Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '08

 
Kategori
Deneme
 

Mecnun'un Leyla'yı aldatmasının anatomisi

Mecnun'un Leyla'yı aldatmasının anatomisi
 

Mecnun, Leyla - Aslı dilemmasında


Mecnun, 27 yaşında mavi gözlü çukur çeneli, uzunca boylu, zorluklarla üniversiteyi bitirmiş, çocukluğu zorluklarla geçmiş, akrabaları ve yakınıları tarafından ihanete uğramış, pek çok hayali olmuş ve en sonunda kendini inşaat malzemeleri satan bir firmada bulmuş, zamanla gerçekte olmasa da kağıt üstünde şirketin sahibi olmuş, bütün dünyaya öfkeli biri.

Leyla, 24 yaşında bal rengi gözlü, yuvarlak yüzlü, uzunca boylu, dalgalı sarı saçlı, gözleri bürokrat babasının dürüstlüğü yüzünden oradan oraya tayini çıkarıldığından, kendisi de ailesiyle birlikte oradan oraya sürüklenen ve her yerden kendisinde izler taşıyan, duygusal, herşeyi ve herkesi kendisinden çok düşünen, üzülen ve çözüm bulmaya çalışan birisi.

Mecnun, Leyla'nın arkadaşı Aslı ile tanışır, Aslı kaprisli ve komplekslidir. Mecnun, Aslı ile flört etmeye başlar. Aslı her gün Mecnun'u Leyla'ya anlatır ve günün birinde Mecnun Leyla'yla tanışır. Mecnun bugüne kadar aradığının Leyla olduğunu anlar, aşk Leyla'da görünür, gerçek olur. Leyla Mecnun'un tatmadığı insan tarafıdır, öfkesinin anlamsızlığıdır, o asi olandır.

Şimdi Mecnun'un divane olup Aslı Çölü'nü geçmesi gerekir. Bu Mecnun'un vermesi gereken sınav, aşka ve kendisine ulaşma savaşıdır. Mecnun Aslı Çölü'nü geçer, Leyla ile aşk mevsimine kavuşur. Mecnun Leyla'sıyla kifayet bulur, aşk sarhoşu, aşk ayığı, aşk herşeyidir. Evlenirler, bu aşkın meyvesi tatlı mı tatlı oğulları Hurma doğar.

Mecnun bu aşk ikliminin bütün meyvelerini yemiş, bu iklimi tüketmiştir. Hiçbir şey, bu kadar aydınlık olamaz. Bu onun gerçeği değildir. Artık başka çölleri geçip, başka iklimlere kavuşmanın hayalini kurmaktadır.

Göçebe atalarından gelen akıncı ve istilacı genleriyle bencil egosuna atlayıp tükettiği iklime bakarak yolculuğa çıkar.

Ancak bencil egosu bu kadar zorluğa katlanacak donanımda değildir ve Mecnun'u oracıkta boğar atar.

Mecnun kendisinin uğradığı ihanetin acısını ihanet ederek yenmeye çalışmış ve aslında en büyük yolculuğuna ihanet etmiştir ve yeni yol aldığı hazan mevsiminde boğulup kalmıştır.

 
Toplam blog
: 2
: 601
Kayıt tarihi
: 16.05.08
 
 

1971 Batman doğumluyum. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Grafik Bölümü mezunuyum. Şu anda Maliy..