Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Mayonez ve ketçaptan zarar eden firma

Mayonez ve ketçaptan zarar eden firma
 

Bu yazımda Microsoft, Windows, Youtube gibi teknoloji ile ilgili konulardan bahsetmeyeceğim. Gıda sektöründeki bir Amerikan devinin, kuruşu bile hesap ettiğinden değineceğim.

Kentucky Fried Chicken (KFC) Amerika'da kurulmuş dünya genelinde restoranlar zincirine sahip bir hızlı yemek(fast food) devidir.

Türkiye'deki restoranlarında yeni bir uygulama başlatmışlar.

5-6 kişilik bir arkadaş gurubunuzla KFC restoranına gidiyorsunuz. 30 adetlik bucket menü veya herkes kendi istediği menü tercihini yapıyor. Bilindiği gibi KFC yemeklerini insanlar genellike ketçap ve mayonez ile daha çok tercih ediyorlar. Hesap ödeme esnasında her arkadaşınız için bir ketçap ve bir mayonez istiyorsunuz. Bakıyorsunuz tutarda birden artış oluyor. Tanesi 20 kuruştan size ketçap ve mayonez satıyorlar. Bu durumda ağzınız açık kalıyor. Hemen sebebini soruyorsunuz. Size verilen cevap aynen şu şekilde;

-Bazı müşterilerimiz gereğinden fazla ketçap ve mayonez alıyorlar. Bunun önüne geçebilmek için böyle bir uygulama yapmayı gerek gördük.

Allah Allah! Biz şimdi gereğinden fazla ketçap ve mayonez mi aldık veya alma girişiminde bulunduk. Bu nasıl bir uygulama?

Değerlendirmeyi siz saygıdeğer tüketicilere bırakıyorum.

Biz tepki göstermezsek daha ne önlemler alınır bu ülkede...

 
Toplam blog
: 177
: 1692
Kayıt tarihi
: 02.11.07
 
 

İlk,Orta ve Lise öğrenimi TED Kolejinde yaptı. Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitiminden sonra E..