Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '15

 
Kategori
TV Programları
 

Medcezir 74.Bölümde neler oldu! 3 Bölüm sonra 77.Bölüm, Final mi? Sezon Finali mi?

Medcezir 74.Bölümde neler oldu! 3 Bölüm sonra 77.Bölüm, Final mi? Sezon Finali mi?
 

Star Tv’nin aşk ve drama dizisi “Medcezir” dün akşam 74.bölümü ile ekranlarımızdaydı! Süper bir bölüm daha seyrettik, kah güldük, kah göz yaşı döktük, sinirlendik, kahrolduk. Mira’nın Yaman’a unutulmaz doğum günü süprizini Yaman gibi bizler de duygu seline kapılarak izledik. Faruk Beyin son çaresi atölyeyi yakmasını öfke içinde seyrettik.

Orkun dışında bütün Altınkoy kızlı-erkekli gençleri #iyikivarsınYaman dedi ve ona unutamayacakları bir doğum günü hediyesi verdiler. Bu gecenin mimarı olan Mira, sahne alarak Yaman’ın annesi Nevin Hanım ile söyledikleri şarkı ile taçlandırdılar.

Bütün bunları yüreginin en derininlerinde hisseden, yaşayan Yaman’dı. Şaşkınlık içinde, gözyaşlarını engelleyemeyerek seyretti. Önce annesi Nevin Hanıma, sonra da canından çok sevdiği Mira’sına sarıldı, bağrına bastı.

Bölüm bitti ama, izleycinin aklındaki soru Medcezir 12 Haziran 77.Bölümde bitiyor mu sorusuydu? Ay Yapım yönetiminin ağzını bıçak açmıyor, ser veriyorlar sır vermiyorlar. Bence bilet kesilmiş, karar verilmiş. Bizler son bölümde ne olacağını görerek öğreneceğiz.

İzleyene dizinin sona ereceğini veren tek ip ucu Toygar Işıklı'nın attığı tveet idi. “Çok sevmiştim seni be #medcezir jenerik müziği…”  Bu elveda niteliğindeki sözcük bize Medcezir’de 3.sezonun olmayacağını açıkça söylüyor.

Artık ben yorum yapmıyorum. Sözün bittiği yerdeyiz. Karar Ay Yapım’ın ve de senaristimiz Ece Yörenç’in. Asılında çok da istiyordu izleyici 3.Sezonu, kısmet diyelim. Çıkmadık canda umut vardır! Medcezir’de ters köşe olmayı çok alıştık, bir ters köşe daha olabiliriz.

74.Bölüm reytingleri beklenen gibi geldi. Total’de 3,75 ile 4.sırada, AB'de 4,54 ile 3.sırada yer almıştır. Diğer taraftan Somera verilerine göre % 21,72 reytingle Cuma akşamı en çok konuşulan dizisi olmuştur.

Biz gelelim kısaca 74.Bölümde olanlara:

Mert’in kaza geçirip hastaneye kaldırılması başta Selim Bey, Yaman, Sedef ve Mira’yı alt üst eder. Eylül de haber alır alamaz hastaneye koşar. Mert, bu kazayı avantaja çevirir, Eylül ile barışmasını atılan bir adım olur.

Ekran AlıntısıMD74.1

Oğlunun kaza geçirmesini en çok üzülen Selim Bey olur. Onu diğer manevi oğlu Yaman teselli eder. Selim Beyin yaşadığı bu kötü anlar hepimizin içini burktu.

Ekran AlıntısıMD74.2

Mira’nın hastalığı nedeniyle araba kullanması anne ve babaınını çok üzer. Mira bir daha tekrar etmeyeceğini söyler. Yaman’a ve ailesine ameliyata kadar araba kullanmayacağına, bütün yasaklara uyacağına söz verir.

Ekran AlıntısıMD74.3

Yaman Orkun’un silah taşıdığını öğrenir. Orkun'un tek amacı Yaman’ı korkutmak ve onları huzursuz etmektir. Orkun hastaneye Mert’i ziyarete gelir. Çıkışta Yaman’larla karşılaşır. Orkun düğüne davetli olup olmadığını sorar. Yaman Orkun’un beline bir yoklama çeker, tabancayı kontrol eder.

Ekran AlıntısıMD74.4

Orkun arabasının yanına iner, pencereden bakan Yaman’a belindeki silahını göstererek tahrik etmek ister.

Ekran AlıntısıMD74.5A Ekran AlıntısıMD74.5B

Bölüm fragmanında Orkun silah çekmişti, Yaman’a zannettik. Ama silah Mira’nın kalbine geldi. Allahtan bu Yaman’ın kabus dolu rüyasıymış da rahatladık.

Ekran AlıntısıMD74.6

Mert’in eve gelişi bando mızıka ile karşılanır. Mert, Samsun’a çıkıyormuş gibi hisseder kendini. Eve tezahüratlarla girer.

Ekran AlıntısıMD74.7

Miraya dükkanın önündeki hazır giyim kolileri üzerine geçen inşaat kamyanu, harç döker geçer. Bütün giyim malzemelri heba olur. Bu da Orkun’un pis işlerinden biridir. Haberi alan Orkun oldukça keyiflenir.

Ekran AlıntısıMD74.8

Faruk Bey bu olayın Mira’ya söylenmemesi için herkese sıkıca tembih eder.

Mira ile Eylül Yaman’ın doğum günü hedeiyesini teslim almaya giderler. Eylül çok merak eder, Mira duyunca düşüp bayılacaksın. Her şey çok güzel olucak. Daha sonra da düğün hazırlaıklarına başlayacaklartdır. Mira, mutlu sona adım adım yaklaşıyoruz, darısı baışınza…

Mira Yaman’a telefon eder, bu akşam şu görmek istediğimiz filmi görelim der ve gelmesini ister.

Yaman Tozludere’ye annesinin yanına yeni açtıkları dükkana gider. O sırada Faruk Bey arar, Mira yanındamı diye sorar. Bir çimento kamyonun teslim edilecek malların üzerine harç döküp kaçtığını söyler. Yaman yaptıranın Orkun olduğunu tahmin eder, derhal ona gider.

Ekran AlıntısıMD74.9

Yaman ne yapmak istiyorsun sen der ve gırtlağına yapışır. İşin senin benimle, Mira’yı Aras’ı bulaştırma… Yaman polis çağırmıştır. Ruhsatsız silahla dolaştığını söyler. Orkun ruhsatı gösterir. Yaman çok sinirlenir. Selim Bey Yaman’ı zor sakinleştirir. Orkun sırf Mira üzülmesin diye Yaman’dan şikayetçi olmaz.

Ekran AlıntısıMD74.10

Yaman her şeyi bilip görmesine rağmen Orkun’u bir türlü köşeye sıkıştıramaz. Selim Beye de ispartlayamaz.

İçeride çalışan kızlardan biri, Faruk Beyin para aldığı tefecilere durumu bildirir, işlerin teslim edilemediğini söyler. Tefeciler de Faruk Beyin kendilerine olan borcu ödeyemiceğini öğrenmiş olurlar.

Ekran Alıntısı74.11

Yaman ile Mira sinemada buluşurlar. Mira mısır ister, Yaman alırken Mira içeri girer. Yaman da el fereneri ile içeri girer. O sırda ekranda görüntüleri seyreder. Yaman çok şaşkındır, görüntüleri ağzı açık seyreder. Gözyaşlarını tutamaz.

Ekran AlıntısıMD74.12

Mira, Selim Bey, Mert, Sedef, Burak, Hale, Beren, Doruk, Tuğçe ve Eylül onun için övgü dolu sözler sarf ederler. Yaman hem güler, hem de ağlar bu güzel sürprizlere…

Ekran AlıntısıMD74.13

Sonra ışıklar yanar, bütün Altınkoy gençleri oradadır. İyi ki doğdun Yaman diyerek tezahürat yaparlar.

Ekran AlıntısıMD74.14

Ve sahnede Mira çıkar, söylenmeye başlar. Annesi nevin de sahne alır, Mira ile birlikte düet yaparlar. Haydi gel benimle ol, oturup yıldızlardan… Bu sahneler Yaman için sanki bir rüyadır. Dayanamaz önce annesine sarılır. Sonra da Mira’ya…

Ekran AlıntısıMD74.15

Faruk Bey, borçlarından kurtulmak, sigortadan para almak için atölyeyi yakmaya karar verir, ütüleri kumaşların üzerine bırakır. Her taraf alev alır.

Ekran AlıntısıMD74.19

Orkun elinde kapalı bir paketle bu güzel geceye çıkar gelir. Paketi Yaman’a gösterir, eliyle kalp işareti yapar.

Ekran AlıntısıMD74.17B Ekran AlıntısıMD74.17A

Miraya’da yangın bütün atölyeyi kül eder ve 74.Bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıMD74.SON

Şimdi ne olacak, Faruk Bey atölyeyi yakmakla sigortadan para alabilecek mi? Mira, Miraya’nın yandığını duyunca üzüntüden hastalığı nüksedecek mi? Yaman ne yapacak? En önemlisi haftaya Mira – Yaman düğünü var. Mutluluğa kavuşabilcekler mi?

Bu bölümde Selim Serez kjarakterini can veren Barış Faray'ın performansı on numaraydı. Çağatay Ulusoy çok doğal oyunculuğu ile harikaydı. Ben Çağatay Ulusoy'u biraz ruhen ve bedenen yorgun gördüm. Sinema filminden sonra iyi bir tatile ihtiyacı var. Serenay Sarıkaya hala cıvıl cıvıl, fıkır fıkır...

En önemlisi 77. Bölüm Medcezir’in sonu mu? Sezon finali mi? Bütün bu soruların cevabını Ay Yapım verecek.

Ben mutsuz sonları sevmem ama bu defa Medcezir'de acı son bekliyorum. Orkun Yaman'ı kurşunlayarak öldürecek, Mira da yaşam sebebi olan Yaman'ın ölmesi ile bu acıya dayanamayacak ve hastalığı nüks edecek ve o da hayatını kaybedecek.

Ve Çağatay Ulusoy dizi bitimi ile hemen 2.sinema filmine başlayacak. Film ile ilgili bir açıklama henüz yok. Sadece konusunda Çağatay’ın hızlı çılgın bir bateristi çanlandıracağını biliyoruz. Bu nedenle imajında değişiklikler olacak.

Ekran AlıntısıMD74.YAMAN4 Ekran AlıntısıMD74.YAMAN

Şu sırada saçları iyice uzadı, kulak üstlerini aldırmıyor. Saçlar kulakları örtecek bir şekilde taranacak, imajı değişmiş yeni bir Çağatay Ulusoy göreceğiz. Bayan partneri ve diğer kadro da belli değil. Yapımcısı Ay Yapım, yönetmen Ali Bilgin.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller tarafımdan diziden kopyalanmıştır.

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..