Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Maymun iştahlı biri, aşık olabilir mi?

Maymun iştahlı biri, aşık olabilir mi?
 

Maymun iştahlı, her dilde aynı türküyü çığırır malesef! " Keşke burada olsaydın! " Söylediğine bi de kendi inansa!


Konuşmanın, söylemenin yetersiz kaldığı anlarda, yazmanın gücüne, kuvvetine sığınırım.

Dün " Sen çok maymun iştahlısın." dediğim bir arkadaşım, bu sözüme çok alındı; hatta sözlerimi hakaret, bir arkadaşının bariz şekilde dolduruşuna gelip, kendine direkt olarak yapılmış bir saldırı olarak algıladı. kendisini maymun iştahlı olarak tanımlamamı gurur meselesi yaptı; her nedense.

Oysa ona " Sen çok maymun iştahlısın." derken, ne saldırmak, ne hakaret etmekti amacım... Ben onda gördüğümü söyleyerek sadece bir durum tespiti yapmıştım. İşte hepsi o kadar.

Eğer merak ediyorsanız, kimdir gönül ilişkilerinin maymun iştahlısı? Ne yer, ne içer, nasıl davranır?  size de anlatıvereyim hemen şuracıkta. Haa! Ne dersiniz?

Klasik bir maymun iştahlı, bu özelliğini en çok da gönül ilişkilerinde gösterir. Her yeni sevdiğine,"  Daha önce hiç kimseyi böylesine sevmemiştim! " masalını anlatır! Ve onun her bir yeni aşkı, kesinlikle son aşkıdır!

Aslında onun kendine bile itiraf etmekten korktuğu şey, gerçekte karşısındakine değil, aşka, özellikle de aşkın platonik, tek taraflı haline aşık, belki de esir olduğudur.

Bir maymun iştahlının en büyük korkusu, bu gelip geçici aşklarından birine gerçekten aşık olmak, kendi kafasında yaşattığı sanal aşkı, bir gün gelipte gerçekten yaşamak zorunda kalmasıdır. Çünkü işte o gün, takke düşer, kel görünür! Gerçek, apaçık şekilde ortaya çıkar üstelik.

Gerçek bir yüzleşme, gerçek bir aşk yaşama ihtimali ortaya çıktığında, maymun iştahlı, gerçeklerden de, sevdiğni sandığından da dört köşe, dört bucak kaçar. Her yüzleşmeyi, her karşılaşmayı engelleyecek bir mazereti bulunur muhakkak! Ya memleketten kızı gelecektir! Ya hiç beklenmedik bir hastası oluverir! Ya ailesi köyde, bayırda, çayırda, çimende piknik yapma sevdasına tutulur! Ya çok uzaklardan yıllardır görüşülmeyen hısım akrabayla, geçmişin can ciğer kuzu sarması olunmuş, can ötesi arkadaşları çıka gelir!

Ama maymun iştahlıya soracak olsanız, sevdiğine kavuşmayı o herkeslerden çok ster aslında! Ama neylersin ki, kısmet işte! Bir türlü nasip olmaz; her gün bir yenisi gelen, bitmek bilmez engeller yüzünden; o candan çok sevilen sevgiliye kavuşmak!

Bi de öyle bir zoruna gider, öyle bir zorlanır ki, maymun iştahlı olduğu yüzüne söylenen! Sanırsın ki, ona " Sen maymun iştahlısın kızım işte! " diyen adam; maymun iştahlının anasıyla babasını kesmiş!

Halbuki maymun iştahlı olmak, bir suç, bir kusur değil ki. Maymun iştahlı, pırpır yürekli, şıpsevdi, aşk heyecanı bağımlısıdır. Üstelik bunları isteyerek de yapmaz. Sadece içinden öyle davranmak gelir.

Hem sonra, maymun iştahlı olmak, niye suç olsun ki? Herkesin ayrı bir tarzı, ayrı bir yaradılışı var değil mi? Ayran gönüllü olmak, en çok da maymun iştahlıyı yorar aslında; başkasını değil...

Maymun iştahlıya sorsanız, varsa yoksa son aşkıdır! Oysa aşık olduğu, onun ne ilk, ne son aşkıdır! Maymun iştahlı, yaşamının her döneminde başka bir insan modeline aşıktır çünkü. Ne ilk aşkı diğerlerine benzer, ne ilk gençlik sevdası bir başkasına... Ne yetişkin olduğunda sevdiği benzer diğerlerine, ne olgunluk, ne de son aşkı ötekine... Ama maymun iştahlı, her seferinde aynı türküyü çığırır işte!" Sen benim hem en son, hem en büyük aşkımsın hayatım! "

Ne dersiniz?  Maymun iştahlıya nasıl inanalım?!! Hangi maymun iştahlı birini en çok ve en büyük tutkuyla sevebilir ki?!! Bence hiçbiri... Ama işte gel de, bunu bir de maymun iştahlıya anlat! Tabi anlatmayı becerebilirsen eğer... Ne yalan söyleyeyim. Ben anlatamadım arkadaş! Ama ne kadar anlatamasam da, şunu çok iyi biliyorum ki, hiçbir maymun iştahlı, bir tek kişiyi hem büyük bir aşkla, hem de sonsuza kadar sevemez.

Sizi bilemem ama... Gerisi boş laf, gerisi hikaye benim için... Hem de en okkalısından maymun iştahlının hikayesi!... Maymun ne ki! Hikayesi ne olacak! Maymun ne kadar iştahlı olabilir ki, aşkı da o kadar büyük olsun! Laf... Laf işte! Laf ola, beri gele! Bekle ki, maymun iştahlı aşık ola!

Babanın kız kardeşi teyzen olduğu gün!, ya da enseni kendi gözlerinle görebildiğinde! maymun iştahlı aşık olacak! Bekle... Bekle ki, göresin! Olma mı canım!

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..