Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '14

 
Kategori
TV Programları
 

Medcezir / Orkun’un Yaman’a attığı ofsayt golü!

Medcezir / Orkun’un Yaman’a attığı ofsayt golü!
 

Star Tv.in aşk ve macera dizisi Medcezir’in 43.bölümünde Orkun’un Yaman’a attığı ofsayt gölü geceye damgasını vurdu. Bu son final sahnesinde Yaman o meşhur öfkesine gene yenik düştü. Masayı dağıttı, bilgisayarı bile parçaladı. Sevgili Mira, bu gölün pasını Orkun’a sen verdin. Gol ofsayttı ama, Yaman golü yedi. Ama üzülen gene sen oldun be kızım. Biliyoruz sen Yaman’ı kendinden daha çok seviyorsun. Artık Orkun’u maşa olarak kullanma. Dün gördük Motorunun arkasına bindiğinde onunun benine sarılınca neler yaşadığını herkes gördü. Yaman bunu yapma, o da seni seviyor.

43.bölümde pek kayda değer başka bir şey yoktu. İzleyenler çok daha fazlasını bekledi ama, beklenen gelişmeler olmadı. Malesef her bölüm dört dörtlük olmuyor. Dün akşamki reytinglerde milli maçın ardından AB’de 2.sırada, Total’de Karagül’ün ardından 3.sırada yer almıştır.

Geçen bölümde Nadir beye bahçede suçüstü yakalan Yaman çareyi Mira’yı öpmekte buldu. Nadir Bey bu numarayı yutmadı ama, yutmuş gözüktü. İlerleyen bölümlerde Yaman’dan bu evine girmenin hesabını ziyadesiyle soracaktır.

Mira, Yaman’ın kendisini durumu kurtarmak için de olsa öpmesinden pek memnun oldu. Yaman’ın öpücüklerine fazlası ile cevap verdi. El ele Nadir Beyin bahçesinden çıktılar. Yaman istemese de motorunun arkasına binerek, Mert’lerin evine geldiler.

Nadir Beyden biraz utandılar mı dersiniz?

Ekran AlıntısıMD.42.1

Elif, o gece Mert’lerin bahçesinde tek başına içeceğini yudumlayarak, oturmuş arkadaşlarını seyretmiştir.

Ekran AlıntısıMD.43.4

Mert ile Eylül o gece babasının durumunu yargılarlar. Mert, babam bile kendi karısını unuttuğuna göre, Yaman Mira’yı neden unutmasın, der.

Ekran AlıntısıMD43.8

Mert, Eylül ve arkadaşları Yaman ile Mira’nın birlikte gelişlerini barıştılar zannedip çok sevindiler, hatta alkışladılar. Bu işe tek sevinmeyen belli etmese de Elif oldu. Elif, Yaman’a dikkat ettiyseniz gitgide hayranlığı ve gizli aşkı artarak devam ediyor.

Yaman, Nadir Beyin bilgisayarından kopyaladığı flaş-beleği Selim Be inceler, hiçbir işe yaramaz der. Sen nasıl böyle bir şey yaparsın diyerek de Yaman’ı azarlar.

Ekran AlıntısıMD43.9

Herkes oradan kulübe gider. Elif’i de davet ederler, Yaman eve bırakmak ister, kabul etmez.

BzmuUntCYAA3nHS

Mira evine giderken Yaman seslenir, bellekte bir şey çıkmadı, gece olanlar için özür dilerim der. Mira, durumu kurtardık.  Yaman, lütfen bu gece olanları kimse bilmesin, Orkun’a falan söyleme. Mira, Eda’yı arar, Yaman bekle ben götüreyim deyince Mira eve gitmiyorum der ve kulübe gider.

Kulüpte Mira dans eden Elif’i görünce bunun ne işi var burada diye sorar. Mira, Elif’e gitme kal der ve dostluk için içki ikram eder. Elif de bir dikişte içer. Hale de kötü niyetli ya, portakal suyuna içki koyarak onu iyice sarhoş olmasını sağlar. Eda Yaman’a mesaj atar, gel Mira ile Elif kavga çıkartacak.

Yaman odasına çekiler, gitarını biraz tıngırdatır. Gitarın sapına bağlı olan Mira’nın bilekliğini önce çözer, atamaz, sonra tekrar bağlar.

Ekran AlıntısıMD43.10

Mert ile Eylül odalarında evlilikten gelecekten konuşurlar. Eylül, bu gecenin duygusallığı ile konulacak konular değil bunlar. Yaman ile Mira için bir şeyler düşünmeye karar verirler. Eylül, Yaman Mira’yı öpmüş deyince Mert çok sevinir.

Ekran AlıntısıMD43.11

Tuğçe Eylül’ü arar, Mira ile Elif ile konuşuyor, yarın pişman olacağı bir şey yapabilir. Elif alkolün etkisiyle masalara çıkar oynar. O sırada Mert, Eylül ve Yaman gelirler. Yaman, Elif’i masadan kucaklar, indirir. Mira ile barış imzaladık, der. Mira, Yaman’a bana ne bakıyorsun ben mi içirdim, der.

Ekran Alıntısı43

Gecenin can alıcı sahnelerinden biri de Yaman-Elif sahneleriydi. Yaman’ın herkesin içinde içkiyi fazla kaçırıp dans eden Elif’i sinirlenerek çekip alması görülmeye değerdi. Alır Elif’i iskeleye oturtur.

Bzmhg-3CEAA-Yxx

Yaman kahve almaya gider. Mira ile sert bir şekilde tartışırlar, Yaman, sana hiç yakışıyor mu onunla uğraşmak, işler istediğin gibi gitmediğinde başka birine dönüşüyorsun. Mira, içimdeki karanlık tarafı bastıramıyorum, elimde değil. O sırada, Orkun yeter be diyerek Yaman’a saldırmak ister, yere düşer. Yaman, etrafımdaki insanlarla alay edip benim canımı yakamazsın.

Ekran AlıntısıMD43.13

Yaman dönüşte denize düştü zannettiği Elif’i denize defalarca dalıp araması da çok güzel sahnelerdi. Sonunda Elif’in yanda teknede yattığını görünce herkes güler.

Ekran AlıntısıMD.43.14

Mira, Yaman’ın Elif’i kurtarma çabalarını görünce çılgına döner. Orkun’a senin teklifini kabul ediyorum. Gerçekten senin tekrar sevgilin rolünü yapacağım. Mira, Yaman’ın Orkun’dan nefret ettiğini biliyor, onu ancak Orkun silahı ile vuracaktır. Yaman’ı Orkun ile çıkmasını görmesi kudurtacaktır. Her yerde, okulda Orkun ile el ele dolaşırlar, magazin basını da resimlerini çeker.

Yaman ile Elif bir yerde oturup çay içerler. Elif, siz birbirinizi seviyorsunuz, ben sebep olmak istemem. Yaman, biz uzun zamandır böyleyiz zaten. Bir gün ayrılacaktık, bu iş ilelebet sürmeyecekti. Elif, madem seviyorsun, karşındaki kıza biraz güveneceksin. Git, özür dile gönlünü al, barışırsın.

Ekran AlıntısıMD43.15

Nadir Bey, Mira ile Orkun’u abrada birlikte görür, dün gecenin Yaman ile tezgah olduğu ortaya çıkmıştır.

Asım Bey hapishanede Selim Bey ile görüşür. Uzunca konuşurlar. Kızının ölümünü konuşurlar, Selim Bey duygulu anlar yaşar.

Yaman, Tozludere yolunda otobüste uyuyakalır. Mira’yı Nadir Bey tabanca ile öldürme tehdit eder, bu kızı ne kadar seviyorsun bana ispat et deyince çok seviyorum ne istersen yaparım. Uğrunda ölebilecek kadar seviyor musun? Yaman, çok seviyorum. Nadir Bey duyamadım deyince, hayatımdan çok seviyorum, diye bağırır. O an otobüs şoförü; Paşam Tozludere’ye geldik diyerek bu kabuslu rüyadan uyandırır.

Ekran AlıntısıMD43.17

Yaman, eve annesini arar. Telefonu Kenan çıkar. Gel bir yerde buluşalım konuşalım. O sırada Ayşe ile Giray gelin arabasına binerken Yaman gelir.

MD43.18

Leyla Yaman’ı görür, yanına gider. Gel bir tebrik et der, Yaman zoraki hayırlı olsun, Allah mesut etsin, dr. Ayşe, duvağından bir parça gelin teli verir. Yaman ile Kenan Nadir Beyi konuşurlar. Yaman, tahminlerini anlatır. Bu adamın Turunç Nadir olabileceğini söyler. Sonra Yaman ile Leyla otobüsle Altınkoy’a birlikte dönerler. Yolda Giray’ın bol para harcamalarını anlatır. Leyla, siz Mira ile ayrıldınız mı diye, sorar. Leyla, sen bir adım at, aptallık etme.

Ekran AlıntısıMD43.18

Mira, Eylül ve Beren sabah kahvaltısında konuşurken, hizmetçi bir demet gül getir, Orkun’un seni seviyorum notu vardır. Mira, bak işte biz Orkun ile resmen çıkıyoruz, der, Eylül, kesinlikle inanmam.

Orkun ile Mira el ele dolaşırken magazin basını tarafından resimleri çekilir. Mira anladım, sen beni buraya niye getirdiğini. Mira, ben Yaman’dan kaçmama gerek yok, partiye gideceğim, der.

Ekran AlıntısıMD43.19

Selim Bey, karısı Ender’den sonra bir kadına ilk defa ilgi duvar. Deniz Hanıma karşı bir şeyler hisseder. Bürosunda çalışırken bir taraftan Deniz Hanımın televizyon programını izler.

Mert, babasının Deniz Hanım ile internete düşen şarkı söyleme sahnelerini seyreder. Bu nedenle babasına kızgındır. O kadına aşık mı oldun diye sorunca, Selim Bey annenden başkasına aşık olmadım ben, der. Odasına geçer gözyaşlarını tutamaz.  Sedef, bu kapıdan uzak dur, babana saygı göster.

Beren cin gibi kız. Ablasına Orkun ile sevgili olduğunuzu Eylül’le inandırdın ama, beni inandıramazsın.  Sen düşmanınla işbirliği yapıyorsun. Mira, Orkun benim düşmanım değil deyince, ama Yaman’ın düşmanı, der. Mira, Yaman beni hiç ilgilendirmiyor.

Ekran AlıntısıMD43.20

Beren, Yaman Elif ile konuşuyor deyince, Mira çık dışarı diyerek yastığı atar.

Yaman, odasında Elif ile görüntülü konuşma yaparken, Sedef Hanım gelir. Ender’in bilgisayarında kilitli bir dosyayı açamadım, sen açabilir misin? Yaman, Elif ile konuşmasını sona erdirmek zorunda kalır. Yaman uğraşır, dosyayı açamaz, bunun altından Mert kalkar diyerek Mert’e giderler. Mert açılan dosyayı okuyunca, annesinin babasına yazdığı gizli mektup ortaya çıkar. Ender Hanımın Sinan Beyle geçen ilişkilerini anlatmaktadır. Yaman engel olmak istese de sesli olarak okur.

Ekran AlıntısıMD43.22

Beren bu defa annesi ile babasının odada konuşurken, öpüştüklerini görür. Haberi hemen ablasına uçurur.  Abla, olaylar, olaylar. Babam annemi öptü.

Ekran AlıntısıMD43.21

Mert ile babası sahilde banka oturup konuşurlar. Akşam okuduğu mektubu babasına anlatır. Her şeyi detaylı konuşurlar. Okudukların sadece annenle benim aramda, sakın başka tarafa çekme der. Sonra da baba-oğul sarılırlar.

Ekran AlıntısıMD43.23

Sedef hanım da Yaman ile konuşur. Sedef sen niye ağırlaştırıyorsun hayatını, der. Mira bir tarafta, sen bir tarafta ikiniz de acı çekiyorsunuz. Sizin konuşup, anlaşma şansınız da var. Yaman, Mira’nın çile falan çektiği yok. Bana senin için iki gün önce ağlayan kız başkası ile olmaz. Yaman, gördüğümü de mi inanmayayım. Sedef, inanma tabi… Sen Mira’ya güven, gidip ne hissediyorsan anlat. O da sana işin doğrusunu anlatsın. Ben senin yerine olsam hiç vakit kaybetmem. Önünde Selim gibi bir örnek varken.

Ekran AlıntısıMD43.24

Orkun Miraya bir demet kırmızı gül ile gider. Kapıda Sude Hanım ile karşılaşır. Sude Hanıma iltifat eden Orkun, bir adet kırmızı gül verir. Sude Hanım, devam et Orkun, doğru yoldasın der. Hizmetçi kıza Mira’yı soran Orkun, yukarıda odasında deyince desteden bir adet kırmızı gül olarak yatak odasına çıkar.

Ekran AlıntısıMD43.25

Mira banyodan yeni çıkmış, saçını kurutuyordur.  Okun, açık olan Mira’nın bilgisayarından Yaman’ın aradığını görür.

Ekran AlıntısıMD43.26

Aklına şeytanca bir fikir gelir. Hemen üstünü çıkartır. Pantolonunu da yarı indirir. Bilgisayarın görüntüsünü açar. Pantolonunu yavaş yavaş toplar.

Ekran AlıntısıMD43.27

Yaman sen ne arıyorsun orada diye sorunca kırıtarak, Mira’ya aşkım diye seslenir. Bakar mısın Yaman bir şey soruyor.

Ekran AlıntısıMD43.28

O sırada Mira da banyodan bornozu ile çıkar, görüntüye girerek ekranda Yaman'ı görür. Orkun yaptıklarıyla pişkin bir şekilde güler.

MD43.29

Yaman bu durumu görünce başka bir anlam verecek durum yoktur. Mira’nın Orkun ile yattığını, kendisini aldattığını zanneder. Çok sinirlenir, öfkesini kontrol edemez, bilgisayarı hızla kapatır. Masanın üstünde ne varsa yere indirir, sandalyeyi tekmeler, perdeleri yerinden söker. Ve 43.bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıMD43.SON

Bu gerçekten farksız olan sahneyi yaman gözleri ile görmüştür. Mira aksini nasıl ispat edecek, Mira amacını ulaştı, Yaman’ı kıskanmak şurada dursun çılgına çevirdi. Ama ziyadesiyle üzülen kendisi oldu. Bu çözümsüz durumu nasıl çözeceğini haftaya 44.bölümde hep birlikte göreceğiz.

Medcezir, Ay Yapım’ın büyük emek verdiği ve ümit bağladığı bir yapım. Ece Yörenç, diziyi reytinglerin üst sıralarında tutabilmek için büyük bir gayret sarf ediyor amma, izleyenler farklı sahneler, olaylar ve yüzler görmek istiyor. Her ne kadar Çağatay Ulusoy tek başına diziyi ayakta tutuyorsa da, Serenay Sarıkaya ile ikilinin sevgili olup, ayrılmaları diziyi gerçekten etkiledi. Son beş bölümde yazılan senaryo ile desteklediler. Gerçekten bu soğukluk desteklendi. Her ne kadar her iki oyuncu profesyonel olsalar da duyguları biraz öne çıkıyor galiba…

İzleyenler geçen sezondaki aşk sahnelerini arar oldular. Unutulmaz dönme dolap sahneleri, 22. Bölümdeki o şahane Uludağ sahneleri hep hatırlarda kalanlar.

Sayın Ece Hanım, bu küskünlük sahnelerini çok da uzatmayalım. Yeni karakter Elif (Aybüke Pusat) ile renk kattınız, şayet Mira ile olmuyorsa Elif ile sevgili yapın olup birsin. Şaka bir tarafa gene de kalem Ece Yörenç’in kalemi ne yazarsa onu izleriz, yeter ki güzel işler çıksın.

Artık Yaman'ın Mira'ya, Mira'nın vericek şansı kalmadı. Birşansdaha vermeyin. Bu şansı iyi kullanamıyorlar. Yoksa seyirci onlara başka şlans vermyecek.

 

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller İnternetten ve tarafımdan diziden kopyalanmıştır

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..