Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '22

 
Kategori
Güncel
 

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ…

Rahat, huzurlu, sağlıklı, güvenli ve ümit veren bir hayat yoktu dünyada... İnsanlar ve tüm canlılar için dünyanın rahatı kaçtı… Kaçtı ki ne kaçma!..

Suyunu, toprağını, havasını, ümidini, varlığını tükettiler dünyanın…

Şimdi de sözümona şaşkınlara oynuyorlar: Yok efendim şu virüs, bu virüs, şu hastalık, bu hastalık; şu salgın, bu salgın!..

İnsanlık alemi üretim üzerinde kafa yormazsa; ne canlı varlık kalacak ne de canlı alemin şu güzelim dünyası!..

İnsan ve canlı hayatına zarar veren üretime derhal son verilmeli… Nedir zararlı üretim: En başta silah ve sonrasındaysa insan sağlığına zarar veren üretimin hepsi…

Bakın, büyük şehirlerimizde olsun, küçük şehirlerimizde olsun halkımız; bir imkan elde edince köylerine dönüyor… Kışın kalmasalar da, yazın köylerimiz doluyor… Köylerde temiz su, hava ve toprak var; kısacası sağlık var…

Zararlı üretim devam edecek ve ne yazık ki, çok daha beter virüsler, salgın hastalıklar, tedavisi mümkün olmayan bulaşlar saracak hepimizin bünyesini…

Hayatta olanlar, hayatlarını zar zor idame ettirebilecekler ve daha fenası sağlıklı bebekler gelmeyecek dünyaya…

Mars’a mı, başka gezegenlere mi gidecekmiş insanlık?!..

Hayali, fikri, çabası bile güzel, ama şu güzelim dünyamızın doğal haline getirilmesi asıl çözüm değil midir?!..

Dilerseniz aşağıdaki ilgili haberi de okuyun:

https://www.milliyet.com.tr/dunya/son-dakika-maymun-cicegi-virusu-bir-kitaya-daha-sicradi-who-korkunc-bir-meydan-okuma-6759440

"Yakın bir zamana kadar maymun çiçeği öngörülebilir bir virüstü. Virüs yabani hayvanların vücutlarında bulunuyor. Adı maymun çiçeği olmasına karşın da aslında kemirgenlerde görülüyor.

Batı ya da Orta Afrika'daki yağmur ormanlarında dolaşan birisi enfekte olmuş bir hayvanla temas kurdu ve bu virüsü kaptı. Enfekte olan kişinin derisinde içi sıvı dolu kabarcıklar oluşuyor ve bunlar sonra kabuklaşıyor.

İnsana bulaşarak doğal yaşam alanının dışına çıkan virüs yayılmakta zorlanıyor. Bunun olabilmesi için uzun ve yakın temas gerekiyor. Bu nedenle de salgınlar dar çerçeveli oluyor ve kendi kendine yok oluyor…”

WHO: KORKUNÇ BİR MEYDAN OKUMA

Vakaların daha da artmasının bekleyen Dünya Sağlık Örgütü (WHO), maymun çiçeği salgını yayılırken yeryüzünün 'korkunç' bir meydan okumayla yüz yüze olduğunu duyurdu.

WHO yöneticisi Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre'de yaptığı açıklamada dünyayı uyardı; Covid-19, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve peşinden gelen maymun çiçeği virüsünü saydı:

"Elbette, koronavirüs pandemisi dünyamızın tek krizi değil. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgını, maymun çiçeği, nedeni bilinmeyen hepatit, Ukrayna, Yemen, Suriye, Güney Sudan, Afganistan, Somali ve Etiyopya'daki insani krizler.

İklim değişikliği, eşitsizlik ve jeopolitik rekabetin yol açtığı hastalıklar, kuraklık, kıtlık ve savaşın bir araya geldiği korkunç bir bir noktayla yüz yüzeyiz…"

WHO, hafta sonu da maymun çiçeği virüsüne dair merak edilen soruları yanıtladı, "Tespit çalışmaları arttıkça vaka sayısının da artmasını bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Örgüt semptomların 2-4 hafta arası sürdüğünü, ölüm oranının ise yüzde 3-6 arasında olduğunu aktardı. WHO Avrupa Direktörü Hans Kluge de "Yaz mevsimi yaklaşırken büyük buluşmalar, festivaller ve partiler nedeniyle yayılımın hızlanmasından endişe ediyorum." ifadelerini kullandı…”(Milliyet, 23.05.2022)

 
Toplam blog
: 94
: 202
Kayıt tarihi
: 16.08.12
 
 

Babam; okumaya, hele de gazete okumaya çok meraklıydı. Aldığı gazeteleri okur, sonra da masama bı..