Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Megiad'tan Mersin Hilton'da gövde gösterisi...

Megiad'tan Mersin Hilton'da gövde gösterisi...
 

MEGİAD,Genç İş Adamlarının katılımı ile gövde gösterisi yaptı.


Mersin Genç İşadamları Derneği’nin üye katılım töreni Hilton Oteli havuzbaşında yapılan kokteyl ile gerçekleşti. Yoğun katılımın gözlendiği kokteylde MEGİAD’ın yeni üyelerine plaketleri verildi.

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Başkanı Erkan Güral, GİAF Başkanı Dr. Abbas Taşdemir, Mersin Gelir İdaresi Başkanı Serdar Aksoy, MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi, AKP İl Başkanı Fatih Kısa, TURAB Başkanı Doğan Narin, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Tanrıöver ve çok sayıda iş adamı ve eşi katıldı.

‘İSTİHDAM YARATAN İŞ ADAMLARIMIZI KUTLUYORUM’

Yeni üyelerin katılım töreninde konuşan Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, ‘Konfederasyon çatısı altında Türkiye’nin dört bir yanında örgütlenerek içerisinde barındırdığı Türkiye sevgisinin yanı sıra sağladıkları istihdam ile ülkenin en önemli sorunlarının başında yer alan işsizliğe çözüm üretme yolunda adım atan tüm genç iş adamlarımızı buradan bir kez daha kutlamak istiyorum. Mersin Genç İşadamları’nın başarı öyküsünü dinlerken aslında Türkiye’de bir değişim öyküsüne tanık olduk. Bir kar topuyla başlayan ama giderek bir çığ etkisi yaratan ve her geçen gün daha da büyüyerek gelişen bu çizgi aslında Türkiye’nin gelişme çizgisi, kalkınma çizgisi. İş birliğinin ve buna bağlı güç birliğinin iş dünyasında ne kadar önemli olduğunun bir kanıtı. Mersin adına hoşuma giden bir şey oldu. Genç ve değişimin başkanı olan sayın Gürsoy’un, Türkiye ölçeğinde bu çıtayı çok daha yükseğe taşıyacağına, MEGİAD’ı TÜGİK bünyesinde zirveye ulaştıracağına hiç şüphem yok. Biz de bu yolda hep onların yanında olacağız. Çünkü bu anlamdaki her gelişme Mersin için iş demek, istihdam demek, 6 bin 500 olan istihdamın katlanarak artması demek’ dedi.

‘ZOR BİR GÖREV DEVRALDIK’

Kokteylde konuşan Mersin Genç İşadamları Derneği Başkanı M. Alper Gürsoy, ‘Mersin Genç İş Adamları Derneği’nin yeni yönetim kurulu olarak oldukça zorlu bir görev devraldık. Zira; bizden önce görevde olan Kurucu başkanımız Mehmet Karalar, Dr. Abbas Taşdemir ve Kasım Tanrıöver yaptıkları başarılı çalışmalar ile derneğimizin çıtasını oldukça yükseltti ve şimdi biz devraldığımız bu bayrağı göndere çekebilmek için yoğun çaba sarf etmek zorundayız’ dedi.

‘SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİNDEYİZ’

Gürsoy, ‘Biz çıktığımız bu yolda sorumluluklarımızın bilincindeyiz. İlk olarak internet sitemizi hayata geçirerek dünyanın her yerinden insanların MEGİAD’ın misyon, vizyonuna ve yaptığımız çalışmalara istedikleri anda ulaşmalarını sağladık.Dernek binamızı Adnan Menderes Bulvarı’na, taşıyarak çok daha çalışılabilir bir ortam yaratmak istedik. MEGİAD olarak az konuşacağız, öz konuşacağız, çözüm önerilerimiz ile, projelerimiz ile sizlerin huzuruna çıkacağız. Farklı düşüneceğiz, farklı konuşacağız; kısacası MEGİAD’ın farkını ortaya koyacağız. Üyelerimizin sayısını daha yukarı çekebilmek adına çalışmalar yaptık ve görevi devraldığımız gün 55 olan üye sayımızın bugün toplamda 120’ye çıkmasını sağladık’ dedi.

‘GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYORUZ’

‘Bugün burada aramıza yeni katılan arkadaşlarımız ile, 6 bin 500 kişiyi istihdam eden, 850 milyon TL cirosu olan, vergi sıralamasında ilk 100’de 25’e yakın üyesi bulunan genç düşünen, Mersin için çaba sarf eden dev bir işadamları derneği oluyoruz. Amacımız ayrışmak değil, birleşerek büyümek’ diyerek konuşmasını sürdüren Gürsoy, ‘Bunun yanı sıra bölge federasyonumuz olan GİAF ve Türkiye konfederasyonumuz olan TÜGİK ile birlikte hareket ederek daha iyi noktalara geleceğimizden eminiz. Yarın için hayallerimiz çok farklı. Biz gençler geleceğin sahipleri olduğumuzu düşünüyoruz. Bundan dolayı da Mersin’in geleceği bizim için çok önemli. Kentte bugün yapılacak yanlışlar etkisini yıllar sonra gösterebilir. Bunlardan en önemlisi de Nükleer Enerji Santralidir. İş dünyasının içerisinde olan insanlar olarak Nükleer Enerji’ye gözü kapalı ‘hayır’ demiyoruz. Fakat eğer yapılacak ise nerede yapılması gerektiğinin çok iyi araştırılması gerekmektedir. Turizm, Mersin’in geleceğidir. Nükleer Enerji Santrali de turizm için çok önemli olan sahillerimize değil, farklı bir yere gerekirse bir nehir kenarına yapılmalıdır. Biz gençler olarak, girişiyle, çıkışıyla, mavi bayraklı sahilleriyle, dağ ve inanç turizmiyle, limanıyla, sanayisiyle… Terör olayları ile değil, turunçgil kokusuyla, tantunisiyle, ünlü sanatçılarıyla anılan bir kentin hayalindeyiz. Sonuç olarak bugün burada aramıza katılan çok değerli yeni üyelerimiz ile birlikte gücümüze güç katıyoruz. Fikrimize fikir katıyoruz. Vizyonumuza vizyon katıyoruz. Enerjimize enerji katıyoruz. Bu önemli günde aramızda bulunan sizlere şükranlarımızı sunarız’ şeklinde konuştu.

YENİ ÜYELERE PLAKET

Yeni üyelere tek tek plaket verilen kokteyl oldukça nezih bir ortamda gerçekleşti. Yeni ve eski üyelerin kaynaştığı kokteyl geç saatlere kadar devam etti.

Kaynak kişi:Burak Karataş

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..