Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '09

 
Kategori
Siyaset
 

MB'nin ilgisiz kaldığı hadise!..

MB'nin ilgisiz kaldığı hadise!..
 

CHP'nin İstanbul adaya Kılıçdaroğlu'nun seçim otobüsünde meydana gelen "hadise", Dümtektek'çi Hadise kadar ilgi çekmedi, bizim medyada..

Hatta, özellikle MB'yi kastederer söylersek hiç yer almadı. Oysa, bu tür hadiseler, AKP otobüslerinde vuku bulsa, Dümtektekçi Hadisemizi kıskandıracak kadar gündem tutardı.

Aslında Sayın Kılıçdaroğlu'nun seçim otobüsünde vuku bulan hadise, çok şaşırtıcı değil çoğumuz için..

Ama her hadiseden öğrenilecek bir şeyler vardır yine de:

1-CHP'nin çarşafa olan ilgisinin, sadece rozet takarak seçim öncesi bir "açılım" olsun niyetiyle olduğunu biliyorduk; bir kere daha görmüş olduk... Elbette kırk yıllık kani, iki günde olmayacaktı yani...

2-Partinin tepesindekilerin bu "açılımı"nı, parti tabanının hazmetmediğini, sadece "kerhen" kabullenmiş göründüklerini de biliyorduk; çarşaflı hanımın sille tokat atılması bunu gözle görülür hale getirdi..

3-Bugünki hadisenin kahramanı Nimet hanımefendinin, aslında gerçekte çarşaf kullanan biri olmayıp muhalif durduğu parti yönetimini zor durumda bırakmak niyetiyle böyle bir "eylem" gerçekleştirdiğini, böylece de partilerin bu türden provakatif eylemlere ne kadar açık olduğunu görmüş olduk..

4-Bu hadiseyi, AKP'nin provakasyon projesi olarak gösterme gayretlerinin, Türk siyasetinin doğal refleksi olduğunu bildiğimizden, ciddiye almadık...

5-Ama, ilerki günlerde bir "mini etekli" hadisesi de AKP otobüslerinde vuku bulursa, bunun durumu eşitlemek adına, bir CHP organizasyonu olabileceğini kuvvetli bir ihtimal olarak görüyoruz..Zaten olmasa da, AKP'liler böyle olduğunu söyleyecektir(doğal refleks gereği)

6-Kadınları tartaklamak gibi bir çağdışılığın bizim ortak kültürümüzün bir eseri olduğunu, bunun partilerle ve siyasi görüşlerle ilgisi bulunmadığını bir kere daha anlamış olduk..

Son bir madde Sayın Kılıçdaroğlu için;

7-Ankara'nın sakinliği içinde, belgeler üzerinden siyaset yapmanın rahatlığını bırakıp İstanbul'un çamurlarına battınız ya.. Ankara'ya mukadder geri dönüşünüzde, ayanığızdaki bu çamurlar artık televizyon ekranlarından göstereceğiniz "belgelere" de sıçramıştır.

İstanbul'un efendisi olamayacağınız gibi, artık "belgelerin efendisi" de olamayacaksınız!..

Üzücü ama gerçek bu!..

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..