Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '13

 
Kategori
TV Programları
 

Medcezir / The O.C. etüdü

Medcezir / The O.C. etüdü
 

Medcezir vs. The O.C.


Medcezir, yani yerli The O.C.miz başlayalı tam yedi bölüm oldu. Zamanında ciddi bir The O.C. fanı olarak ilk bölümden itibaren objektif olarak Medcezir'i takip ediyorum. Çok fazla uzatmadan söylemek istiyorum. Bir iki tane ufak hata dışında dizi çok başarılı. 

Özellikle bir kaç karakter var ki hani "çuk oturmuş" derler ya tam bu sıfata uygun. Yaman / Ryan Atwood karakteri Çağatay Ulusoy ile adeta bütünleşmiş. Orjinal dizideki karakterin o serseri ama duygusal halleri, zekası ve bir o kadar sabırsızlığı üstüne bir de kavgacı ruhu Çağatay'a tam layığıyla oturmuş. Açıkcası bizim Ryan yani Yaman orjinalinden hem daha yakışıklı hem de daha uzun :) (The O.C.'de Ryan Atwood'un başına daha çok işler açılıyordu bakalım Yaman içinde bu tarz bir senaryo olacak mı? ) 

İkinci dikkat çeken karakter ise Şebnem Dönmez'in canlandırdığı Sude / Julie Cooper karakteri. Hani o kadar güzel bir seçim olmuş ki orjinalinden hiç bir farkı yok. Julie Cooper'ın fırsatçılığı aslında ailesi için herşeyi yapacak kadar gözünü karartması aynı zamanda alt tabakadan gelmiş olmanın verdiği hırsları ve egosu kısacası hepsini Şebnem Dönmez harika şekilde canlandırıyor. Bence yan rol olsa da Şebnem Dönmez dizinin kalelerinden biri. (Eğer dizi orjinaline sadık kalırsa bu karakterden önemli süprizler olacak)

Şu ana kadar Hazar Ergüçlü'nün canlandırdığı Eylül / Summer Roberts karakterinin ailesini henüz gören olmadı... Korkmayın ailesi var ama dizinin orjinaline parelel olarak bir süre daha ortalarda olmayacaklar. Dizinin yapımcıları bu ayrıntıyı atlamamışlar. Hazar'ın güzelliğinin de Rachel Bilson ile (Summer Roberts) başa baş olduğunu da söyleyebilirim....:) 

Mert karakteri dizinin zayıf halkası, orjinalinden farklı olarak ( Adam Brody / Seth Cohen) biraz fazladan Yaman'a yapışıyor. Halbuki kendine özgü keskin bir zekası olan, çevresini de bu zekasıyla etkileyen bir karakter. Aslında Eylül'de bu zekaya hayran kalıyor olması gerek ama neyse bu da olur :) 

Can Gürzap haliyle dizide rolünü en iyi oynayan isim...Yılların tecrübeli ismi karakterinin gerektirdiği sertliği,acımasızlığının ve güce olan düşkünlüğünün yanına zarifliğini de ekleyerek dizide kısa süreler alsa da on numara performans sergiliyor. ( Yine orjinaliyle beraber giderse Medcezir'de Asım Şekip Kaya sizi çok şaşırtacak.) 

Barış Falay'ın Selim Serez'i ve Mine Tugay'ın Ender Serez'i ise dizinin orjinali ile tıpa tıp aynı. İkili Peter Gallager ve Kelly Rowan'ından aşağı kalır yanları yok. Hem görüntü hem de oyunculuk açısından. 

Şimdi gelelim Mira /  Marissa Cooper olayına... görüntü, fizik, tarz aklınıza ne gelirse gelsin, bizim Serenay Amerika'da da olsa Mischa Barton'un yerine The O.C.'de oynardı. Bu konuda sıkıntı yok. Sıkıntı şu ki Mischa Barton yaşamış olduğu sorunlar yüzünden diziden erken ayrılmış, dizinin senaristleri de yerine yeni oyuncu bulmak yerine çareyi karakteri bir trafik kazasına kurban vererek diziden çıkartmakta bulmuşlardı. (Hafızamda beni yanıltmıyorsa Ryan'ın abisi Trey'in de içinde olduğu bir kazaydı). Haliyle de diziyi Marissasız bitirdiler. Bakalım bizim senaristler nasıl bir son yazacaklar. Yani bizimkiler burada kendi başlarına kalacaklar :) Benim merak ettiğim, Yaman'ın abisi ile Mira arasında bir ilişki olacak mı ? Senaristlerin aklına böyle bir şeytanlık düşer mi ? Bilinmez...

Sonuç olarak senaristler Ameirka'daki orjinal versiyona sadık kalacaklarını en azından geçmiş yedi bölümde gösterdiler. Eğer Türk işi ajitasyonlara girmezler, gereksiz komplolar ve entrikalara bulaşmazlarsa (ki orjinali de hayli entrika doluydu) gayet de izlenisi bir dizi bizleri bekliyor. 

Son söz : Ryan Atwood'un eski mahallesinden bir kız arkadaşı vardı. Hayli de güzel bir kızdı. Onunla ilgili olarak senaristlerin bir tasarrufu olacak mı ? Bekleyip göreceğiz. 

 

 

 
Toplam blog
: 106
: 1591
Kayıt tarihi
: 11.07.11
 
 

Metin ve haber yazarı ..