Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Meandros Festivali 2010 başlıyor

Meandros Festivali 2010 başlıyor
 

Meandros Festivali, Güllübahçe Halı Dokuma Atölyesi halıları 2008 / ezgi umut


Şu sıralarda Didim 'de Apollon Tapınağı'nda bir heyecan, bir telaş. Bu yıl 3. cüsü gerçekleştirilecek olan Meandros Festivali başlıyor bu akşam. Festival koordinatörü sevgili Başak Kamacı 'dan aldığımız bilgileri iletiyoruz.. Güllübahçe çok güzel bir Ege kasabası, orada göznuru enfes kilimlerin dokunduğu bir halı kilim atölyesi var, yani emek ve alınteri var Gülübahçeli kadınlarımızın. Sanatçı Peter Hristoff'un yönetimindeki atölyede dokunan ilginç kilimleri görmelisiniz.. 2008 yılında yapılan İlk festivalde görme olanağım olmuştu Güllübahçeyi. Şimdi, şu saatte orada Didim'de ve Güllübahçe'de olmak vardı. Bu festivale emeği geçenleri kutluyor ve esenlikle, uzun solukla sürmesini diliyoruz.

MEANDROS'TA ROTA GÜLLÜBAHÇE

25 Haziran Cuma günü Didim, Apollon Tapınağı'nda gerçekleştirilecek III. Meandros Festivali Açılış Kokteyli'nin ardından festivalin ilk etkinlikleri Söke'nin Güllübahçe Beldesi'nde gerçekleştirilecek.


Priene Antik Kenti'ne ev sahipliği yapan Güllübahçe'deki Priene Güllübahçe Halı Atölyesi'nde kadınlar tarafından Amerikalı sanatçılar tarafından üretilen tasarımlar Meandros Festivali'nde görücüye çıkmak için dokundu.


New York Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim görevlilerinden Amerikalı ressam Peter Hristoff'un direktörlüğünde hazırlanan bu halılar ve minderler serginin ardından satışa sunulacak.

Biribirinden değerli ve özel üretilmiş bu dokumalara ve yine festival etkinlikleri kapsamında sergilenecek, a 50 yerli ve yabancı sanatçı tarafından atölye yararına bağışlanan eserleri görmek ve 100 TL'den satın almak için rotanızı Güllübahçe'ye çevirin.


25 ve 26 Haziran tarihlerinde Güllübahçe'de yaşanacak sanat şölenine katılmak ve değerli bir sanat eserine uygun fiyata sahip olmak için işte bu haftaki festival programı:


26 HAZİRAN CUMARTESİ


GÜLLÜBAHÇE PRIENE HALI-KİLİM ATÖLYESİ SERGİSİ VE YEREL ÜRÜN PAZARI


Güllübahçe, Turunçlar


19.00


FİLM GÖSTERİMİ
“Shall We Dance (Aşka Davet)”


21.00


27 HAZİRAN PAZAR


GÜLLÜBAHÇE PRIENE HALI-KİLİM ATÖLYESİ DESTEK SERGİSİ VE ÜRÜN SATIŞI


Güllübahçe, Turunçlar
18.00


KONSER “GRUP EFLATUN”


19.30


III. Meandros Festivali 25 Haziran - 31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.


İLETİŞİM: posta@meandros.info

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..