Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

MB üzerine fikirler - 2

MB üzerine fikirler - 2
 

Milliyet Blog


''Milliyet Blog Üzerine Fikirler'' başlıklı ilk yazımı 18 Şubat 2008'de yazmışım. Aradan geçen beş aylık bir süreye rağmen Milliyet Blog üzerine ciddi çalışma yürütülmemesi ve Milliyet Blog'un sadece tıklayanlar tarafından okunan bir siteye dönüşmesi beni üzmekte.

Son haftalarda gördüğümüz üzere; siteye fazlaca yazı eklenmekte. Bundan dolayı da kimi yazılarımız iki-üç gün boyunca incelenip siteye konulmamakta. Bu nedenle editör kadrosunun ya genişlemesi ya da yazarların da editörlüğe eklenmesi ve iş yükünü hafifletmesi gerekmekte diye düşünüyorum. Güncelliğini kaybetmiş bir blog sitesinin anlamı olmayacağı konusunda ısrarcıyım.

''Milliyet'' gazetesinin blog işini daha ciddiye alması ve blog'un sadece tıklayanlar tarafından okunması gerçeğinin değiştirilmesini talep ediyorum. Böyle olduğu sürece hiçbir atılımda bulunulamaz ve ''sen ben bizim oğlan'' mantığı devam eder, oysa ki blog yazarlarımızın kimileri çok kaliteli yazılar yazmakta ve Türkiye'nin bundan faydalanması gerekir, kimsenin toplumumuzdan bunu almaya hakkı yoktur.

Bu nedenle daha önce belirttiğim önerilerimi tekrarlayayım...

Bir; gazetenin ana sayfasında yer alan ''blog'' başlıklı köşesi genişletilmeli ve mümkünse sitenin ''ilk bakışta görülebilir'' yerlerine yerleştirilmeli.

İki; herkesin okuması gereken blog yazıları derlenmeli ve ''Milliyet'' gazetesinde en azından haftada birkaç gün yer almalı. (burada gündemle alakası olmayan ve ''Cafe'' ekinde yer alan yazılardan bahsetmiyorum, fikir içeren yazıların Milliyet'te olması fena olmaz mı?)

Üç; bu yazıya blog yazarlarının yorumlarıyla katılmasını bekliyorum...

Şimdilik bu kadar, önerilerimizin kaale alınmaması durumunda dört-beş ay sonra yeni bir yazıyla görüşürüz...

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..