Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '14

 
Kategori
TV Programları
 

Medcezir / 16. bölüm, Yaman & Mira 2014’e ayrı ayrı girdiler!

Medcezir / 16. bölüm, Yaman & Mira 2014’e ayrı ayrı girdiler!
 

Star TV.in çok sevilen aşk ve macera dizisi “Medcezir” dün akşam gene izleyicini heyecandan yıktı geçti. Bu süper diziye verilen olumlu tepki var ki anlatmaya kelimeler yetmez. Dün Twitter’da Medcezir ile ilgili tam 120 bin twit atılmış. Dünya en çok konuşulan diziler arasında 4.sıraya yükselmiş. Ben yıllardır televizyonlarda yüzlerce dizi izledim. Bu yaşıma kadar hiçbir diziye karşı bu kadar ilgi görmedim. Dün akşam Medcezir yayın boyunca Star Tv. reyting rekorlarını kırdı. Her iki kategoride hem AB’de, Hem de Total’de 6 puan fark atarak birinci oldu. Dün gece Star TV.in zafer gecesiydi.

Medcezir hakkında ben de övgülerimin yanında bir takım olumlu eleştirilerimi belirtmek isterim. Yaman’ın başına gelen olaylar çok üst üste geliyor. Mira’dan ayrılması, barışma olmadan okuldan bursun kesilmesi gibi bir olayın başına gelmesi, Leyla ile ilişkilerin yoğun bir şekilde gündeme getirilmesi, tekrar polis ile başının derde girmesi, hep üst üste izleyiciyi çokça üzen olaylar. Yaman her nedense mıknatıs gibi, bütün olumsuzları üzerine çekmesi izleyiciyi ekran başında fazlasıyla geriyor. Sayın senaristimiz Ece Yörenç’ in yazılımda biraz acının ve heyecanın dozunu ayarlaması gerekiyor. Ayrıca Yaman’ın saç modeli genlikle beğeniliyor amma, bu bölümde çok bakımsızdı, biraz daha özen gösterilmesi gerekir. Çok salaş ve bakımsız gözüküyor.

Bu bölün geçen 31 Aralık 2012 sonu 2013’e giriş görüntüleriyle başladı. Bir tarafta Yaman eski sevgilisi Leyla ile ve diğer taraftan Mira’nın Orkun ile 2013’e girişteki yaşananları izledik. Mira, bu yıl 2014’e girişte Sezerlerdeki partide salonun bir köşesinde tek başına Yaman’ı bekleyerek girdi. Yaman ise sahilde daha önce birlikte oturdukları bankta tek başına gitarıyla içkisini yudumlayarak girdi. Gitarının tellerinden dökülen nağmeleri sesiyle eşlik etti. “Hayatta en zor olan bir insanı tanımak, kabul etmek huylarını değişmeden bir olmak”

Yeni yıl hediyeleri verildi. Faruk Bey geldi, kızlarına limitleri arttırılmış birer kredi kartı hediye etti.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Mert, dayanamadı sahile Yaman’ın yanına gitti. Mira’nın kendisini beklediğini söyledi. Yaman, Mira’nın unutamadığı o “Burası Tozludere değil” sözünü Mert’e hatırlattı. Sonra, Mert’e Eylül arar, Mert sen de gel dese de, Yaman kabul etmez.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Mira bir ara Yaman’ın odasına geçer, hediyesini masasına bırakır, “Bu hediyeyi sana yüz yüzeyken vermek isterdim, heyecanlanırken seninle yılbaşı gecesi görüşemeyeceğimizi birbirimize kırgın olacağımızı aklımın ucundan bile geçmemişti.”  Notunu yazar, masaya bırakır. Yaman’ın bilgisayarını açar, Leyla ile yazışmalarını okur, sonra notu yırtar atar, hediyeyi de alır çıkar. 

Teyze Sedef Hanım sitenin gençleri ve seyyar bir bando takımı ile saat 24’den sonra gelir, salonu bibine katar. Çılgınca danslar edilir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Yaman’da o sıra eve gelir, Mira da zorla bu dansa katılmış, hemen arkasında Orkun onun belinden tutmuş sıralı dans sahnesini Yaman görür. Yaman çeker gider, bir barda eğlenir, sabaha karşı gelir, yatar. Öyle bir kabus görür ki seyretmek gerekir ancak. Sabah Mert uyandır, 10 yıldır uyuyorsun. Der.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Yaman, Ender Hanıma, Selim Beye ve Mert’e birer kitap hediye eder. Ender Hanım da Mert’e ve Yaman’a hediyelerini verir. Yaman’a çok güzel bir gitar almıştır. Mira sabah özel krep yapar ve Yaman’lara da gönderir.

 Mira, annesine içini döker, kıskançlıktan için kavruluyor, ölüyorum resmen diye ağlayarak anlatır. Bu pişmanlıkları herkesin yüreğini dağladı. Sude Hanım, hayretle kızını dinler.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Selim Bey, geçen yılbaşı ölen genç bir müvekkilin mezarlık ziyaretine gidecektir. Yaman ile beraber giderler. Mert o sıra Eylül geleceği için vazgeçer. Yaman üstünü değiştirmek için odasına giderken Mira ile yüz yüze gelirler, ikisi de birbirlerini bir şey söyleyemezler. Sadece bakışırlar. Yaman eski gitarındaki Mira’nın bileklik ipini yeni gitarının sapına bağlar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Selim Bey ile Yaman baş başa giderler, ziyaret sonrası bir yerde çay içip, konuşurlar. Selim Bey, ölen gencin olayını ağlayarak anlatır. Yaman da çok etkilenir. Bu ara ağabeyinin 100 bin lira para konusunu anlatır. Selim Bey, eğer benden bir şey saklarsan başın daha çok belaya girer. Der.

Giray ile Ayşe nikah kıymaya karar verirler. Çocuğu aldırmaktan vazgeçerler. Yaman’ın vereceği parayı ihtiyaçları vardır. Yaman’dan bu parayı istemeye karar verirler.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Eylül ile Mira Leyla problemini çözmeye kararlıdırlar. Yaman’ın bilgisayarından girerler, Yaman gibi Leyla ile yazışırlar. Eylül, Mert içeri pasta almaya gider. Leyla ile Eylül yazışırlar. Leyla, Yaman’ı arar bilgisayar başındakinin başkası olduğunu anlar. Yaman konuşmaların resmini çekip, göndermesini ister Leyla’dan. Yaman da bir takım dolapların döndüğünü anlar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Bilgisayarın başına bu defa Mira geçer ve Yaman gibi Leyla ile yazışmaya başlar. Yaman Mert ile görüşür, akşama geleceklerini söyler. Mert de çok tedirgin olmuştur. Leyla karşısında Yaman olmadığını anlar, ters ters yazmaya başlar. Mira çok daha tedirgin olur. Yaman, aniden odaya girer, ne oluyor diye sorar, neden böyle bir şey yaptın. Kendine yakışmayan şeyler yapıyorsun. Bu mahallede yaşayan kıza yakışmayan şeyler. Burası Tozludere değil, der. Mira, gitardaki bilekliğini alır ve çıkar gider. Bu buruk sahneler yaşanmaması gerekenlerdir. Hem Mira için, hem de Yaman için. Mira, evde ağlar “Çok utanıyorum “der ve Eylül ile konuşurlar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Yaman, Leyla ile görüntülü konuşma yapar, Beni bir daha arma, konuşmayalım, bu hesabımda değiştireceğim”. Der ve bilgisayarı kapatır. Mert, konuşmaya şahit olmuştur.

Yaman, okuldan bir ileti alır ve okula gider. Bölüm başkanı ile görüşür, Orkun odadan çıkar. Civanoğlu ailesinin şikayeti üzerine, Burs durumun incelenmeye alınmıştır uyarısını alır. Çıkışta, Orkun Yaman ile konuşur. Günahım yok der ve elini sıkmak için uzatır. Yaman elinin tersi ile vurur, gider.

Selim Bey, bankadaki parayı yatıranın görüntüleri izler, resim alır. Parayı bloke ettirir. Yaman’ın annesine gider. Nevin Hanım, kocasını tanır. Turan bu ölmemiş, der. Hasan, bizim evliliğimiz geçersiz, sen hala Turan’ın karısısın.

Sedef Hanım, Faruk ile konuşur, seni kaçırayım, der. Bakalım aralarındaki ilişki hangi boyutlara varacak.

Ayşe Yaman’ı arar. Vereceğin paraya ihtiyacımız var, bana bu akşam getirir misin. Giray’ın tamirhanesine. Leyla da son defa göreyim diye, o da orada olacaktır.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Yaman, Giray’ın tamirhanesine gider. Giray’ı tam parayı verirken polis arabaları gelir. Yaman hızla kaçar, kovalanır. Bir çıkmaz sokakta polisler yakalar. “Abi ben bi şey yapmadım” dese de polisler yakalar arabaya bindirir götürürler.

 Ay Yapımın bu süper üstü dizisi, herkesin heyecandan ağzının kuruduğu 16.bölüm burada sona erer. Bu bölümde de Çağatay Ulusoy’un performansı olağanüstüydü. Çağatay Yaman karakteriyle tam özdeşmiş, tam bir Yaman olmuştur. Serenay Sarıkaya, Mira karakteri olarak herkesin gönlünde taht kurmuştur, onunla ağlamış, onun üzüntülerini  yaşamışlardır.

Şunu temin ederim ki ileriki bölümlerde çok güzel keyifli günleri Yaman ve Mira ile birlikte yaşayacağız. İşte bu, yılın dizisi “Medcezir” diyorum.

Keyifli Seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

 

Not: Görseller internetten alınmıştır.

 

  

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..