Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '19

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Medya Turizm Yazarı Çalıştırmalı

          Ulusal basında, televizyonlarda; 

          Ekonomi muhabiri, ekonomi yazarı var, Spor muhabiri, spor yazarı var, Otomobil muhabiri, yazarı var, Magazin muhabiri, yazarı var. Gastronomi, borsa, hukuk, siyaset, adliye, polis, sağlık muhabiri ve yazarları var. 

           Türkiye'nin lokomotif sektörü, katma değeri en yüksek sektörü turizmin bir-iki gazete haricinde Turizm yazarı yok. Böyle olunca, basında turizme yönelik oto kontrol, doğru bilgi akışı yok, dezenfermasyon çok.

            Bu durumda, mikrofon uzatılan kerameti kendinden menkul sözde turizmciler, sanki yetkinmiş gibi yazılı ve görsel basında yer buluyor. Biri diyor ki; “Her Şey Dahil Yasaklansın!”,  bir diğeri hala"Antalya’ya otel yapılsın" diyor, diğeri, "Sırt çantalı, turist gelmesin". Otelci ise, kendi oteli hangi konsept ve bölgede bulunuyorsa onun çıkarları için konuşuyor. Oysa otel ve otelci Turizmin 42 kaleminden sadece biridir. 42'de 1 yani. Otel haricinde bunun uçağı var, transferi var, rehberi var, alışverişi, müzesi, restoranı, hediyelik eşyası, gastronomisi, pazarlaması, show'ları, seyahat acentası, fuarı, binbir çeşit esnafı, servisleri, otobüsü, şoförü, tur programı  vs var, var, var...

TURİZM GAZETECİLERİ OLSAYDI, ÜLKEYE MİLYARLARCA DOLAR KAZANDIRAN KUMARHANELERİ KAPATTIRMAZLARDI...

            Hatırlayın Kumarhanelerin kapandığı günleri; Eski turizm bakanımız Sayın Bahattin Yücel "Ankara'da Sıcak Bir Yaz Günü" kitabında satır satır anlatmış; Kumarhaneler her köşe başına yayılınca, önce düzenleme için yola çıkılmış. Kılık, kıyafet, kumarhanelerin açılabileceği şehir ve oteller düzenlenmiş. Sonra basın, gaz üstüne gaz vermiş; yok intihar edenler, yok evini barkını satanlar. Sanki at yarışında, iddia'da vs bunlar yokmuş gibi. Önce Türklerin girmesini yasaklıyorlar, ki buraya kadar benim de tasvip ettiğim durum bu, sonra basın tam gaz dolduruşa devam edince, iç işleri bakanlığı (Mehmet Ağar) devreye giriyor ve kumarhaneleri tamamen kapatıyorlar. Hani Boykot var diye üniversiteyi kapatan zihniyet gibi. Böylece, her sene temiz 5-10 milyar dolardan vazgeçip, onbinlerce çalışanı sokağa atıyorlar.

 HER MEDYA KURULUŞU UZMAN TURİZM YAZARI ÇALIŞTIRMALI.

            Bence, her medya kuruluşu bünyesinde en az bir uzman Turizm Yazarı bulundurmalı. Zaten köşe yazarları turizm yazıyor sanıp, onların davet edildikleri gezileri yazmaları veya sağdan soldan duyduklarını kaleme almalarından bahsetmiyoruz tabi. Turizmle yatan-kalkan, sektörü ve bileşenlerini tanıyan uzman gazetecilerden bahsediyoruz. 

            Haydi ulusal basın. Alt tarafı yüzlerce, binlerce çalışanınız yanına 1 adam daha istihdam edeceksiniz.  Hem de Türkiye'nin en önemli sektörüne. Ancak faydasını hepimiz göreceğiz.

 

 
Toplam blog
: 305
: 4038
Kayıt tarihi
: 23.01.07
 
 

Kayseri doğumlu, 1977'den beri Sektörde (Otel, Çarşı, Yurtdışı Acente, Profesyonel Turist Rehberi..