Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

N Ebru Şinik Ayurvedik Yaşam Eğitmeni Beslenme M

http://blog.milliyet.com.tr/ebrusinik

08 Mayıs '13

 
Kategori
Yoga / Meditasyon
 

Meditasyonla gençleşmek mümkün mü?

Meditasyonla gençleşmek mümkün mü?
 

Primordiyal Sesler Meditasyonu, Hindistan’ın 5,000 yıla dayanan Vedik geleneğindeki güçlü birmeditasyon tekniği olup, Bütünsel Sağlığın ( Beden, Zihin ve Ruh Sağlığı) dünyadaki en tanınmış ve en güçlü liderlerinden olan doktor, yazar ve filozof Deepak Chopra ve Nörolog David Simon tarafından, Amerika Birleşik Devletleri ve Hindistan’daki bazı bilim adamları ile işbirliği halinde gözden geçirilerek, öğrenmesi kolay bir hale getirilmişve yeniden canlandırılmıştır.

Primordiyal Sesler Meditasyonu, içsel dinginlik ve derin bir rahatlık deneyimleyecebileceğimiz bir şifa uygulamasıdır. Her gün düzenli meditasyon yaparak, zihnimize ve bedenimize huzuru, sükuneti, sakinliği ve dinginliği kazandırabilir ve böylelikle kendimiz için daha çok sevgi, memnuniyet ve tatminle dolu bir hayat yaratabiliriz.

Öncelikle Primordiyal kelimesinin anlamını açıklamak istiyorum. Primordiyal başlangıçtan beri var olan, özgün, yalın yani hiç bozulmamış anlamına gelmektedir. Primordiyal Sesler dediğimiz zaman evrenin başlangıcından beri var olan ve hiç bozulmamış anlamı çıkmaktadır.

 Primordiyal Sesler Meditasyonunu mantra ile yapılan bir meditasyon tekniğidir. Mantra kadim bir dil olan Sanskritçe bir kelime olup ‘Zihnin Vasıtası’ manasındadır.

Primordiyal Sesler Meditasyonunun diğer mantra meditasyonlarından en önemli farkı; şahsa göre belirlenen Primordiyal Sesin seçim süreci , bu mantraların öğrencilere veriliş süreci ve bu tekniğin uygulanması için verilen zengin eğitimsüreçleridir.

Seminer esnasında, her şahsa özel olarak uygulanan Vedik matematiksel formüller yoluyla tespit edilen mantra, doğduğunuz yer ve zaman aralığındaevrenin yaratıyor olduğu titreşimi içermektedir. Bu titreşimin sinir sisteminiz üzerinde sakinleştirici ve rahatlatıcıetkisi bulunmaktadır.

Herhangi bir anlam içermeyen, sadece belli bir titreşim yaratan bu ses sessizce zihinden tekrarlandığında bilincinderin seviyelerine ulaşmanıza yardım eder. Yani zihnimizin ötesindeki durgun, sessiz ve dingin alana girene kadar bize araç olur.

Primordiyal Sesler Meditasyonu uygulamasında en önemli önceliğimiz rahat ve konforlu olmamızdır. Yani illa bağdaş kurarak meditasyon yapma zorunluluğumuz kesinlikle yoktur. Bedenimiz kendini rahat hissetmeli ki, 5 duyumuz rahatlıkla izole olsun ve zihnin ötesindeki mutlak huzur alanımıza yolculuğa çıkabilelim.

Tek şartımız omurganın 90 derecelik bir açı ile dik duracağı bir şekilde olmasıdır; yani sandalyede oturarak veya yatakta bacaklarınızı uzatarak dik olarak oturur şekilde, gözlerimiz hafifçe kapalı olarak meditasyon yapabiliriz.

Özellikle modern dünya insanı gün boyunca onlarca stres yaşamaktadır. Servisi kaçırmak, çocukların ev ödevlerinin yetiştirilmesi, acil toplantılara hazırlık, iş çıkışı evde akşam ne pişireceğini düşünmek, iletişim eksiklikleri sebebi ile etrafımızdaki hemen herkesle yaşanabilecek muhtelif stresler vb… Stres yaşayabileceğimiz konuları saymakla bitiremeyiz.


‘Erken Yaşlanma’ yaşadığımız stresle çok orantılı olarak oluşur. Strese girdiğimiz her seferinde vücudumuz fizyolojik olarak bir sürü tepki verir. Kalp atışları hızlanır, kalbe daha fazla kan pompalanır, terleme başlar, böbreküstü bezleri adrenalin ve kortizol salgılamaya başlar, pankreas daha fazla glükoz ve daha az insülin salgılar ve daha az Büyüme Hormonu ( DHEA – Anti-aging hormonu) salgılanır.

Oysa biz düzenli meditasyon sayesinde bedenimizin verdiği bu tepkileri telafi eden ve fizyolojik değerlerin normale döndüğü ‘Dingin Farkındalık durumunda oluruz. Dolayısı ile stres ile baş edebilir ve erken yaşlanmanın önüne engel koyarak, büyüme ve seks hormonlarımızın düzenli olarak salgılanmasını sağlamış oluruz.

İşte bedenimizde bu düzeni kurduk mu, strese bağlı erken yaşlanma tehlikesinden de özgürleşmiş oluyoruz. Şahsen bana etrafımdaki herkes cildimin canlı görüntüsü için ne yaptığımı soruyor. Bende onlara tebessümle ekstra bir ürün yada uygulama kullanmadığımı, sadece düzenli meditasyon yaptığımı büyük bir keyifle söylüyorum.

Meditasyon yüzdeki çizgileri yok edemez; fakat yeni çizgilerin oluşmasını geciktirebilir ve meditasyon sayesinde kazanacağınız Dingin Farkındalık ile, yani uyanık ama huzur içindeki bir zihin sayesinde, her zamankinden çok daha ışıl ışıl ve taze bir enerji yayacağınız için, etrafınızdaki insanlar sizi gençleşmişolarak algılar.

Primordiyal Sesler Meditasyonunu 12 yaşından büyük her birey kolaylıkla uygulayabilir.

Bu tekniği ;

·Hayatlarına huzur, dinginlik, sükunet getirmek isteyen

·Kaygı, endişe ve muhtelif korkularından arınmak isteyen

·Uykusuzluk çeken

·İlişkilerinde sık sık sorunlar yaşayan

·İç huzurunu bulamayan

·Yaratıcılık ve sezgileri körelmişve bunları kullanamayan

·Odaklanma sorunu yaşayan

·Yüksek tansiyonu olan

·Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen

·Kronik yorgunluktan muzdarip olan

·Hereks ve her şeye karşı otomatik olarak yargılama eğilimi ile yaklaşan

·Stres sebebi ile Erken Yaşlanmayı durdurmak isteyen

·Yüksek Benliğinizle, Ruhunuzla, ÖZ’ünüzle diyalog başlatmak isteyen

Herkese samimiyetle öneririm…

N. Ebru Şinik

www.ebrusinik.com

www.yukselen.cag.com

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 17
: 1523
Kayıt tarihi
: 16.04.13
 
 

‘Chopra Center University ’ eğitmenlerinden,  ülkemizin ilk ve tek  Ayurvedik Yaşam Eğitmeni ..