Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '13

 
Kategori
TV Programları
 

Medcezir ve Karagül zirvede, Kayıp ve Huzur Sokağı düşüşte

Medcezir ve Karagül zirvede, Kayıp ve Huzur Sokağı düşüşte
 

Cuma Dizileri


Aslında benim beklediğim bir tabloydu.

Geçen cuma maç nedeniyle neticeler tam olarak sonuçlanmadı. “Kimin nasıl öne geçeceği önümüzde ki haftalarda belli olur” dendi ve dünün reyting sonuçları bize sonuca yakın bir netice gösterdi.

geçen sezonun sürpriz dizisi Karagül,dün sezonu açtı ve kitlesinden bir şey kaybettirmediğini gösterdi. Öte yandan geçtiğimiz hafta dikkat çeken Medcezir dizisi de yavaş yavaş kendi kitlesini oluşturdu ve AB kategorisinde birinci gelerek oldukça güzel sonuçlar ile varlığını kabul ettirdi.

Bu dizilerin bugün içerisinde bu başarı ile ortaya çıkması aslında sürpriz değil…

Cuma izleyici profili daha çok melodramatik hikayelerin gecesi. Geçen sezonun başında Huzur Sokağı dizisinin kazandığı başarı tesadüf değildi. Arka Sokaklar karşısında galibiyet kazanması ve uzun süre zirvede gitmesi mevcut durumun bir uzantısıydı. Sezon ortalarına doğru Fox Tv’nin Karagül dizisini yayına sokması ile birlikte tahtı sallanan Huzur Sokağı dizisi kan kaybetti. Bu sezonda Medcezir dizisinin ortaya çıkması ile birlikte iyice dibe vuran Huzur Sokağı dizisi de ne yazık ki geçen sezondan çok farklı bir performans ortaya koyuyor.

Sonuç olarak bu veriler ile ayakta durması çok zor. Ya Günü değişecek ya da saati. Aksi takdirde Huzur Sokağı dizisinin bu veriler ile yayın akışında kalması imkansız.

Geçen “hafta” tanışma vesilesi ile başarılı bir grafik çizen Kayıp dizisinde de düşüş baş gösterdi. Anlaşılan o ki Medcezir ve Kayıp arasında kalan izleyici profili tercihlerini Medcezir den yana kullanarak seçimini yaptı. Bu durumda Kayıp dizisi için de tehlike çanları çalmış oluyor. Kanal D kendi iç yapımı olsa bile diziyi bu veriler ile uzun süre ayakta tutmaz. Bir kaç hafta daha dizinin oturması beklenir. Şayet tablo değişmez ise bu dizi de yavaş yavaş “kayıp”lar kervanına katılır.

“Öyle oturduğun yerden yerden ahkam kesmek kolay” diyebilirsiniz ama şöyle bir gerçek var. Büyük reyting, küçük reytingi yer… Yaşamak istiyorsa üstelik afiyetle yer…

Ne diyelim… Umarım az zayiat ile cuma tablosu net bir şekil alır.

Volkan Türkcan

vturkcan@televizyondizisi.com

https://twitter.com/yerlidizi

 
Toplam blog
: 57
: 3584
Kayıt tarihi
: 07.01.12
 
 

Ege Üniversitesi Bilgisayar Programcılığından mezun oldum. Bilgisayar ve İletişim sektöründe çalı..