Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '11

 
Kategori
Blog
 

Medya'nın çehresi, Blog yazarlarıyle değişime gebe

Medya'nın çehresi, Blog yazarlarıyle değişime gebe
 

Kaya Çelikkanat, İzmir'in basın duayenlerinden. İzmir Gazeteciler Cemiyetinin üyesi. 51 yıllık gündelik Ege Telgraf Gazetesinin köşe yazarı .Altta da, dünkü yazısının küpürü görülüyor..


 

Kaya Çelikkanat, İzmir’in sayılı gazetecilerinden. Dostluğumuz, taşra muhabiri iken, geldiğimiz İzmir’de başladı. Kendisi, her konuda kalem oynatır. Sevilen bir arkadaşımızdır. İyi bir Milliyet Blog okuyucusudur. Bellibaşlılarımızı takip eder. Kendine göre haklarımızda notlar alır, karşılaştırmalar yapar. Arşivler. Aynı zamanda da bilgi küpüdür.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesidir. Ulusal gazetelerde çalışa çalışa emekli oldu. Şimdi, 51 yıllık Ege Telgraf Gazetesinin köşe yazarıdır.

Balıkçılığı meşhurdur. Bir elinde olta bir elinde  kalem,  başaltında yanan mangal, aheste çekilen sandalda  zaman zaman kendini bulan dost insandır. Mangal sefasında coşkulu saatler yaşanır ara ara.

Bana öteden beri sorardı “Bartın hikayemi.” Bloglar’dan okumuş. Her seferinde Bartın Valisini, bir de bana anlattırırdı. ” Sahi derdi, böyle valiler kaldı mı Türkiye’de?” derdi. Ve eklerdi: “Sırf  Bartın’ı yüceltmek için seni çağırttırıp, halka sesleniyor ve gösteriyor:  “Bu şehir, 60 yıl sonra kaybettiği çocuğunu buldu” diye. Böylesi başlığı ancak sayfa sekreterleri atar gazetelerde. Herkesin harcı değildir.”

Bizim Kaya’nın daha çok anlattıkları  hayranlıkları var. Yazı uzun olmasın diye kısa kesiyorum.

Bu yazımla, aynı zamanda şunları demek istiyorum. Birer ikişer blog yazarları, yavaş yavaş, gün ışığına, medya sahnesinde gün ışığına çıkmağa başladılar. Bunlardan biri de Pacco denilen kız, TV’de, Okan Bayülken’e  anlatıyor blogger’liğini. Bir diğeri de; o zelzelede, Van’da, elinde  makine, gazetecilik yapıyor, TV.ler, onunla röportaj yapıyor.

Gün gelecek, yazılı basın, yerini internetlere bırakacak. Blog yazarlığı, basının yerini alacak. Yavaş yavaş, köşe yazarlarında bu tür kıpırdanışlar da  biliniyor. Evet, evet. Gün gelecek, blogger’ler kazanacak. Medya’, onlarla oluşacak, söz sahibi olacak, itilmişliklerinden silkinerek düzlüğe çıkacak.

Nerede kalmıştık?  Arkadaşımız Kaya Çelikkanat, makalesine şöyle diyor: “Bu Bartın yazısı da nereden çıktı demeyin. Öyle ya. Bartın nire, İzmir nire. İzmir  bir dünya kenti ise, Batı’ya açılan bir kapı ise, Bartın da ülkemizin bir cennet köşesi. Karadeniz’in incisi. Oralara gitmek kısmet olmadı. Amma, köşe yazarlarımızdan Muzaffer Cellek sayesinde çıktığımız  yolculukta, Bartın’a kadar gitmiş oldum. Sözü Cellek’e bırakırken, yazıyı dilerseniz  bir Bartın gezisi olarak değerlendirebilirsiniz.”

Aynı Çelikkanat blog’dan alıntılarla, Valilikçe plaket verilme, bir “Bartın Yangunu” ilan edilmem, verdiğim mini piyano resitalimden de bahsediyor. Ama aynı Çelikkanat, ikinci kez Bartın’a çağrıldığımı bilmiyor. Blog’larda atlamış burasını. Bartın’ın il oluşunun 20.yılı kutlamaları vardı. O gün şöyle  bitirmiştim. Ki, bu yazının sonu da öyle bitiyor zaten. Paneldeki şiirimde var bu satırlar. O panel’de eski bakan, eski vekil, eski vali ve B. Başkanları  vardı. İsteyenler oldu şiiri: (Mahalli lisanla)

“Burası / Goccağaz EF-EM / Spikeriniz Pembe gonişiya / Mukdarın oğlu / Yangunu için, /  Şarkı istiya  / Dutmayım beni!..

Zaten tutan da yok!

Ört ki, ölem!

L İ N K L E R:

http://www.360tr.com/topkapi/y034.htmLİNKLER : (Sadece link'in üzerine sol tık'latınız.Veya , sağ tıklatarak seçiniz ve yapıştırınız

http://www.youtube.com/watch?v=IsW9AUXqRlo

Söyleşi ve İnci Avcıları'nın öyküsü

http://www.youtube.com/watch?v=SCzYj6o3s4Y

Bartın'daki çocukluk anıları ve Ört ki ölem'in öyküsü

http://www.youtube.com/watch?v=idq2e3rQ_WE

son bölüm - ödül töreni

http://www.youtube.com/watch?v=C33Myz_lkwY

"Bu şehir, 60 yıl önceki kaybettiği  çocuğu buldu"

 

A L T T A K İ : EGE TELGRAF GAZETESİ' nin bu günkü (14/Aralık Pazar) nüshasında, köşemdeki yazı

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..