Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Medyanı söyle size kim olduğunuzu söyleyeyim

Medyanı söyle size kim olduğunuzu söyleyeyim
 

Körler sağırlar bir birini ağırlar misali, medyayı dolduran kesim, haberciliği, gazeteciliği, dergiciliği, televizyonculuğu sadece magazincilik zanneden bir kesimden oluşuyor.
Ya da halk ne seyrederse onu verelim mühim olan izlenme = reklam = patrona para kazandırma o da eşittir işten kovulmama felsefesi ile hareket eden, tatlı su medyası.
Basının adı medya oldu mertlik bozuldu...

Klasik ne varsa tukaka diyen abuk sabuk milletlerin ne idüğü belirsiz akımlarına kapılan kendi değerlerinden habersizler medyayı ele geçirdi.

Halka zengin olacaksın, güzel olacaksın, genç kalacaksın, medyatik olacaksın telkinleriyle kafasını karıştıran insanların ruhunu emen amaçsız dolaştıran yine medya.
Spor yapın yeter diyeceğine, spor yapmayın diyetisyenlere gidin aç kalın da öyle zayıflayın diye beyin yıkayan, spor felsefesi olmayan spor yapmayan toplum yetişmesinde felsefesizlikleriyle örnek olan yine medya.

Gençleri uyuşturucu müptelası askılıklara özendiren genç kızları ruh hastası yapan yine medya.
Futbol muhabbetinden başka bir şey bilmeyen ferdi sporlardan habersiz.
Takım sporlarının seyir sporları olduğunu halkın ferdi branşlara yönlendirmeyen obez toplum yaratan yine medya.

Kısacası toplumla alakası olmayan para para para diye inleyen medya.

Reyting adına, öğretmenlerin disiplinini yok eden, en ufak tokadı dallandırıp budaklandıran öğretmenin elini kolunu bağlayıp, okulları dingonun ahırına çeviren yine medya.
Ektiğini biçen başı bozuk öğrencilerin yaptığı rezillikleri gösterip reyting alan yine medya...
Vurdulu kırdılı binlerce filmi seyir uğruna reyting uğruna reklam uğruna vatandaşa seyrettirip şiddeti özendiren yine medya.

Üstü kapalı açık öğretim üniversiteleri olmaları gereken bilgi kültür vatanseverlik, dilde birlik bilinçli laik çağdaş insan yetiştirmeleri gereken yine medya.
Feministlik kadın hakları adı altında çekirdek aileyi parçalayan yine medya.
Kısacası medyanın Para uğruna yapmayacağı haber ve gösterim yok gibi.

Geçmişde heyecanla takip ettiğimiz suçluların yakalayan dedektiflik dizileri vardı, devlet cezasız bırakmaz mesajı verilirdi. Şimdi bu dizilerin yerini, devlet eliyle terör estiren ya da devleti iplemeyen aşiret ve mafya dizileri bir numara.
Efsanevi beyaz gölge dizisinden sonra patlama yapan basketbol' u unutmayın, medya ne ekerse toplum onu biçer.


Serzenişlerime içlerinde bir elin parmaklarını geçmeyen eski basın ahlakı ile çalışan gazetecileri sokmadığımızı söylememe gerek yok tabiki. Polemik yapmak için kızarmadan bozarmadan bile bile doğruları çarpıtmayan, gazeteciler de var bu ülkede.

11/11/2006

Volkan YILDIRIM

ÖNEMLİ NOT: Bu makalenin; Web Siteleri, İnternet Gazeteleri ile diğer bütün yazılı, sesli ve görsel medya organlarında yayınlanmasına "iznim" vardır. Ayrıca, tarafıma müracaatla bilgi arzı ve izin talebine gerek yoktur. Şair yazar Volkan YILDIRIM

 
Toplam blog
: 12
: 401
Kayıt tarihi
: 03.10.07
 
 

Volkan YILDIRIM ( 09 / Mart /1967 - 20-- ), Türk Şair, Yazar, Gezgin, Fikir adamı. İstanbulun..