Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '13

 
Kategori
Eğitim
 

MEB'in kız çocuklarıyla ilgili mesajı!

MEB'in kız çocuklarıyla ilgili mesajı!
 

Hatırlarsanız bir bakanımız, ince ince çalıştıklarını açıklamıştı! Hatırlamayanlar için hatırlatalım, sahada kazanamadıkları şampiyonlu masa başında almak için!

Fazla inceltiler ki kupanın hayalini havada gördüler(!)

Yani iktidarımız bazı konularda ince ince çalışarak, halkına hizmet ediyor!

Yeni bir ince çalışma daha ortaya çıktı. Bu kez evlerimizde, çocuklarımıza nasıl davranacağımızı anlatıyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı, velilere telefonla mesaj gönderdi. “Kız çocuklarınızı kontrol altına alın, erkekleri rahat bırakın

Okulların neredeyse yarısını imam hatip yapan, kız çocuklarını evlendirmeye, erkek çocuklarını işçiliğe zorlayan iktidar “planlarını” tek tek uygulamaya koyuyor.

Ancak bu haber gelinen noktanın vahametini bir kez daha gözler önüne seriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), velilere öyle bir mesaj gönderdi ki zaten baskı altında olan kız çocuklarına daha da fazla psikolojik şiddet önermeyi “tavsiye” ettiği açıkça görülüyor.

Bakanlık teknolojiyi o kadar güzel kullanıyor ki, bazen böyle sehven mesajlar olabiliyor. Tıpkı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin alacağı akademik personel ilanının yanında alınacakların imsi de yayınlandığı gibi!

MEB, e-okul sistemiyle öğrencilerin devamsızlık, not sistemi, sınav tarihi gibi bilgileri velilerle paylaşılırken bu kez 8383 numarasından cep telefonlarına, “kız çocuklarını baskı altına almaları, erkek çocuklarını ise rahat bırakmaları” tembihledi.

Ne demek Sayın Bakanlık, emriniz olur. Çocukları kaç yaşında evlendirelim?

MEB, “Anne-babanın izleme ve kontrol çabalarını artırması, erkek çocukların uzun vadede daha fazla problemli davranış göstermelerine neden olurken, kız çocukların problemli davranışlarının azalmasını sağlamaktadır. Çocuğunuza vereceğiniz tepki onun cinsiyetine göre farklı sonuçlara yol açabilir” şeklinde gönderdikleri mesajın uzman psikologlar ve rehber öğretmenler tarafından hazırlandığı anlatılıyor.

Ancak bu ülke insanının yarısı, yani yüzde 50’si hala böyle uzman görüşlerine itibar etmiyor ve çocuklarına nasıl davranacaklarını bakanlığın talimatı ile yapmak istemiyor(!)

Bunlardan birisi de; Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir!

Veli Demir, bu tarz bir düşünce yapısının erkek egemen ve baskıcı zihniyetin ürünü olduğunu belirterek, “Bilimle hiç bir alakası olmayan bu düşünce psikologlar ve rehber öğretmenlerden ziyade AKP'nin kendi düşüncesidir. Kız çocuklarının baskı altında tutularak büyütülmesi onların psikolojileri açısından çok kötü bir durumdur. Bu düşünce bilime değil AKP'ye uyar. MEB tüm öğrencilerden ve velilerden cinsiyetçi tavırları sebebiyle özür dileyerek istifa etmelidir” diyerek, hükümetin bir icraatını yermiştir.

Veli Demir ve benzerlerinin derhal Silivri’deki yerleri hazırlanmalıdır!..

Bu düşüncede olanlar hakkında, ‘hükümeti ve icraatlarını alenen eleştirmek, hükümeti devirmeye çalışmak’tan dava açılmalı, kapatılan Özel Yetkili Mahkemelerin yerine yenileri kurularak, Ergenekon ve Balyoz davalarına bakan hâkimler yeniden görevlendirilmelidir.

En kısa sürede yeni nasihatlerin mesaj yoluyla halka iletilmesinde fayda var!

Ne demişler?

“Kızını dövmeyen dizini döver!”

“Kızı başıboş bırakırsan, ya davulcuya ya zurnacıya kaçar!”

Bu nedenledir ki, halkımızın böylesi nasihatlere çok ihtiyacı var!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..