Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '08

 
Kategori
Güncel
 

Medeniyetin beşiğinde medeniyetsizlik

Medeniyetin beşiğinde medeniyetsizlik
 

Medeniyetin beşiğinde medeniyetsizlik.

Medeni toplumlarda kurallar yazılır çizilir uygulanır. Karşılığında da yaptırımlar konulur. Kurallara uymayanlar hakkında gerekli yasal uygulamalar uygulanır. Tabii kuralların takibini de yine o kuralları koyan kurum-kuruluş veya devlet yapar. Bu takibat ne kadar iyi olursa kurallar da geçerliliğini o kadar daha iyi sağlar. Kuralları ihlal edenler suçludur; ama en az onlar kadar da denetleyenler de suçludur; çünkü denetimsizlik ihlalin sebebi oluyor.

Peki insanlar için kurallar konulur da, diğer canlılar için ne yapılır dersiniz? Onlar için ise bilindiği gibi çitler, tel örgüler veya engeller konulur. Tıpkı şehir içi yollarda döşenmiş hız kesiciler. “Efendim, bazı kişiler çok hızlı gidiyor ve kazaya sebebiyet verebilirler” ee nerde denetim? Neden görevini yapmıyor da insanlara insan dışı canlı muamelesi yapıyorlar?

Bu çağda ne kadar utanç verici bir olay, medeniyete doğru yol alınırken insanların önüne kurallar değil de engellerin konulması. Onlara, insan dışı canlı gibi davranılması. Bundan daha da kötüsü, toplumun bilim ve medeniyet öncüsü olan üniversitelerde böyle bir uygulamanın olması.

Aynı yoldan bilim damları, öğretim görevlileri, yöneticiler ve daha nice kariyer sahipleri de geçmektedir. Kendilerinin bu tür bir uygulamaya maruz kalmalarına bile hiç mi hiç de ses çıkarmazlar. Buna verilecek bir cevap bulamıyorum.

İşin bir de ekonomik boyutu var, araçlara verdiği zarar ve yakıt sarfiyatı gibi. Bunlar da ülke ekonomisine zarardır. Parçayı ve yakıtı da dışarıdan alıyoruz. Bir de bu yetişmiş insanlar çeşitli şekillerle tasarruftan bahseder. Ne komik!!!

Medeniyetin beşiği olan yüksek öğretim kurumlarında medeniyetsizliğin yapılması ne acı bir gerçek!!!

Bu belki her üniversitede yoktur ama maalesef Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde uygulanmaktadır.

Saygılar.

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..