Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '21

 
Kategori
Siyaset
 

MB Ziyareti

Kemal beyin dürüstlüğü konusunda hiç bir şüphemiz olamaz. Namuslu bir politika adamıdır aynı zamanda tereddütsüz. Fakat, önceki yazımda da belirtmiştim vucüt dili iktidar olmak istemediğini söylüyor, üstelik iktidara geldiğimde şunları şunları yapacağım söylemlerini söylediği halde.

Kimse kızmasın, Kemal bey masa başında memurluk görevini dört dörtlük icra edebilecek donanımdadır. Bakınız dün Merkez Bankası ziyareti sonrasında devlet memurlarına ayar vermeye çalıştı ayağınızı denk alınız diye.

Merkez Bankası ziyaretinden başlayalım. Tamam doların yükselişi hepimizi olumsuz yönde etkilemekte çünkü enflasyon bağlamında vatandaşın alım gücünü daha da düşürmekte ve dolayisiyla Kemal beyin endişe duyması ve muhalefet partisi genel başkan edasıyla dillendirmesi çok yerinde bir duruş ama söz konusu ziyaretin piyasa açısından nasıl algılanacağını iyi kestirebilmelidir. 

Ziyaretin algılanmasını önümüzdeki iki üç gün içinde daha berrak bir şekilde görebileceğimizi ve ziyaretin vatandaşa mı yoksa dolar tuccarlarına mı yarayacağını hep birlikte göreceğiz. Dolayısıyla Kemal bey bu ziyaretiyle iktidara yardımcı mı olmuş olacak yoksa kendi parti hesabına bir artı değer mi kazandırmış olacak doğrusunu isterseniz merak etmekteyim.

Merkez Bankası mı vardı eski yıllarda? Tamamen serbest piyasa ekonomisinin bir ürünüdür. Uluslar arası şirketlerin kazanç kapısından başka bir şey değildir.

Enflasyonun aşağıya çekilmesinin yolu üretime dayalı politikalarının geliştirilmesine bağlı olduğunu yedi yaşındaki çocuklar bile bildiği halde masa başında yani MB'da aramanın mantığı olmamalıdır.

Döviz kurunun değer kaybetesi ve değer almasının tamamen baronların stratejileri doğrultusunda geliştirildiğini bilmeyen bir parti genel başkanı nasıl olur hayretler içindeyim.

Ey Kemal bey neden bu işlere alet oluyorsun? İktidar olmanın yollarından biri değildir Merkez Bankasını ziyaret etmek.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..