Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '08

 
Kategori
Siyaset
 

Mecliste siyaset olmamalıdır.

Mecliste siyaset olmamalıdır.
 

Mecliste bilinçli Üniversiteli geçlerimiz de olmalıdır.


Devlet Memurları kanununa göre hiçbir amir ve memur siyaset yapamaz, hiçbir derneğe üye olamazlar.

Seçimlerle Milletvekili seçilenler de 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabidir.

T.C.Devleti Meclisi de Ulusu temsil etmektedir, 657 Sayılı Devlet Memurlarının oluşturduğu tüm kurum ve kuruluşlarda T.C. Meclisinin alt yapısıdır.

Bu bağlamda Siyaset meclis dışında yapılması gerekmezmi?şayet Kamu Kurum ve Kuruluşlarında siyaset yapmak suç teşkil ediyor ve memur hakkında soruşturmalar yapılıyorsa, mecliste siyaset yapmakla milletvekileri de suç işliyorlar demektir.

Siyaset siyasi parti meclislerinde yapılmalı, meclisin çatısı dışında kalmalıdır.

T.C.Meclisi çatısı ancak ulusa hizmet amaçlı kullanılmalıdır, Hizmetlerin yapılmasında siyasi içerik taşıyan hiçbir amblem, vs kullanılmamalıdır.

Ayda birkez olmak üzere illerden seçilecek halk temsilcileri toplantısı yapılmalı, bulundukları ilin sorunları dinlenmeli, adil çözümler aranmalıdır.

O zaman illeri temsil eden Milletvekilleri ne işe yarar diye düşünenler olacaktır, çünkü ülke halkı kendilerini temsil eden Milletvekilerine sorunlarını anlatabilmek bir tarafa, yanlarına dahi yaklaşamamaktadır.

Her İlde Genç Üniversiteliler komitesi kurulmalı, içlerinden seçilecek temsilciye T.C.Meclisindeki Milletvekiline tanınan yetki onlarada verilmeli, her üç ayda bir mecliste gençlik toplantısı yapılmalıdır.

Temsil edilme hakkını elde eden genç nesil, ülke sorunlarının çözümünde daha etkili düşünce ve fikirleri ortaya koyacacağı düşüncesindeyim.

Nasıl ki bir bahçede yaşlanan ağaç kesilip yerine genç fidanlar dikiliyorsa, Meclisimizin de genç beyinlere ihtiyacı vardır, onlarada söz hakkı tanınmalıdır.

Buna bir örnek göstermek gerekirse Avrupa Birliğine bağlı devletlerin bir çoğunun meclisinde 25-30-35 yaşlarında gençler görev almışlardır, hatta içlerinde T.C.vatandaşı kimliği taşıyanlarda vardır.

Ulu Önder Atatürkün dediği gibi, "Türk Milleti, halk idaresi olan cumhuriyetle idare olunur."
 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..