Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '07

 
Kategori
Blog
 

MB Hatıra Ormanı kampanyası emin adımlarla ilerliyor.

MB Hatıra Ormanı kampanyası emin adımlarla ilerliyor.
 

Yusuf Aysan 17 Nisan 2007 tarihinde yazdığı yazısında Milliyet Blog Hatıra Ormanı önermiş ve destek istemişti (1). O günden buyana zaman zaman o sayfaya gidip bakıyorum, son durum nasıl diye. Yavaş adımlarla da olsa ilerliyor. Yavaş olmasına hiç üzülmeyelim, ağaçlar da böyledir, yavaş yavaş büyürler ama sonra çok güzel şeyler ifade ederler doğa için, insanlar için.

Bu kampanyaya bir de kozalaklarla destek olmak istedim, kozalak fotoğraflarıyla (2). Ne güzel görünürler, ağaçta en taze ve en sağlam durduklarında, düşmeye yakın bir çiçek gibi açıldıklarında, ne güzel çıtırtılar duyulur sanki esrarengiz yerlerden gelen sesler gibi. Yere düşüp kuruduklarında toprakla nasıl arkadaş olurlar ve toprağı süslerler.

Ağaçlar dikeceğiz, onlar büyüdükçe sevineceğiz. Ağaçlar konuşamazlar, konuşsalar onların sevincini dinlerdik. Ne gerek var konuşmaya, rüzgardaki hışırtıları dinleyin, dalların salınımlarını gözleyin, yere düşen yapraklara, kozalaklara bakın, onlar anlatır ağaçların neler hissettiğini.

Yusuf Aysan’ın sayfasına ara sıra bakın, oradaki ağaç sayısı arttıkça siz de sevinin.

(1) Yusuf Aysan: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=36159
(2) Kozalak fotoğraflarını son ekinoksta çektim. 21 Mart 2007 günü ODTÜ spor salonunun arkasındaki ağaçlara akşama doğru vuran güneşin ışıklarıyla...

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..