Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '06

 
Kategori
Kadın Modası
 

Mayo satın alırken...

Mayo satın alırken...
 

Plajlar, sezonun modası mavi, yeşil, turuncu, beyaz, sarı, siyah ile renklenirken, satın alınacak mayonun dikişlerinin, kumaşın özelliklerine uygun şekilde olmasına, yanındaki dikiş adımlarına da dikkat edilmesi gerekir.

Mayoda, kullanılan astarlık kumaşın yüzde 100 poliamid iplikle, kumaşına uygun ve her iki yönde uzama özelliği gösterecek şekilde örülmüş olması, dikiş dayanımının, dokunmuş kumaşlarda kopma mukavemetinin, örme kumaşlarda ise patlama mukavemetinin yüzde 70'inden az olmaması , dikişler bittiği yerde sökülmeyecek şekilde pekiştirilmeli, sarkan ipliğin uçları da temizlenmelidir.

Aksesuar olarak kullanılan metal veya plastik parçaların deniz ve havuz suyuna dayanıklı olması gerekir.

Ayrıca, yüzeylerinin sivri ve keskin kısımları bulunmamalıdır. Erkek ve erkek çocuğu mayolarında bel lastiği yerine kordon da kullanılabilir. Kadın mayolarında vatka kullanıldığında, düzgün görünüm verecek şekilde sütyen kalıbına göre kesilmiş olmalıdır. Sütyen kısmında, balen kullanılması halinde bu konuda metalden kaçınılmalı ve uçları yuvarlatılmalıdır. Balen sütyenin kısmının içine dikilen yuva içerisinden geçirildikten sonra üç kısımları iki sıra dikişle kapatılmalıdır.

Boyutlarının da modaya ve diğer hususlara bağlı olarak , imalatçısı tarafından belirlenmesi, etiketinde gösterilenle, ölçülen fiili boyutlar arasındaki farkın , oranının yüzde biri aşmaması, mayonun dikişlerinin kumaşın özelliklerine uygun şekilde olmasının yanında, dikiş adımlarına da dikkat edilmesi , ürünün daha uzun süreli kullanımı yanında insan sağlığı konusunda vücudu sarma unsurundan güneş ışınlarının etkisine kadar birçok etkenin dikkate alınması gerekir.

Sağlıklı, bol güneşli günler...
Fotoğraf Milliyet

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..