Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

MB Yazarları Uçantürk'te

MB Yazarları Uçantürk'te
 

Uçantürk Kasım/Aralık 2007


Türk Hava Kurumu Basımevi Müdürü Sayın Mustafa Kılıç geçtiğimiz cumartesi, Çankaya Şubesi Pilavına bir sürprizle geldi. Geleneksel pilavımızın ritüelik pişirilmesi ayini (!) bitmiş, sofra hazırlıklarına yeni geçmiştik. Elinde kocaman bir paketle girdi Mustafa Bey şubemizin kapısından. “Dumanı üstünde” dedi. Getirdiği paketi masanın üstüne koyarken.

Bir paket Uçantürk Dergisi getirmişti. Hem de, baskı makinesinden henüz çıkmış. Gerçekten de dumanı üstünde..

Hep birlikte saldırdık dergilere. Pilavı da unutup bir an için, her birimiz bir dergi aldık elimize.

Önce Başyazı’da, Sayın Genel Başkanımız Yusuf Güngör’ün, izleyen sayıdan başlayarak, Uçantürk Dergisi’nin, Uçançocuk Eki ile çıkacağına ilişkin muştusuna sevindik. Sonra, THK Cumhuriyet Bayramı kutlamaları etkinliklerini okuduk. 7. Türkiye Açık Yamaçparaşüt şampiyonası, Serbest Paraşütçüler Günü, 36. Türkiye Paraşüt Şampiyonası ve THK Tarihi Genel Merkez Binamızın yenilenmekte olduğu haberlerini okuduk.

Derginin kapağında da yer alan “Gökyüzünde Blog Toplantısı” için tam 15 sayfa ayrılmıştı. 22. Sayfadan başlayarak. MB İnönü Buluşması’nda çektirdiğimiz toplu resmimiz konulmuştu. 22. ve 23. sayfanın tam ortasına. Yanında benim, MB’de yazdığm ve İlk çağrıyı yaptığım; “Gökyüzünde Blog Toplantısı “ başlıklı yazımla.

Sonrasında; 1. MB İnönü Buluşması’na katılan, değerli MB Yazarlarımızın, daha önce MB’de yayınladıkları yazıları; Sayın Ahmet Aydın’ın, “Gökyüzünde Çizilmiş Resimlere Benzedik İnönü’de” , Sayın Neşe Evrim'in, “Kartallar Yüksek Uçar” , Sayın Süleyman Ekim’in “ Ordu Güvenilir, THK da Güvenilir” , Sayın Yıldız Demirel’in ( Yıldız hanımın soyadı, ne yazık ki, dergide ‘Demirer’ olarak yer almış. Özür dileriz.) “3919’a Mesaj” , Tijhal’in, “Rüyaları Gerçeğe Dönüştüren Kurum, Türk Hava Kurmu” , Pirmete’nin, “Özel mi Özel” , Sayın Alev Meisel’in, “ İnönü ! Öneri !” , Sayın Tamer Kaplan’ın “ Gökte açan Çiçekler” başlıklı yazıları , 36. sayfa da ise, 5 Kasım 2007 tarihinde MB de yayınlanan “Bir buluşmanın ardından” başlıklı yazım yer almış.

Uçantürk Dergisi Kasım/Aralık sayısı biraz gecikerek çıktı. Kurban Bayramına ilişkin işlerle THK Basımevi’nin yoğun bir çalışma içinde olması nedeniyle. Ama beklemeye değmiş. Milliyet Blog yazarları ile dergimize ayrı bir renk, ayrı bir ruh gelmiş. Mutlaka bir şekilde bu dergiyi görmenizi öneririm. Daha önceki yazılarımda belirtmiştim. Bildiğim kadarı ile İnönü Buluşması’na katılanlara da, THK Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğünün bir elektronik postası ile de anımsatıldı. Değerli MB Okurları/Yazarları Uçantürk Dergisi’ni, bulunduğunuz yerin THK Şubesinden edinebileceğiniz gibi, Posta adresinizi elektronik posta ile basinyayin@thk.org.tr adresine göndererek, (bu sayı ya ilişkin olarak) adresinize ücretsiz olarak gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Darısı “Cemal Uygun MB İnönü Bahar Buluşması” na..

Bakın Nazım Usta, pek bilinmeyen bir şiirinde ne diyor….

Güvercinler hep beraber <ı>
güneşi taşıyıp kırmızı ayaklarında
uçabilirler.
Durdurmaz onları demir ve duvar.
güvercinlerin yumuşak kanatları var.
Ve kanatlar
Şimdi burda, şimdi damın üzerinde.
İnsanların kanatları yok
İnsanların kanatları yüreklerinde.
Dört güvercin
güneşe varmak için
yıkandı, uçtu sudan. <ı>
Nazım Hikmet RAN

Unutmayın1: THK Yangın Uçağı alım kampanyası için, tüm operatörlerden yangın yazıp, 3919’a gönderin. Bedeli 6 YTL’dir. Ülkemize katkısı, yemyeşil ormanlar.

Unutmayın2: Bir Cumhuriyet Kurumu olan THK’na üye olun. Rejime ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmanın bir yolu da, rejimin ve Cumhuriyetin kurumlarına sahip çıkmaktır.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..