Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '13

 
Kategori
Eğitim
 

Medreseler hayırlı olsun

Eğitimin sistemini 13 senede 13 defa değiştiren AKP hükümeti dershanelerin kapatılacağını söylediğinde sevinmiştik. Gerçi halen daha sevinmeye devam eden kömürcüler vardır mutlaka. Dershaneleri kapatacağız diyerek cahil halkı kandıran hükümet acaba doğal gazla ısınanları nasıl kandıracak bakalım.

Yönetmelikte yapılan değişiklikle dershane adı kaldırılıp yerine ''okula yardımcı'' kuruluş adı ile medreselerin ve özellikle Kur'an Kurslarının önünü açmış oldu. MEB denetiminde olmayacak, açmak için valilikten izin almasına gerek olmayacak, hiç bir yere hesap vermeyecek velhasılı başına buyruk kuruluşlar adı altında ne eğitimi verilecek ilerleyen dönemde göreceğiz bakalım. Çünkü bu kuruluşlarda çalışacak öğretmenlerin de zaten öğretmen olmasına gerek olmayacak. Şu maddeleri dikkatle okursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız:''Dershanelerde ilk defa görev alan öğretmenlere valilik ya da kaymakamlık tarafından izin verilmesi gerekmeyecek. Öğretmenin mesleki yeterlilikleri konusunda denetim yapılamayacak. Öğretmenlerin çalışma izin onayları olmayacağı için izinlerde belirtilen derslerin dışındaki alanlarda derslere girmesine de engel olunamayacak.''

 Bu kadar eğitim sisteminin altını oyan bir hükümet daha önce gelmediği gibi bir daha da gelmeyecektir. Çocuklarımızın aklını 8 senede 88 defa karıştıran bu hükümete umarım aklı selim vatandaşlarımız sandıkta gereken cevabı vereceklerdir.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!!

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..