzerine şekeri ve tuzu koyun, mayanın eridiğini sıvılaştığını göreceksiniz. Diğer malzemelerini; oda sıcaklığındaki sütü, kaynamış ılık suyu, sıvı yağı, eritmiş olduğunuz kahvaltılık yağı, yumurtanın beyazını da ilave ettikten sonra kulak memesi kıvamında yoğurun, muhtemelen un isteye bilir, azar azar unu yedirin. Hamuru 20 dakika dinlendirin ve tekrar yoğurup, Ceviz büyüklüğünde bezeler yapın, yine 20 dakika dinlendirdikten sonra incecik kıymış olduğunuz maydanozun içine 100 gr beyaz peyniri, yumuşacık kabaran bezeleri avucunuzun içine alarak bezenin ortasına bir çorba kaşığı dolusu koyup, poğaça şekli verin. Fırın tepsinizi ister bir kaşık sıvı yağla yağlayın veya tepsinize fırın kağıdı koyun.3. kez 20 dakika bir dinlenmeden sonra 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırının orta katına, üzerilerine yumurtanın da sarısını sürdükten sonra sürün 20 dakika sonra PUF poğaçalarınız afiyetle yenmesi için sizi bekliyor olacaklardır ;)  Susam ve çörek otu için arzunuza kalmış dedim demesine ama,  gerçekten de tavsiye ederim, özellikle de çörek otu mide için bire bir.. Afiyet olsun..
 
 
 
Dip not: Kabaran hamurun ikinci kez yoğrulup tekrardan şekil verilmesi, bu ev ekmeği, börek, poğaça her ne ise! Hem sindirimi kolay hemde daha yumuşak ve de kabarmış olacaktır. elinize bir çay kaşığı sıvı yağ sürüp yoğurduğunuz da hamur iyice özdeşleşip kabaracaktır. Selam ve sevgilerimle.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Öyle güzel tarif etmişsiniz ki kalkıp yapasım geldi...Elinize sağlık.Selamlar.

Abbas Oğuz 
 08.03.2015 16:00
Cevap :
Merhaba hocam ;) Tebessüm ettirdiniz, ev yapımı her zaman tercih ettiğim hamur işleridir. Mümkün olduğunca kolay tarifler vermeye çalışıyorum, yapıp yediğinizde ise afiyet olsun efendim. Selam ve saygılarımla, iyi akşamlar dilerim..  09.03.2015 20:57
 

Kıymetli yazarımız Sayın, Gülsen Tunçkal: Evet görselde de görüldüğü üzere bizim evin Sultanı ta gençler Ankara, İstanbul,İzmir de okurlarken karton kutularla götürürdüm. Üstelik günlerce tazeliğini korur. hatta çayla kıtır, kıtır yenir diyebilirim.Çarşıda, pas-tanelerde yapılıyor ancak sizin yazdığınız şekilde ve bizde yapıldığı şekilde değil.Evde hazırlanıp, pişirilenler bir başka.Şaire hanım saygılar sunuyorum.Sağlık ve mutluluk diliyorum.DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ BÜTÜN GÜNLERİNİZ ŞEKLİNDE KUTLU OLSUN.

Mehmet Burakgazi 
 08.03.2015 15:09
Cevap :
Değerli hocam Mehmet bey, dışarıdan alınıp yenildiğinde her ne kadar şekli şemali güzel olup cezbediyor ise, ben yine de sizin yazdığınız gibi, evde yapılan hamur işlerini tercih ediyor ve de yapıyorum. Dışarıdan alınan pasta çörek ve börek türünün yağı bizim evdeki yağlara uymuyor, bu da benim alım zevkimi bir hayli öldürüyor. Saygı ve selamlar da benden can yüreğinize hocam. Dünya kadınlar günü inşallah Ülkemde kadınlara şiddet uygulanması olmadan saygı çerçevesi içerisinde tüm hanelerde geçsin efendim. Var olunuz, tüm bireylerin Kadınlar gününü bende kutlarım..   08.03.2015 15:22
 

Ellerinize sağlık canım deneyeceğim.NAHİDE ÇELEBİ

NAHİDE ÇELEBİ 
 08.03.2015 14:46
Cevap :
Merhaba Nahide hanımcım. Seveceğinizden eminim kolay bir tarif oldukça da lezzetli, akşamdan sabaha kalsa bile. Kahvaltı masasında hele ekmek kızarma makinesinde bir de ısıtılıp yenmiyor mu ;) Sevgilerimle iyi akşamlar..  09.03.2015 21:01
 

Yine harika ve sevdiğim bir tarif çok teşekkür ediyorum Gülsen Hanımcım.SEVGİLERİMLE.

Şennur Köseli 
 08.03.2015 14:35
Cevap :
Mutlu oldum beğeniniz ve sevdiğiniz için Şennur hanımcım ;) Sevgiler benden de dost yüreğinize, iyi akşamlar dilerim..  09.03.2015 21:04
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 422
Toplam yorum
: 817
Toplam mesaj
: 33
Ort. okunma sayısı
: 372
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster