Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '07

 
Kategori
Haber
 

Mecidiyeköy'de yakalanan canlı bomba

Mecidiyeköy'de yakalanan canlı bomba
 

Bir canlı bombanın sonu


Biraz evvel televizyon haberlerinde Mecidiyeköy'de eylem hazırlığında bulunan bir canlı bomba yakalandığı bildirildi. Bombacının amacının Mecidiyeköy metro istasyonu ile yine aynı yerde bulunan Şişli Emniyet müdürlüğünde eylem yapmak olduğu anlatılıyordu. Hemen cep telefonundan oğlumu aradım, çünkü o saatlerde kendisi orada bir arkadaşıyla buluşacaktı. Kendisine kalabalık yerlerden uzak durmasını söyledim.

İstanbul polisi, istihbaratları iyi değerlendirerek, şüpheli kişiyi akbil gişesinde kuyruktayken yakalamış ve sırtındaki çantada 3 kg. bomba olduğu anlaşılmış. Daha sonra Yenibosna'da bulunan bir hücre evinde de bombalarla beraber 1 i çocuk iki kişi daha yakalanmış.

Son zamanlarda Güneydoğu'da ve Kuzey Irak'da PKK ya darbe indiren Türk Silahlı Kuvvetlerinin girişimine karşı PKK şehirde eylem düşüncesi içersinde. Bunun ilk örnekleri çeşitli semtlerde otomobil yakmaları şeklinde görüldü.
Şimdi ise canlı bombalar aramızda dolaşıyor.

Yalnız, burada hepimize düşen bir görev var. Çevremizde şüpheli hareketleri olan, apartmanlara yeni taşınan şüpheli kişiler olduğu gibi, dışarıda davranışları dikkat çekici kişiler de olabilir. Bu kişileri 155 e veya en yakın güvenlik birimine ihbar etmek hepimizin insanlık borcu olmalıdır.

Polisin metro istasyonlarında gerekli güvenlik tedbirleri aldığını düşünüyorum. Çünkü yerin altında olan patlamalar ve çıkan yangınlar İspanya örneğinde olduğu gibi birçok can kaybına yol açabilir.

Allah hepimizi bu sapık düşünce içerisinde olan insanlardan korusun.
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..