Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Mazide bir derbi yatar(!)

Mazide bir derbi yatar(!)
 

Bir slogan vardır. ‘’Futbol  dostluktur, Futbol kardeşliktir’’ diye. Eller yumuk yumuk bağıra bağıra söylenirdi maziden günümüze gelen bir slogan. Bu slogana birde ‘’ futbol adam bıçaklamaktır’ı eklediler. İki tezat durumu tek bi cümlede sloganlaştırmayı başarabildik biz!.

Galatasaray-Fenerbahçe Derbisi 100 yılı aşan bir maziye sahip derbi. Taçsız kral Metin Oktayların, Sinyor Can Bartuların Oynadığı dönemleri göremesekte duyduklarımız mazide kalan derbilerin şimdiki derbilerden olan farkını bize fazlasıyla gösteriyor. Metin Oktayın Fenerbahçe forması Can Bartunun da  Galatasaray forması giyerek sahaya çıktıklarını biliyoruz. Futbolun henüz kirlenmediği dönemler…

Ezeli rekabet ezeli düşmanlığa dönüştü!

Futbolun amatör ruhla oynandığı dönemlerden Futbolun profosyenelce oynandığı dönemlere geçtik buda yetti futbolun kirletmeye. Eski rakipler artık yeni düşman oldu.

Mazideki derbiler Galatasaray-Fenerbahçe Taraftarlarının tribünlerde maçı birlikte izledikleri derbilerdi . Şimdi ise derbilerde rakip takım deplasmana uygulanan deplasman yasağı nedeniye taraftar götüremiyor. Nereden nereye….

Fanatik olmak başka Holigan olmak başka!

Bir takıma gönül verebilirsiniz, bir renge, bir armaya gönül verebilirsiniz. Kazanıldığında sevinçten, kaybedildiğinde ise üzüntüden ağlayabilirsiniz. Takımınızın maçlarınızı cebinizde kalan son lirayla bilet alıp maça giderek takip edebilirsiniz, yağmur, çamur, kar demeden armanın peşinden gideblirsiniz bu fanatikliktir. Ya holiganlık? Gönül verdiğin takıma destek vermek rakibine küfür etmek demek değildir. Twitter, Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinden karşılıklı küfürleşmeler bir renge, bir armaya gönül vermek, takımını desteklemek değildir, Futbolu sevmek hiç değildir. Bu holiganlıktır. Amatör ruhtan sıyrılıp artık endüstriyel hale gelen, üzerinden ciddi miktarlarda paralar kazanılan bir sektör artık butbol. Böyle bir döngünün içerisinde Tribünlerin  ezeli rekabetle düşmanlığı karıştırmak, karşılıkla hakarete, küfürlere varan söylemlerle Derbileri ezeli rekabetten ezeli düşmanlığa götürmek bir kişinin En başta Futbola sonra kendi takımına ve kendi şahsına verebileceği en büyük zarardır…

Bir renge gönül ver, armanın peşinden koş, ama Futbolun dostluk, kardeşlik olduğunu unutma! Sen trübünlerde aynı kandan aynı candan olan ama ayrı renge gönül vermiş kardeşine küfürler, hakaretler savururken, senin hemen üstünde satın almış olduğu locada elinde ki içkisini yudumlayarak maçı izleyen ve bundan rant sağlayan futbol tüccarlarının olduğunu unutma.

100 YILIK MAZİYE YAKIŞIR BİR DERBİ OLMASI DİLEĞİYLE…

 
Toplam blog
: 31
: 3018
Kayıt tarihi
: 01.07.10
 
 

Kimi eskidiği için yaşar. Kimi yaşadıkça eskir. Ne tohumda keramet. Ne toprakta. Ne başakta. Mari..