Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

Medya bizi görmüyor

Birçok insan veya kurum yetkilisi tarafından dillendirilerek “bizim yaptığımız, çok geniş kültür zenginliğine sahibiz de, hatta başkalarından daha meşhuruz, lakin medya da yer bulamadığımızdan kendimizi anlatamıyoruz serzenişi duymak mümkün”.

Doğrudur ama eksiktir, acaba medya da yazanları önce hatırladınız mı?

Medya mensuplarına serzenişte bulunanlar beraber olmamıza rağmen niçin bizim etkinliğimizi atladınız diyenlerin olduğu gibi, mikrofonu eline alanlarda aynı görüşte oluyorlar.

Niçin bizim etkinliği duyurmamıza yardımcı olmuyorsunuz?

Bu tür sözleri önemsemiyorum. Bu tür sözün sahibi kendi hatasını bilme erdemine sahip olmalı bence.

Kendince dedikleri doğrudur, yanlıştır sözümüz yok.

Yazının gücüne inanan bu kişiler önemli olan konuyu gözden kaçırıyorlar veya es geçiyorlar. Kabahat kendilerinde olmasına rağmen hemen halkın huzurunda işte bizim aslında çok yetişmiş insanımız varda medya bizi görmezlikten geliyor.

Yazarları eleştirenler, ulusal basında olduğu gibi yerel basın olarak ta aynı görüşle örtüşen eleştiri okudum, birinide işittim.

Yanımızda, hatta aynı il ve ilçe de etkinlik yapılıyor. Güzel, yapan insanlar istiyorlar ki, yazarlar bizi nasıl olsa duyarlar duyunca da köşeye veya habere taşıyarak, anlatırlar.

Dediği gibi olmayınca da veya medya da etkinliğin sesi duyulmadığında, medya bizi sütunlara taşımıyor.

Hatırlarsanız medyayı niçin sizi taşımasın ki?

Yerel meselede dile getiren kişi de diyor ki işte bizi medya görmüyor.

Çok doğrudur, medya da yazanlar, çizenler görmezler, hatta okusalar da ilanlarını önemsemez çünkü etkinliğin mesul kişisi olarak köşe yazana ve haber yapanı, haberdar etmemişsin.

Olsun, haberdar etme sekte bilmeli, o zaman niçin medya da yazıyor dercesine tavırlarda yok mu?

Sonra da işte bizim şu kadar yetişmiş insanımız var da medya yazmıyor. Davetiyelerin en makbulünü verdiğimiz kişiler kimler?

Davetiye dağıtımında medyadakiler hatırlanıyor mu?

Medyada yazanları bilgilendirdiniz de yazmadılar mı? Bilgilendirmeyi geçelim, usulen davet etme becerin bile yoksa medya da yazanlar oturacak sandalye bulamıyorsa, suçlu yine de medya mıdır? Medyada yazanlar mıdır?

Hesapta yanlışlık yok mu? Hesapta yanlış var.

O kadar değil, medya da çok suç yoktur, yazanlar o kadar kabahatli değildir.

Medyadakiler günah keçileri gibi kendilerini anlatma da eksik kalınca kişiler hemen eleştiri yapılacak kişi ve kurumu biliyorlar.

Medya ve medya da yazanlar.

İyi ki gazeteciler ve yazarları var. İnternette site yazanlar var.

Biz aslında çok zengin kültürlüyüz ama bu kültürü medya görmedi. Yaptıklarımızı emeklerimizi ah bi anlatsalar bu iş daha geniş etki yapacak.

Ah medya yok mu?

Geçenlerde ulusal gazetelerden birini sendikalardan birinin konfederasyon başkanı ziyarete gider. Ziyaret esnasında hoş beşten sonra haberlerimize yer veriyorsunuz, etkinliklerimizi haber yapıyorsunuz. Bundan dolayı teşekkür ederiz.

Ancak işte şu tarihlerde ki açıklamamız hakkında tek bir satır yazmadınız diye sızlanır.

Ziyaret edilen kişi bizim kültürümüzde kırıcı olmamalıdır. Ziyarette bulunan kişiyi kırmamak için ev sahibi konumunda ki yazar der ki “bizi siz davet etseydiniz bizde unutmazdık”.yazar şunu demek ister aslında: “Siz bizi atlamışsınız ki, bizde sizi atlamışız yani önemli görüşlerinizi görmemişiz”.

Bizde maalesef hep böyle oluyor. İnsanlar kendi yapması gerektiklerini yapmazlar sonra hiç günahı olmayanlara günah yüklerler.

Bu günahın sahibi benim arkadaş demek zor mu? Yoksa illa ki başkaları özellikle medyada bulunanlar mı kabahatli?

Kendimizi eleştirel olarak kritik edersek daha sağlıklı düşünürüz. Sağlıklı düşünürsek o zaman da kabahatin kendimizde olduğunu idrak ederiz.

Aman be medyayı suçlar geçerim derseniz, medya sizi hiç duymaz.

 
Toplam blog
: 375
: 678
Kayıt tarihi
: 12.07.08
 
 

Mehmet Şener 1964 doğumluyum, Burdur-Gölhisar'da yaşıyorum. Doğum yerim Burdur/Atınyayla . Lisans..