Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '08

 
Kategori
Blog
 

MB Yazarları misafirim oldu!

MB Yazarları misafirim oldu!
 

Tasarım atölyemizde güzel bir gün


Geçtiğimiz günlerde tasarım ve resim atölyeme iki sürpriz ziyaret oldu. Blog yazarlarımızdan Sema Çürük ve Ruksan İldan, ziyarete geldiler. Sevgili Ruksan, az daha resme başlayacaktı fırçaları ve boyaları görünce ve sohbet tatlı olunca isteğini başka bir zamana bıraktı.

Resim, tasarım ve Milliyet blog etkinlikleri derken zamanın nasıl geçtiğini bile fark edemedik.

Türkiye’den ve yabancı ülkelerden toplanan değerli tablolar arasında Ruksan ve Sema, böyle bir ortamda ilk kez bulunduklarını ve bundan sevinç duyduklarını söylediler.

Hafta sonunda yaptığı resimlerle sanatımıza katkısı vazgeçilmez olan Neşe Evrim Uşak'tan gelecek, atölyemizi ziyaret edecek. Ve hep beraber Salvador Dali sergisine gideceğiz. Karşılıklı kültür ve sanat sohbeti yapmak, bizi besliyor. İstanbul’dan Sema Şener’de kültür ve sanat ortamlarını çok sever, bu sohbetlerde hep aramızda olmaktan mutluluk duyar. Biz de onun bu sanata olan aşkına aşığız.
Sema'nın evinde yaptığı ev çörekleri ve getirdikleri çıtır simitlerle de çaylarımız gerçekten keyfimize keyif kattı.

Sema ve Ruksan, tasarımını yaptığım yeleklerle bol bol poz verdiler. Resimlerle yakından ilgilendiler.

Bizim sohbetlerimiz daima birbirimizi teşvik eden, üretimi, sanatı ve kültürel zenginliği teşvik eden pozitif iletişimlerdir. Bu iletişim bazen bir arkadaşımızın uzun yıllar içinde sakladığı cevherin ortaya çıkmasını sağladığı gibi bazen çok daha kapsamlı başarılara yönlendirebiliyor arkadaşlarımızı. Biz daima üretmenin sağlıklı bir süreç olduğunu savunuyoruz. Zorunluluk kavramı yerine kendisi için sabah erkenden kalkmanın ve gün boyu aşk duygusuyla eylem yapmanın bir insanı hem kendiyle barışık, hem de toplumla dost haline getirebileceğine inanıyoruz.

Sanatın bir dalı ile uğraşan kişi, doğal olarak sanatın diğer alanlarına da ilgi duyar. Bu ilgi süreci o kadar yoğunlaşır ki, yaptığı her şey özgün bir sanat eserine dönüşür.

Biz arkadaş sohbetlerimizde gölgelerle değil, insanın değerine değer katacak ve onu yaşama sımsıkı bağlayacak güzelliklerle alışveriş yapıyoruz. Öğrenirken öğreten, öğretirken öğrenen olmak, bütün mesele bu.

Ruksan’a ve Sema’ya dost ziyaretleri için teşekkür ediyorum ve amacıma hizmet eden, kazanan ve kazandıran tüm blog arkadaşlarımı bekliyorum.
Not: Salvador Dali Sergisi öncesi Sevgili Beenmaya ile Sema Şener konuğum oldular. Salvador Dali sergisinden sonra da Neşe Evrim ve Sema Şener ile çok güzel bir akşam geçirdik. Bol bol Dali sergisinden ve resim sanatından sohbetlerle sürdü beraberliğimiz. Çok kısa aralıklarla atölyemde ağırladığım Blog dostlarımla sanatı paylaşmak, bana ve onlara büyük keyif verdi. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 
Toplam blog
: 54
: 1526
Kayıt tarihi
: 21.06.07
 
 

23.05.1974 İstanbul doğumluyum. Mediha Yener Moda Okulu'ndan stilistlik ve modelistlik sertifikaları..