Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '13

 
Kategori
Eğitim
 

MEF Üniversitesi ve İbrahim Arıkan...

MEF Üniversitesi ve İbrahim Arıkan...
 

             

                “Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden sonra; kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz. “  K. ATATÜRK

                  Eduplus düzenlemeli 12. Yönetim Zirvesi, 28 Kasım 2013 tarihinde İstanbul Sheraton Maslak Hotel’de gerçekleşti.

                 Türkiye’nin ve dünyanın önemli şirketlerinin üst düzey yöneticileri, pazarlama ve marka alanında kitapları bulunan otoriteler ve akademisyenlerden oluşan otuzu aşkın konuşmacının yer aldığı buluşmada; Amerika, Dubai, Shanghai, Fransa ve birçok ülkenin yöneticileri ve işletme sahipleri bir araya geldiler.

 

                Kimilerini izleme fırsatım oldu. Bunlardan önemli bulduğum: “Yöneticilerde başarı tavsiyeleri! Vizyon, değişim ve kriz yönetimi”…  Savaş Ünsal’ın yönettiği oturumda Arıkanlı Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan’ı ilgiyle izledim.

                Arıkan, konuşmasına dinleyenlerine saygılarını sunarak başladı! İşletme yöneticilerinde olması gereken yasaları sıralayarak kısa açıklamalarda bulundu.

                1-Bilgi gücü: İşin ayrıntılarının çokiyi bilinmesi…

                2-Uzmanlık: Üretimin bir uzmanlık işi olduğu, tarafları bir araya getirip düşüncelerden yararlanarak sonuca varılması…

                3-Gerçekçilik: Yöneticilerin duygularıyla hareket etmeyip gerçeği göz önünde bulundurmalarının önemi…

                4-Dürüstlük: Yöneticinin müşterilerine, üst kademeye ve paydaşlarına dürüst davranması…

                Riski tanımak gerekir, diyerek konuşmasını sürdürdü. Riskin işletmeleri tehdit eden gelişmeler olduğuna değinerek iyi bir analizle risklerin zamanında atlatılacağını belirtti.

                Kriz gelirken kimilerinin çalışanlarını tasarruf amaçlı işten çıkarmak yerine, yeniden alım yapmak esastır, diyerek çıkarma yaparken diğer çalışanların morallerinin bozulacağını ve performanslarının düşeceğini söyledi.

                Yurtiçi Kargo’da bu uygulamayı esas aldıklarını dile getiren Arıkan, kriz sözcüğünü de yasakladıklarını, bu sözcükten uzak durulduğunu, gelir artırmanın önemli olduğunu; krizin ilacının tasarruf olmayıp gelir artırmak olduğunu, bunun için eğitim ve teşvik etmenin önemli olduğunu deneyimlerine ve özgüvenine güvenerek vurguladı!

                Konuşması sonunda eğitim alanındaki çalışma ve başarılarından övgüyle söz edilerek dershaneler ve MEF Üniversitesi konusunda Sn Arıkan’a katılımcılardan güncel bir soru yöneltildi. Önce aşağıdaki haberi paylaşıp sonra Arıkan’ın yanıtını görelim:

                (AA)’nın haberine göre; MEF Okulları'nın İbrahim Arıkan Vakfı ile kuracağı MEF Üniversitesi için tasarı meclise geldi.

                ANKARA-"MEF Üniversitesi" adıyla yeni bir vakıf üniversitesi kuruluyor. Üniversitenin kurulmasına ilişkin Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik yapan kanun tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarıya göre, MEF Üniversitesi, İbrahim Arıkan Eğitim ve Bilimsel Araştırmaları Destekleme Vakfı tarafından İstanbul'da kurulacak.

                Üniversite, eğitim, mühendislik ve mimarlık, iktisadi ve idari bilimler ile hukuk fakülteleri, meslek yüksekokulu, fen bilimleri ve sosyal bilimler enstitülerinden oluşacak.

                                                             Dershaneleri kapatmıştı

                 Daha önce, 34 yıl hizmet veren MEF dershanelerinin 2006 yılında kapanmasının nedeni olarak üniversite kurulacağı öne sürülmüştü.

 

                MEF Dershanelerini 2006 yılında kapattığını belirten Arıkan, MEF Üniversitesi’ni açacaklarının muştusunu verdi!

                Dönemin MEB ile anlaşmazlığa düştüklerinden dershaneciliği bıraktıklarını söyleyerek dershaneler tartışması güncel, ancak daha çok kavram kargaşasının mevcut olduğunun olumsuzluğuna da değindi.

                Özde-Bir Başkanı iken dershaneler konusunda yazdığı kitaplarının olduğunu söyledi.

                Öğrenciler sırlamamada öne geçmek istiyorlar, bu amaçla Robert Koleji öğrencilerinin de dershaneye gittiğinin önemini belirterek gerçekte ya da uygulamada dershanelerin kapanmayıp şekil değiştireceğini, özel derslerin artacağını, oysa dershanelerin her keseye uygun olduğunu dile getirerek doyurucu yanıtını verdi.

                Oturum sonrasında İbrahim Arıkan’ı kutladım. Beni karşısında görünce gözlerinin içi güldü! Aramızda kısa konuşma gerçekleşti. Yakınında bulunan MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Şahin ile tanıştırdı.

                Eğitimci ve başarılı iş adamı İbrahim Arıkan’ın başarılarının artarak sürmesini diliyorum.

*

Önceki yazım:

http://blog.milliyet.com.tr/basarili-egitimci-ve-isadami--------ibrahim-arikan/Blog/?BlogNo=345476

*

muhsindurucan@hotmail.com

 

 

 

 

 

 

           

 

                                      

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..