Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

Medya da Neron bilmecesi

Medya da Neron bilmecesi
 

Son zamanlarda, özellikle İstanbul başta olmak üzere metrepol şehirlerimizde hemen her gün araç kundaklaması olayları yaşanıyor. Olayların failleri belli: PKK sempatizanları. Yani medya diliyle bu. Aslında bu olayları yapanlara artık sempatizan denemez. Örgüt üyesi, hatta terörist denilebilir. Çünkü sempatizanlık sadece fikri destek veya fikirlerinden hoşlanmak anlamındadır. Oysaki ortada bir suç ve gerçekleşmiş terör eylemi vardır. Sonuçta mala kastedilmiştir. Dolayısıyla bu insanlara örgüt üyesi veya terörist denilmelidir.

Ancak bizim ulusal yayın kuruluşlarımız, bırakın terörist demeyi, bir de "Neron" gibi adlar kullanmaktadırlar. İstanbul Emniyet Müdürü bu konuda medyayı bir kez uyarmıştı. Yaptığı basın açıklamasında, "olayları gerçekleştiren Neron filan değil, PKK teröristleridir" demişti. Buna rağmen bazı TV kanalları Neron ismini kullanmaya ısrarla devam etmektedirler.

Lakap takmanın ne sakıncası var diyebilirsiniz. Vardır efendim. Bu, olayları gerçekleştirenleri kahramanlaştırır. Zaten örgütün amacı sansasyon yaratmaktır. Belki ismi kullanmadığında örgütün reklamı yapılmaz ama olayları masumlaştırırsınız. Ben şahsen Neron tabirinin kullanılmasından son derece rahatsızım.

Olayın diğer tarafında aracı yakılan insanlar. Emeklerle, alın teriyle alınmış araçları, bir gecede kül oluyor. Teröristler araç sahibinin kim olduğuyla, markası veya modeliyle ilgilenmiyorlar. Sadece yakıyorlar. Ekmek kapısı 3-4 milyar değerinde Anadol Pikap olan adamın arabasını bile yakıyorlar. Bu insanların zararları nasıl karşılanır, Devletin bu konuda bir uygulaması var mı, yakalanan kişilere nasıl bir ceza veriliyor bilmiyorum. Ama ortada büyük bir güvenlik zaafiyeti olduğu kesin.

 
Toplam blog
: 109
: 1269
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Yorum yapmaktan ve metin yazmaktan zevk alıyorum. Her insanın yorum yapması kişisel görüşlerini beli..