Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '07

 
Kategori
Futbol
 

Medeni insanlar gibi

Medeni insanlar gibi
 

Spor demek dostluk demek. Dostluğu sporda buluruz. Maçlardan önce birbirimizin ellerini sıkarız. Birbirimize başarılar dileriz. Bu sporun özünde vardır.
Maçlar oynanılır, mücadele ederiz. Kazanmak uğruna da olsa doksan dakika sona erdiğinde de her şey bitmeli dostluğumuzu rakibimize göstermeliyiz. Kazandığımız zaman tabi ki sevinmek hakkımız. Seviniriz ve birbirimize sarılırız.

Ama kaybettiğimizde dünyanın sonu değildir. Ne yapsak da, ne etsek de bundan sonra zamanı geriye getiremeyeceğimize göre yapacağımız tek şey vardır o da rakibimizi kutlamak ve alkışlamak lazımdır. Bu da sporun özünden gelmektedir.

Bilindiği üzere geçen hafta liglerin bitmesine iki hafta kala Fenerbahçe şampiyonluğu ilan etti. Bugün de birkaç saat sonra saat 19’da Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecekler ve herkesin beklentisi de geçen haftalarda medeniyetin beşiği olan İngiltere’de ki Premier Lig’te Chelsea’li futbolcuların lig boyunca rakipleri olan ve de şampiyonluğu ilan edip rakiplerin karşısına çıkan Manchester City’li futbolcuları alkışladıkları gibi Galatasaraylı futbolcuların da Fenerbahçelileri alkışlaması olmaktadır.

Ben bu alkışlama olayının olmayacağını bilsem de, medeni insanların yapabileceklerini düşünüp Galatasaraylılar'ın bizleri alkışlayacaklarını umuyorum. Daha doğrusu Galatasaraylı dostlarımın, medeni insanların çoğunluğu olduğunu düşünerek... Onlara bu yakışır.

Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..