Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '09

 
Kategori
Blog
 

MB, kalıcı dostluklara vesile oluyor.

MB, kalıcı dostluklara vesile oluyor.
 

internet'ten alıntı.


Bu devirde, kalıcı dostlukların kurulamadığı bir gerçek...

Herşey, çıkar ilişkilerine dayanıyor...

Milliyet Blog'da yazmaya başlayalı , önemli dostluk köprüleri kurduğuma inandım.

Bu arkadaşlıklar, bazen telefonla ;bazen de MB'deki yorum ve mesajlarla pekişti.

Kimi zamanlar, MB Blog toplantıları düzenlendi ve düzenleniyor... İyi de oluyor.

Arzu etmeme rağmen , bu güzel toplantıların hiçbirine katılamadım. Kısmette olmayınca da olmuyor işte...

Geçen yılki , İstanbul seyahatimden önce , MB yazarlarından, TRT proğramcısı, değerli kardeşim, Vakayinüvis'le (Gülnâme Hanım'la ) tanışma şansım olmuştu.

Gülnâme Hanım'ın , İstanbul Radyosu'nda hazırladığı , ''Okullarda Yaratıcı Drama'nın Yararları '' konulu proğramına canlı yayında katılmıştım.

Bu vesileyle, tanıştığım arkadaşımla, geçen Şeker Bayramında , İstanbul Radyosunda, ''Edebiyatımızda Bayram '' konulu güzel bir canlı yayın proğramı yapmanın hazzını duydum.

Yayına, bizzat Harbiye'deki TRT stüdyosunda canlı olarak katılmak, ayrıca çok keyifliydi.

Yine bu yıl İstanbul'da, MB' nin önemli şâirlerinden ve TSM şarkı sözü yazarı, saygıdeğer hanımefendi , Cansın Erol'la tanışma ve uzun uzun sohbet etme şansını elde ettim.

Cansın Hanım'ın, anılarını dinlemek , yaşam felsefeme binlerce renk kattı.

MB'nin ''gülen yüzü '' Ahmet Balcı'nın, büyük bir dostluk ve vefa örneği göstererek, beni , İstanbul-Beylikdüzü'ndeki evimden alıp, yüzlerce kilometre katederek , Tekirdağ'a köfte yemeye götürmesi de unutulmaz anılarımdandı.

Ahmet Balcı'yla, MB'de başlayan sanal dostluğumuz;gerçek hayatta önemli ve köklü bir arkadaşlığın temelini atmış oldu. Sevgili Balcı, nesli tükenmekte olan fedakâr dostlukların ve Anadolu terbiyesinin henüz tükenmediğinin bir sembolüydü.

Ahşabi ve Şeyh Hendeki Hazretleri gibi takma isimlerle mizah yazılarını süsleyen Balcı kardeşimin gerçek âlemde de -bal gibi bir dost- olduğunu vurgulamadan geçemeyeceğim.


O'nunla Büyük Çekmece sahil gazinosundaki muhabbetimize, telefonla katılan, MB yazarlarından , Zeynep Gülay ve Gelincik Hanımefendilerle, İlyas Bayram Kardeşimin neşeli konuşmaları günümüze ayrı bir renk katmıştı.

B. Çekmece'nin ve MB'nin ''Melekler Annesi '' sevgili, Sabiha Rana Kardeşimin de davet ettiği ''Balık Ziyafetine '', zaman darlığı nedeniyle katılamadığımı üzülerek belirtmek istiyorum.

Sabiha Hanım'la telefonda uzun uzun konuşmanın da ayrı bir lezzeti vardı. Hanımefendi'nin davetleriyle, gelecek yıl, B.Çekmece Festivaline tiyatro grubumla katılmak , bana ayrı bir onur verecektir.

Bizleri, ailecek geçen yıldan beri, sevgili eşi Tuğrul Bey'le davet eden sevgili Dilek Ç. Kardeşimin nazik davetlerine de gelecek günlerde katılmayı çok isterim.

Beni unutmayan , İstanbul'da arayan, Antidepresan TAŞ'ın emektar ve çalışkan müdürü, Sevgili Dost, Esma Kahraman'a da teşekkür ederim.

Büyük Ada'dan davet mesajlarını aldığım değerli kardeşim, Mamut Bey'in de nazik davetine icâbet edemediğimden mahcubum.

Karikatürleriyle ve özlü mizahi yazılarıyla , MB'de kahkaha rüzgarları estiren Celâl Sanlı ve diğer İstanbullu MB yazarı dostlarla bir araya gelmek ne denli keyifli olurdu ;tahmin ediyorum.

Yaşama dair ve usta mizah yazılarıyla gönüllerimizde taht kuran, sevgili Ali Gülcü kardeşimin nazik davetine de en kısa sürede icabet edeceğim.

Memleketinde, elimizde olmadan ''Teğet geçtiğimiz '' Ali Bey'in ballandırarak anlattığı balıklarından tadacağım elbet bir gün...

Bu kalıcı ve kaliteli dostlukları için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

''Ben bir küçük cezveyim ; şimdi İzmir'e dönmekteyim. ''

Ben de dostlarımı İzmir'de, Aliağa'da ağırlamaktan onur duyarım.

Gönül ister ki burada keyfle yazılarını okuduğumuz birçok dostla bir araya gelelim ve bu güzel arkadaşlıkların tadını çıkaralım.

Zaman, mekân, geçim, sıkı çalışma temposu ve mesafelerin uzaklığı gibi birçok etkenler, bu çok arzulanan buluşmaları gerçekleştirmemizi engelliyor.

Yayın yaşamına girdiği ilk yıl içinde, ara sıra MB toplantıları gerçekleştiren yöneticilerimiz, anlaşılan gittikçe artan sayımız nedeniyle artık toplantı düzenlemeye niyetli görünmemektedirler. Bu durumda, onlara da hak vermemek elde değil.

Neyse ki internetin nimetlerinden yararlanan bizler, MB sayesinde, bir araya gelmekte zorluk çekmiyoruz. Edirne'den Ardahan'a; Sinop'tan, Muğla'ya dek , sanal da olsa birbirimizi izleyebiliyoruz.

Önemli olan gönüller bir olsun...Sağlığınız ve neş'eniz daim olsun.

İnsanoğlu için ulaşılması en zor olan ''Yazmak Erdemi '' gibi önemli bir kutsal ayrıcalığa sahip olmanız, takdire şayândır.

Ülkemizin şiddetle ihtiyaç duyduğu , ''aydınlıkların çoğalması için '' gösterdiğiniz gayret ve özveri sayesindedir ki ''Üzüm üzüme baka baka olgunlaşmakta '' ve yazar sayımız artmaktadır.

Ne mutlu bana ki sizler gibi dostlarım var.

Sağlıcakla kalınız.
 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..