Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '16

 
Kategori
Dünya Şehirleri
 

Medeniyetler şehri Van

Sonunda beklediğimiz gün gelip çatmıştı, medeniyetler şehri Van’ a gezmeye gidiyordum. Sabahın erken saatlerinde uyanıp yola koyulduk içimde yeni bir yer görme heyecanı vardı. İki buçuk saat süren yolculuğumuzdan sonra Van’ın ilçesi olan Erciş’e vardık ve Van Gölü bize bütün ihtişamıyla hoş geldiniz diyordu. Arabamızdan inip gölün etrafında fotoğraflar çekmeye başladık. Hakikaten de dedikleri kadar varmış. Gölden kopmayacağımızı bilmek içimi rahatlatıyordu ve gölün eşliğinde Van’a olan yolculuğumuza devam ediyorduk. Kırk dakika süren yolculuğumuzdan sonra Van’dayız.

İlk olarak güzel bir kahvaltı yapmak için rotamızı kahvaltıcılar sokağına çeviriyoruz. Kahvaltıcılar sokağına vardığımızda uzayıp giden masalar “Buyurun efendim gelin” diye seslenen sıcak insanlarla karşılaşıyorsunuz. Boş bir masa bulup koyu bir sohbete başlıyoruz. Birkaç dakika içerisinde bin bir çeşit meşhur Van kahvaltısı önümüze seriliyor. Eğer bir gün yolunuz Van’a düşerse kahvaltıcılar sokağına gidip bu atmosferi tatmanızı isterim. Kahvaltıdan sonra Gevaş’ da bulunan Akdamar Adasını görmek için yola koyuluyoruz. Yaptığımız kısa bir yolculuktan sonra Gevaş’tayız. Adaya, vapur seferlerinin yapıldığı yere gidip bizde vapura biniyoruz ve gölün üzerinde kısa bir yolculuktan sonra adaya varıyoruz. Akdamar adasını ve kiliseyi görmek için sabırsızlanıyorum. Tarih kokan, turistlerin uğrak yeri olan ve gerçekten de görülmeye değer bir yer olan kilisedeyiz. Göl ve adanın birleşmesiyle kartpostallık görüntüler elde ediyoruz.

Şehir merkezine çok yakın olan, sahil yolu olarak da bilinen İskeleye gidiyoruz. İskeleye vardığımızda kendinizi Eminönü’ndeymiş gibi hissediyorsunuz. Vapurlarda pişirilen balık ekmekler, el ele tutuşup gezen aşıklar, semaver dumanlarının yükselmesiyle sohbete başlayan teyzeler ve sahil boyu yürüyüp göl değil de deniz havası soluyormuş hissine kapılıyorsunuz. Güneşin kızıllığı ve gölün mas maviliği ile ortaya çıkan eşsiz güzelliği seyre dalıyoruz.

Van’ın anlatılmakla bitmeyecek tarih kokan muazzam bir güzelliği var. Bir gün yolunuz Van’a düşerse gidin, gezin, görün.

 

 
Toplam blog
: 5
: 72
Kayıt tarihi
: 21.12.16
 
 

B.Ü Medya iletişim öğrencisiyim, şiir yazarım, seyahat etmekten ve bu seyahatler hakkında yazı ya..