Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '15

 
Kategori
TV Programları
 

Medcezir 12 Haziran’da 77.Bölümde final acı mı, mutlu son mu olacak?

Medcezir 12 Haziran’da 77.Bölümde final acı mı, mutlu son mu olacak?
 

Star Tv’nin aşk ve drama dizisi Medcezir’de dün akşam Yaman ile Mira’nın dillere destan düğünü vardı. Türk örf ve adetlerine uygun bir düğün töreni sergilediler bizlere. Senaristimiz Ece Yönenç’in kalemine sağlık, bir kaniviçe gibi işlemiş, en ince detayına kadar her şeyi gözler önüne serdi.

Gelin Mira son derece güzel, damat Yaman da oldukça şıktı. Ben kendi adıma akşamki bölümü soluksuz izledim. Başta Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya olmak üzere tüm ekibin eline sağlık. Süper bir bölüm olmuş. Gelen reytingler de iyi. AB’de 5,20 ile 2.sırada, Total’de de 4,03 ile 4.sırada yer almıştır. Ayrıca dün akşam sosyal medyada en çok konuşulan dizi olmuştur.

Artık finale 2 bölüm kaldı. 12 Haziran 77.Bölüm final olacak. Akla gelen soru? Final acı mı, mutlu son mu olacak? Akşam Miranın ameliyat masasında, Yaman başında çaresiz, içler acısı fragmanı verildi. Her ne kadar senaristimiz yazdı ve final çekildiyse de ben kendi olası tahminlerimi vereyim.

CGQcogHWsAA_oRE

Acı Son: Mira ameliyat sonrası masada kalıyor ve ölüyor. Yaman çok sevdiği biricik karısı Mira’yı kaybediyor. Aynen Adını Feriha Koydum dizisinde karsı Feriha’yı kaybetmesi gibi… Ve Yaman mecnuna dönüyor.

Ekran AlıntısıMD75..1A

Çok daha acı son: Orkun yapacağını yapıyor, Mira’nın Yaman'ın karısı olmasını hazmedemiyor ve Yaman’ı tek kurşun ile alnından vuruyor. Yaman ölüyor, kocasını kaybeden Mira ameliyat sonrası zaten tam iyileşmemiştir ve o da ölesiye sevdiği Yaman’ın kaybetmesiyle üzüntüden beyin damarı tıkanıyor ve hayatını kaybediyor. İki sevgili yan yana mezara konuyor.

hqdefault

Mutlu Son: Mira çok başarılı bir ameliyat geçiriyor, iyileşiyor. Yaman ile çok mutlu yıllar geçiriyorlar. Zaman tünelinde 5 yıl ileriye gidiyoruz. Mira ile Yaman’ın Ender adlı kızları oluyor. Ve daha sonra da bir oğlan çocukları… Köşkün bahçesinde kızları Ender ve küçük oğulları ile oynuyorlar. Mutluluklarına diyecek yok. Bu mutlu son ile 77.Bölüm bitiyor.

Ben bu mutlu sonu tercih ederim. İnşallah da öyle olacak. 12 Haziran akşamı hep birlikte göreceğiz!

Şimdi biz gelelim dün akşamki #şenoladüğünşenola sahnelerine:

74.Bölümde Yaman’a süper bir doğum günü kutlaması yapılmış, tüm Altınkoy gençleri çılgınca eğlenmişler, şarkılar söylemişlerdi. Yaman ile Mira çok güzel bir gece geçirmişlerdi.

Ekran Alıntısımd75.1

Bu güzel gecenin içine Aras’a gelen telefon haberi tüy dikti. Miraya dikiş atölyesi yanmıştır. Herkes oraya koşar. Yaman yangını Orkun’un çıkardığını zanneder, ona yüklenir.

Ekran AlıntısıMD75.2

Faruk Bey ortalığı sakinleştirmek için ben yaptım diyerek suçunu itiraf eder ve Mira da duyar. Nedenini açık bir şekilde Yaman ve Mira’ya anlatır. Yaman her şeyi yeniden başlayacaklarını söyler. Daha sonra Faruk Bey sigortadan aldığı para ile tefeciye olan borcunu öder.

O gece evde Yaman kendisine gelen onlarca kutuyu odasına taşır. Odada bir kutu daha vardır, heyecanla  o kutuyu açar. Mira’nın damatlık smokin hediyesidir. Mira’ya teşekkür için telefon eder, o sırada Mira da kapıdan içeri girer, sarılır öper.

Ekran AlıntısıMD75.3

O gecenin devamını sahilde oturup konuşarak geçirirler. Düğün gecesini konuşurlar. Kumsalda çocuklar gibi koşup eğlenirler ve Yaman düğünümüzü burada yapalım der. Ve sezonu açarlar denize girerler.

Ekran AlıntısıMD75.4B Ekran AlıntısıMD75.4

Evde Sude Hanım ve Sedef hep beraber düğünü nasıl ve nerde olacağını konuşurlar. Mira ile Yaman da gelince kendi fikirlerini ve kararlarını söylerler.  Mira, biz kumsalda sade bir törenle evlenmeye karar verdik. Artık düğün hazırlıkları hızla başlar.

Mira, Eylül ile kızlar Sirkeci’deki Kapılı Çarşı’daki dükkanlara düğün alışverişine giderler. Sedef ile Süreyya Hanım da geline bindallı ve kına gecesi için alışveriş yaparlar.

Ekran AlıntısıMD75.6D

Mert de kızların kına gecesi varsa, bizim de bekarlığa veda gecemiz olacak der ve gecenin planlarını yapar. Yaman başına geleceklere tahmin etmiş gibi baştan isteksizdir.

Ekran AlıntısıMD75.7D

Leyla’ya Nadir Beyin kiralık kasasından altın mücevher beklerken bir dolu flaş bellek çıkar. Burada herkesi mahvedecek bilgiler vardır. Bu bellekleri Selim Beye teslim eder, sadece en önemli birkaçını (Sude ve Orkun ile ilgili) kendine saklar.

Ekran AlıntısıMD75.5

Mert Yaman’ın bekarlığa veda gecesinde planını açıklar. Maskeli adamlar Yaman’ın gözünü bağlayarak araba ile Mira’nın kına gecesine götürecek, arkadaşları da arkadan gelecektir.

Ekran AlıntısıMD75.8 Ekran AlıntısıMD75.8B

Yaman Leyla’nın evinde, babası ile seyrettiği bazı gerçekler sonunda yıkılır, kahrolur, ağlar. Bu adam katil, bu adam benim babam değil diyerek isyan eder. Leyla'nın verdiği bellekleri Selim Bey Yaman’ın düğün sonrası savcıya vermek üzere kasasına saklar.

Ekran AlıntısıMD75.9

Yaman odasına kapanır, annesini arar. Nevin ne oldu, senin canın sıkkın. Bu akşam babamı bir kez daha gömdüm. Bu sefer daha da derinlere…

Ekran AlıntısıMD75.10

Kız evinde kına gecesi başlar, Altınkoy kızları çok güzel bir kına gecesi yaparlar. Birlikte doyasıya eglenirler, kız anası Sude ile kız babası Faruk Bey gözyaşı döker.

Ekran AlıntısıMD75.11D

Gelin Mira’ya giydiği mavi bindallı çok yakışmıştır. Erkekler de kendi aralarında içer, eğlenirler. Yaman ile Mert iki kardeş çok güzel Aydın Zeybeği oynarlar.

Ekran AlıntısıMD75.12

Yaman, “En büyük damat bizim damat” diyerek havalara atılır. O sırada müzik susar, maskeli kişiler gelir, Yaman’ın gözlerini bağlar ve tabanca tehdidi ile götürürler.

Ekran AlıntısıMD75.13

İş şaka ile başlar ama Yaman götürülür. Yaman gülerek gittiği bu olayda iş ciddiye biner. Yaman’ı ormana götürürler, ormana bırakılır. Kız evinde Yaman beklenir, gelmeyince herkes meraklanır. Bu olayı Orkun’un planladığı zannedilir ama iş öğle değildir. Elif’in intikamını almak için Murat da işin içindedir. Sırf Elif’ten ayırdığı için böylece intikamını almıştır.

Ekran AlıntısıMD75.14

Mira Orkun’un evine giderek Yaman’a ne yaptığının sorgusunu sorar. Orkun kız arkadaşı ile birlikte olduğunu, olayla ilğisi olmadığını anlatır.

Şaka kaka olmuştur. Yaman eve gelmemiştir. Giray Orkun’u arar, oldu bitti, tek başına ormanda debeleniyor. Olayda Orkun’un parmağı vardır. Orkun Mira’ların evine gider, bir haber var mı? Yaman elini ağaçlara sürterek çözer. Mira’yı arar, ormanda olduğunu söyler. Gidip Yaman getirilir. Murat Yaman’ı arayarak durumu açıklar.

Ekran AlıntısıMD75.15B Ekran AlıntısıMD75.15A

Evleniyormuşsun, ben de bu yaz evlenecektim. Mira telefonu Yaman’ın elinden alır. Murat’a ağzına geleni söyler, en ağır küfürleri eder.

Ekran AlıntısıMD75.16

Yaman bile şaşırır, bu ağır küfürlere… Mira herkesten çok özür diler. Hak etmişti der. Yaman, sen kimsin ya... Benim evleneceğim kadın sen misin? Tanımamışım diyerek takılır. Mira, burada Asude’nin kızı olduğunu göstermiştir. Eğlence kaldığı yerden devam eder.

29 Mayıs düğün günü gelir çatar. Mert Yaman’a o sabah bir muziplik yapar.  Mert balkondan yere Eylül’ün üstüne düşer.

Ekran AlıntısıMD75.17

Bu gürültüye herkes uyanır, yataktan dışarı fırlarlar. Yaman iç donu ile gören Mira kahkalarla güler, Yaman hemen içeri kaçar.

Ekran AlıntısıMD75.18

Mert, Mira Beylice ve Yaman Koper’in düğün törenleri resmi olarak başlatır. Eve davul zurnalı berber gelir, Yaman’a damat tıraşı yapar.

Ekran AlıntısıMD75.19

Mira da baş yapılır, gelinliğini giyer.

Ekran AlıntısıMD75.20

Yaman’ı damatlıklarını annesi Nevin Hanım giydirir. Yaman manevi babası Selim Bey ve kardeşi Mert’e gösterir.

Ekran AlıntısıMD75.21

Davetliler sahilde toplanır. Bütün Altınkoy’daki eş dost orada düğün için bir aradadır. Orkun’un gelişi Nevin’i tedirgin eder. Giray’ı gören Hasan onu oradan göndermek ister. Giray o gece Yaman’a oynana oyunun içinde olduğunu Leyla’ya söyler.

Sude düğüne gelen Asım beyi karşılar, Asım Bey pazartesi her şeyin bitceğini boşanacaklarını söyler. Sude Leyla’nın yardımıyla boşanmanın olmayacağını bildiği için keyiflidir.

Ekran AlıntısıMD75.22

Damat tarafı gelini almaya gelir. Beren kapıda kapı sıkışmış diyerek, bahsişini alır.

Ekran AlıntısıMD75.23

Faruk Bey kızı Mira’yı damata götürmek için eşlik eder. Kapıda onları damat Yaman ile babası Selim Bey karşılar.

Ekran AlıntısıMD75.24

Mira heyecandan bayılacak gibi olur. Faruk, evet Yaman artık kızım sana emanet diyerek Mira’yı teslim eder.

Ekran AlıntısıMD75.25D

Yaman ben sana hak edecek ne yaptım der ve gelinin elini öper.

Ekran AlıntısıMD75.26

Ve Yaman – Mira nikahı başlar. Mert ve Eylül gelin ve damadın nikah şahitleridir. Yaman, nikah memurunun baba adınız sorusuna, baba adım nüfus cüzdanında Turan Koper geçiyor, fakat benim asıl babam Selim Serez, der. Selim Bey oldukça duygulanır.

Ekran AlıntısıMD75.28

Orkun haris duygularla bu manzarayı seyreder. Leyla onun cep telefonuna bir görüntü mesajı gönderir. Orkun, takar kulaklığını görüntüleri seyreder. Şaşkın haldedir, Leyla’ya bakar. Leyla Ayşe’ye, kocam öldükten sonra daha çok işime yaradı, asıl eğlence şimdi başlıyor der.

75-3

Mira ve Yaman’dan evetler alınır. Memur sizleri eş ilan ediyorum diyerek nikahı bitirir ve nikah cüzdanını Mira’ya verir. Yaman  Mira’yı dudaklarından öperek kutlar. Mira da Yaman’ın ayağına basmayı ihmal etmez.

Ekran AlıntısıMD75.27

Mira, nikah defterine bakarak, evlendik mi diyerek çığlık atar. Yaman sayın Mira Koper sizi çok seviyorum. Mira, ben de sizi çok seviyorum, sevgili eşim. Yaman tekrar Mira’yı doyasıya öper.

Ekran AlıntısıMD75.30

Ve mavi denizin dalgaları üstünde 75.bölüm biter. Artık Mira, Yaman Koper’in karısı Mira Koper olmuştur.

Ekran AlıntısıMD75.SON

Ay Yapım’ın değerli yönetmeni Ali Bilgin izleyenler çok güzel görsel şölenler gösterdi. Kutluyorum kendisini.

75-2

Medcezir Finale iki bölüm  kaldı. Artık 2 sezonu tamamlamış ve 77. Bölümde final yapmış oluyor. Sevenleri ne kadar 3.sezon olmalıydı diye sızlansa da Medcezir bitti. Bu diziyi bu kadar çok sevdiren “Yaman” karakterini can veren Çağatay Ulusoy’un başarısı övgüye değer bulduğumu söylemek istiyorum. Bu yaz çekeceği sinema filminden sonra yeni sezonda çekeceği 3.dizisinde banko seyircisi hazır. % 10’luk bir reytingde onun payı bana göre en az yarısıdır.

Medcezir’de bütün emeği geçen oyuncularını kutluyor, yeni çalışmalarında başarılar diliyorum. Artık 77.bölümde mutlu son ile bitecek bir final bekliyoruz.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller tarafımdan diziden ve Medcezir resmi twitter sayfasından alınmıştır.

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..