Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '15

 
Kategori
Güncel
 

Meczuplar Türkiye Cumhuriyeti'nde barınamazsınız!

Meczuplar Türkiye Cumhuriyeti'nde barınamazsınız!
 

Meczuplar Türkiye Cumhuriyeti’nde barınamazsınız!

Fransa’nın başkenti Paris’te mizah dergisi Charlie Hedbo çalışanlarına yapılan hunharca saldırı2015 yılının daha ilk günlerinde başta İslam Dünyası olmak üzere Global Dünya’nın geldiği noktayı gösteren günümüzün en büyük insanlık ayıbı ve günahıdır.

İslam terörü olarak çok anlamsız ve haksız yere adlandırılan ve tüm İslamiyet’i şaibe altına alan günah keçisi konumuna düşüyor/düşürülüyor.

İslamiyet, terörist konuma düşürülürken en baş aktör egemen güçler, El-Kaide örneğinde olduğu gibi ABD tarafından organize edilen, yapılandırılan ve kurgulandıktan sonra Ortadoğu girdabına salıverilmiştir.

Dünya El-Kaide’nin ne olduğunu hiç tanımıyordu. 11 Eylül’de New York’taki İkiz Kuleleri’ne saldırıdan bir saat sonra İnsanlık, El-Kaide ile tanıştı.    

Burada sakın ola ki; emperyalist güçlerin silah tüccarları için rekabetin yoğun, en büyük pazar oluşturduğunu da unutmayalım.

Ayrıca Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Komorlar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Umman, Yemen gibi şeyhliklerde ‘monarşi yönetimi’ daha ‘özgürlük,’ ‘insan hakları,’ gibi ‘demokrasinin’ temel unsurlarından uzak topraklarında terör örgütlerine eğitim ve lojistik destek alanlarında ‘yataklık’ yapmaktadırlar.

Irak ve Suriye gibi ‘üniter devlet’ olamayan komşularımızda barınan terör örgütleri ülkemizin sınırlarını rahatlıkla aşabilmektedir.

O nedenle öncelikle İslam Dünyası ‘iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırırken’; mezhepler arası çatışmalar sona erdirilmelidir.

Günümüzde ve dilimizde ‘terörist’ dediklerimiz Arapça’da en yakın anlamla ‘meczup’ olmaktadır.

TDK Türkçe Sözlükte ‘meczup’:1 –‘Tanrı aşkıyla aklını yitirmiş kimse, 2 -Aklını yitirmiş, deli, sapık’ olarak tanımlanmıştır.   

Osmanlı İmparatorluğu’nun devlet yapısı, anlayışı ve hedefleri; ‘inanç,’ ‘cihat’ ve ‘fetih’ kavramlarına dayanır.

Cihat, Allah yolunda can, mal, dil ve diğer mecralarla savaşmak ve bu uğurda her yol mubah sayılmaktadır.

İşte Avrupa’nın ultra modern kenti Paris’te beyinleri Allaha giden yolda uhrevi bilgilerle yıkanmış, usları manipüle edilmiş Fransız vatandaşı gençler cihat adına kullanılmışlar ve dünyanın en değerli varlığı 17 insanı gözlerini kırpmadan öldürmüşlerdir.

Sözün kısası; ‘meczuplar’ için cihat, İslam’a davet üzerine kurulu fiildir ve bu daveti kabul etmeyen kullarının katli vacip olmaktadır.

Bu daveti kabul etmeyen kullarınla savaşmayı Müslüman toplumun(ümmet) dini görevi olarak kabul edenler; Allah adına usunu yitirmiş ‘meczuplardır.’

İşte İslam Dünyası, ABD ve AB ülkelerinde gözünü kırpmadan masum insanların kılıçla kafasını kesebilen ‘potansiyel meczuplar’ ile doludur.

Bu meczupların ortak özelliği; soyağacı Müslüman ailelerden, İslam azınlık ülkede doğanlar veya İslam ülkesinde dünyaya gelenler ile İslam azınlık ülkede yaşamayı tercih edenler de bulunmaktadır.

G-20 ülkelerinde IŞİD ortaya çıktıktan sonra özellikle gayr-i Müslüm ailelerin kapitalizmin dişlileri arasına sıkışmış, çoğu işsiz-güçsüz, aidiyet peşinde koşan, macera arayan gençleri de İslam-orijinli terör örgütlerinde cihat açmaya başlamışlardır.

Sonradan İslam dinini seçen Anglosakson kökenli gençler din ve vicdan özgürlüğünün yaşandığı ‘laik’ ülkelerde yetişmiş olsalar dahi onları cihat manipülasyonu etkiliyor ve saf değiştiriyorlar.   

Anayasa’da 1928’de yapılan bir değişiklikle, ’Türkiye Devleti’nin dini, din-i İslam’dır’ maddesinin kaldırılmasına rağmen; ‘laiklik’ ilkesinin tüm halk katmanlarında özümsenmesinden sonra 05.02.1937’de Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkelerinden biri olarak Anayasa’da yer almıştır.

Daha sonra, 1924 Anayasası, din ve devletin ‘ayrılığını gerçekleştirir, yani devletin resmi bir dini yoktur.                                                    

BM üyesi İslam ülkeleri arasında Türkiye’nin dışında başka hiç bir ülkenin Anayasası’nda; ‘laik ve sosyal bir hukuk Devletidir’ şeklinde bir hüküm yer almamaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduğumuz ‘laiklik’ ilkesi iki taraf arasındaki karşılıklı ‘saygıdır,’ ‘hoşgörüdür.’

Meczuplar Türkiye Cumhuriyeti’nde barınamazsınız!

18.01.2015

Not: Fotoğraf Alıntıdır.

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..