Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '07

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Maylo

Maylo
 

Kuzenimin bir köpeği var. 2 aylık Papillion cinsi bir köpek. Adı Maylo. Maylo siyah-beyaz, kıvrık kuyruklu, koca göbekli bir köpek. Daha 2 aylık fakat 6 kilo. Maylo her Papillion cinsi gibi insanlarla oynamayı seven, dost canlısı bir köpek.

Bu köpek insan seçme konusunda çok hassas. Maylo'nun ailemizden en çok sevdiği fertler babam ve kardeşim. Herkese havlar fakat kardeşimle babama hiç hırlamaz, havlamaz ve bağırmaz. Nedeni ise babam ve kardeşimin ona olan ilgisi. Bu Papillion cinsi köpek; ilgiye çok duyarlı. Yalnız kaldığı zaman ağlıyor.

Anneannem ona çok bağırıyor, o hırladığı zaman ayağındaki terliği çıkarıp köpeği kovalıyor. Maylo çok yemek yiyor. Ne verseniz yer. Anneannem ne zaman börek, kek yapsa Maylo da payını alır. Çok oyunbaz bir köpek. Herşey de oyun oynuyor. Hele hele ona bir top verin çıldırır. Çok değişik bir özelliği daha var Maylo'nun. Göbeğinin sol tarafını okşadığınızda sağ patisini oynatıyor, sol tarafını okşadığınızda ise sağ patisini oynatıyor. Çok değişik bir köpek.

Küçüklüğünden beri çok iyi bir özelliği var. Tuvalet eğitimini alan bir köpek. Tuvaletini sadece gidip gazetenin üzerine yapıyor.

Bir özelliği daha var. Çok akıllı bir köpek. Her şeyi anlıyor. Mesela teyzem ona bağırıyor; biz güldüğümüzde şaka olduğunu anlayıp hemen yaptığı şeyi devam ettiriyor. Ve çok söz dinliyor. Özellikle teyzemin sözünü çok dinliyor.

İşte bu yüzden bizim Maylo'muz herkes tarafından sevilen özel bir köpek.

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..