Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '11

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Medyada "Sazan" Vaaar...

Medyada "Sazan" Vaaar...
 

Medya'da "Sazan" Vaaar...


"Yandaş Medya Yazarlığı" zor işdir dostlar. Deneyimli olduğu düşünülen kişiler bile, iktidarı körükörüne savunmak uğruna, iktidara arka çıkmak ihtirası ile, her yem' e veya yem sandığı herşeye "Sazan Balığı" gibi atlayarak madara oluyorlar. 

Veya, geçmişi çabucak unutarak, "Balık Hafızalı" durumuna düşüyorlar. Son örnek Bay Ahmet Altan.. Sayın Kılıçdaroğlu "Nerede Ergenekon, gösterin, ben de gidip üye olacağım" dedi ya, Sayın Erdoğan da gerine gerine "O zaman Çorum'a git, Sivas'a git, Kahramanmaraş' a git" diye yanıt verdi ya, Bay Ahmet Altan, durumdan vazife çıkartıp, hemen "Sazan Balığı" gibi atladı bu diyaloğun üzerine ve... şöyle döşendi köşesinde : "Var mı Erdoğan 'ın bu sözlerine verecek cevabı olan. Danıştay Cinayetini, Diyarbakır Olaylarını, Kanlı 1 Mayıs' da yaşananları savunacak ve çete işi olmadığını söyleyecek kimse var mı?  

Bir Erdoğan' a bakın, bir de Kılıçdaroğlu'na." Biraz bekleseydin be iki gözüm, biraz bekleseydin...! Sayın Kılıçdaroğlu' ndan yanıt, gecikmeden geldi: "Gittim Recep Bey gittim ve senin Bakanını gördüm. " 

Sayın Kılıçdaroğlu' nun bu kısa cevabını, izniniz olursa, size ben açayım ve açıklıyayım ki Bay Ahmet Altan, "Balık Hafıza" nız nedeniyle unuttuğunuz yakın geçmişimizdeki olayları hatırlayın. Yok eğer, daha da kötüsü, gerçekleri çarpıtmaksa amacınız, okuyanlar gerçekleri anlasın, olayları doğru yorumlasın: 

Danıştay Cinayetini işleyen kişinin, yakalandıktan sonra attığı sloganları, hangi partinin ve gençlik kollarının ismini verdiğini anımsıyormusunuz Bay Ahmet Altan? Veya, Diyarbakır'da öldürülenlerin, hangi hükümetler zamanında öldürüldüğünü... Bu olayların olduğu N. Erbakan - T. Çiller hükümeti zamanında, partili olan R. T. Erdoğan, A. Gül, B. Arınç' ın ne yaptıklarını.. O dönemin bazı isimlerinin hâlâ Ergenekon davasına dahil edilmediğini... "Allah Allah" nidaları ile otele saldıranların, Aziz Nesin' i öldürmek isteyenleri savunanın Şevket Kazan olduğunu ve bu şahsın Adalet Bakanı olarak görev yaptığını... Sivas olayları sırasıda, o dönemin Belediye Başkanı'nın Temel Karamollaoğlu olduğunu ve Madımak Katliamından sonra, "Gazanız mübarek olsun" dediğini anımsayabildiniz mi? Yine Sivas olayları sırasında, Doğu Perinçek' in partisinin İl Başkanı' nın telefonda, "Her yerde ellerinde silahlarla dolaşıyorlar ve öldürüyorlar. Şimdi de bizim partinin kapısı kırıldı" diye feryat ettiğini, yardım istediğini.... O dönemde, Abdülkadir Aksu isimli şahsın orada Emniyet Müdürü ve Vali Vekili olarak görev yaptığını, bu şahsın adının, "Wikileaks" da "Uyuşturucu ticaretinden şüpheleniliyor, genç kızlara yatkınlığı vardır" diye geçtiğini ve şimdiki görevinin ise Meclis' de "Wikileaks Araştırma Komisyonu Başkanı" olduğunu hatırllayabildiniz mi...? 12 Eylül öncesi, asker yönetime gelsin diye davul çalanlar, F. Gülen' in dergisinde, 12 Eylül' ü sevdiklerini ve pohpohladıklarını belli eden yazılar yazanlar, şimdi demokrasi hâvârisi kesildiler.  

Bu demokrasi hâvâriliğinde, keşke samimi olsalar...  

İşte, Sayın Kılıçdaroğlu, kısa cevabında bunları söylemek istemişti Bay Ahmet Altan. Bilmem anlatabildim mi..? Bilmem anımsatabildim mi...?  

 

 
Toplam blog
: 45
: 410
Kayıt tarihi
: 14.01.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisat-İşletme bölümü mezunu. Birçok önemli kuruluşda Genel Müdür, Yönetim Kur..