Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Meditasyon

Meditasyon
 

Meditasyon Yaşam Enerjisi, Bilinç, Düşünce, Zihin, Elektromanyetik Alan, Farkındalık, Yüksek Benlik, Trans, Hipnoz, Nefes gibi kavramlarla iç içedir. Spiritüellikte, bedensel form içerisinde, dünya planında insan yaşamını deneyimleyen ruhsal varlığımızdan ve yeryüzüne belirli bir amaç için iniş yapan, her an rehberliği ve yönlendirmesiyle bağlantıda olduğumuz yüksek benliklerimizden söz edilir. Meditasyon, yüsek benlik ile bağlantı kurmanın ve derin trans hallerinin ilk ve en önemli basamağını oluşturur.

Meditasyon genel olarak düşünceyi ve zihni aşarak, bilinci sözsel zihnin farkındalığının ötesine taşımayı içerir. Meditasyon gerçekte bir amaç ya da niyet doğrultusunda, kişinin enformatik ve enerjetik alanını otohipnoz ile yeniden programlaması amacıyla uygulanan içsel disiplinlerin toplamına verilen isimdir.

Yaşam Enerjisi ve Alan

Meditasyon ile daha fazla yaşam enerjisini alanımıza depolamak, alanımızı temizlemek, yaşam enerjisi akışını dengelemek ve tazelemek mümkündür. Dolayısıyla içgörü, yaratıcılık, zindelik, zeka ve farkındalık seviyelerinde iyileştirici özelliğe sahiptir.

“Güneş Işınları” ve aldığımız “Nefes” insan için Yaşam Enerjisinin kaynağını oluşturan en temel araçlardır. Böylelikle meditasyon pratiklerinde özellikle gün doğumu ve gün batımı önemli bir yer tutar. Nefesin yenileyici ve enerjiye yön kazandıran doğasından faydalanılır.

Kuantum alan teorisi, parçacık teorisi ve dalga etkisi gibi bilimsel ispatlarla, gözlemlenen ile gözlemleyenin bir olduğu, her bireyin zihninin evrenin merkezi olduğu ve düşünceler aracılığıyla kainatın her boyutu ve uzayın tüm koordinatları ile her an etkileşim içinde bulunulduğu ortaya çıkmıştır.

Düşünce

Her bir düşünce bir nörolojik impulstur. Bu, düşüncelerin elektriksel bir akım yarattığı anlamına gelmektedir. Düşüncelerin bir rezonans alanı yarattığı gerçeği ve çekim yasasının benzer benzeri çeker ilkesi, meditatif haldeyken hissedilerek salınan düşüncelerin, dileklerin, niyetlerin ve onaylama, olumlama vb oto-telkinlerin kişinin alanını nasıl temizleyip yeniden programladığını açıklamaya yeterlidir.

Günümüzde yüksek biliş hallerinin kollektif olarak dönüştürücü etkisine duyulan ihtiyaç doğrultusunda meditasyon oldukça yaygın hale gelmiş bir kavramdır. Dolayısıyla bir stres azaltma ve zihinsel rahatlama yönteminin çok daha ötesindedir. Zira çıkış noktası sağlık ve iyileşme değildir.Ancak yine de meditasyon zihinsel, duygusal, ruhsal ve fiziksel olarak dengelenmek için en doğal ve kolay yöntemdir.

Dr. Sıla ÖZDEMİR

Holistik Tıp Hekimi/Bağımlılık Danışmanı

http://www.facebook.com/doktorkuantum

kuantumbiofeedback@gmail.com

#Enerji #frekans #quantum #titreşim #yeniçağ #degişim #dönüşüm#başarı #aydinlanma #farkındalık #saglıklıyaşam #holistiktıp #ruh #zihin#beden #bilinç #enokfrekanslari #okult #ezoterizm #drsila

 
Toplam blog
: 26
: 637
Kayıt tarihi
: 10.09.17
 
 

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Uzman Doktor. Academy od Memphis/doctor Alanlar: Tıp, ..