Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Mehdiyeti istemeyenler aslında kimler?

Mehdiyeti istemeyenler aslında kimler?
 

Hz. Mehdi ve Hz. İsa'yı Görecek Olmak, Çok Büyük Bir Şeref Olacaktır. Bunun İçin Çok Dua Şarttır


Mehdi, İslam dünyasının lideri olacaktır, ve dünyanın en sevilen insanı olacaktır. İslam'ın bütün dünyaya hakim kılınmasına vesile olacak kişi olacaktır. Daha önceki yazılarımda defalarca belirttiğim gibi, ateistlerin bir lideri var, masonların bir lideri var, hristiyanların bir lideri var, musevilerin liderleri var, Müslümanların neden bir lideri olmasın ? Neden bu fikir insanlara efsanevi bir durummuş gibi veya olmaması gereken bir durum gibi geliyor anlayamıyorum.

Farkettiğim, şu an dünyayı kaplayan bir Firavun ruhu var, ve dünyayı bu ruhtan arındıracak kişi de, Allah'ın izni ile Hz. Mehdi olacaktır.

Hz. Mehdi için gelmeyecek diyenler, aslında bu mübarek şahsın geleceğini gösteren önemli alametlerden biridir. Hz. Mehdi'nin gelişinden tedirginlik duyan kimselerin çabalarında son derece çelişkili bir durum dikkatimi çekiyor. Hz. Mehdi'nin varlığına ve yapacağı faaliyetlere gerçekten inanmıyorlarsa, bunların geçersiz beklentilerden ibaret olduğunu düşünüyorlarsa, neden böylesine büyük bir panik içerisindedirler? Tüm bunlar gösteriyor ki bu kişiler aslındaHz. Mehdi'nin kesin olarak geleceği kanaatini taşımakta, ancak çeşitli kaygı ve endişelerle, panik ve ajitasyon içerisinde bu gerçekleri örtbas ve tevil etmenin yollarını aramaktadırlar. Zira çok açıktır ki, eğer bir insan bir şeyin var olduğuna ve gerçekleşeceğine inanmıyorsa, bu konuda son derece rahat olur. çünkü nasıl olsa bir sonuca varmayacaktır; konu zaten kökten hallolmuş durumdadır.

Ama eğer tüm gücüyle, tüm imkanlarını seferber ederek bunun gerçek olmadığını sürekli yeni tevillerle desteklemeye çalışarak yazıyor, anlatıyor ve ısrarla tekrarlayarak gündeme getiriyorsa, o zaman bu şahıs konunun gerçekliğine ciddi şekilde inanıyor demektir.

Peygamberimiz (sav) hadislerinde, Hz. Mehdi'nin ortaya çıkışının yaklaştığını gösteren önemli alametlerden birinin, "Hz. Mehdi gelmeyecekmiş, Hz. Mehdi yokmuş" sözlerinin yaygınlaşması olduğu bildirilmiştir. Bu konudaki hadislerden bazıları şöyledir:

"İnsanların ümitsiz olduğu ve "Hİç MEHDİ FALAN YOKMUŞ" DEDİĞİ BİR SIRADA ALLAH MEHDİ'Yİ GöNDERİR..."

"...Mehdi, Resulullah'ın bayrağı ile, insanların başlarına bela üzerine bela yağdığı ve çIKIŞINDAN üMİT KESİLDİĞİ BİR SIRADA çIKAR..."

Hz. Mehdi aleyhinde çalışma yapılırsa, Hz. Mehdi'nin gelmeyeceği düşüncesi büyük bir yanılgıdır; Hz. Mehdi kaderde takdir edildiği için geleceklerdir. Aleyhte faaliyet yapmak, gelmeyeceklerini savunmak, bu sonucu değiştirmeyecektir.

Hz. Muhammed (sav)'in gelişi de önlenmek istenmiş ama bu çabalar, sonucu değiştirmemiştir. Kavminde müşrikler arasında büyük bir panik yaşanmıştır ama Peygamberimiz (sav)'in gelişini durduramamışlardır. Hz. Muhammed (sav), kaderde yaratıldığı şekilde gelmiş, Allah'ın kaderinde takdir ettiği sözleri söylemiş ve görevini tamamlamıştır.

"Hz. Mehdi aleyhinde yazalım, yardım etmeyelim Hz. Mehdi çıkmasın, destek olmayalım, Hz. Mehdi'nin çevresindekiler dağılıp gitsin" gibi mantıklarla yapılan çalışmaların hiçbir etkisi olmayacaktır. İstenildiği kadar aleyhte faaliyet yapılsın, istenildiği kadar gelmeyecekleri yazılsın, anlatılsın, kaderde bu olaylar yaşanacaktır. Bu gelişmelerin hiçbiri, zeki insanların oyunlarıyla, hile ile, fırsatları iyi değerlendirmekle gerçekleştirilebilecek ya da zekice girişimlerle bozulup değiştirilebilecek olaylar değildir. Hiçbir faaliyet bu sonucu engelleyemeyecektir.

Peygamberimiz (sav)'in Hz. Mehdi'nin çıkışından önceki bu gaflet ve İslam ahlakından uzaklaşmayı haber verdiği hadislerinden bazıları şöyledir:

Allah apaçık inkar edilir hale gelmedikçe kıyamet kopmaz.

İnsanlara bir zaman gelecektir ki Kuran-ı Kerim'in yalnız resmi, İslam'ın yalnız ismi kalacaktır. Onlar İslam'dan en uzak insanlar oldukları halde İslami isimlerle isimlenecekler, mescitleri görünüşte mamur olduğu halde hidayet yönünden harap olacaktır.

İnsanlara bir zaman gelir ki Kuran-ı Kerim bir vadide, insanlar başka bir vadide olurlar.

Bundan sonra birtakımı, Kuran okuyan fakat okudukları dillerinde kalan kalplerinde inanmayan insanların türeyeceği bir zaman gelecektir.

İnsanlar üzerine bir zaman gelecek ki, onların hepsi Kuran okur, ibadete çalışırlar ve ehli bidatle de meşgul olurlar. Lakin bilmedikleri cihetten müşrik olurlar ve okumalarına ve ilimlerine bedel rızık alırlar ve dünyayı din karşılığında yerler. İşte bunlar, kör Deccal'in avanesi olacaklardır.

Kıyamete yakın karanlık gecelerin parçaları gibi karışıklıklar olacaktır. Bu karışıklıklar içinde kişi mümin olarak sabahlayıp kafir olarak akşamlayacak, mümin olarak akşamlayıp kafir olarak sabahlayacaktır.

İnsanlara bir zaman gelir ki camilerinde toplanıp namaz kılarlar. Fakat aralarında mümin bulunmaz.

Hz. Huzeyfe'nin anlattığına göre, Resulullah Efendimiz şöyle buyurmuştur: "Ey Huzeyfe! O günde onlar Ridde (dinden çıkmak) üzere olacaklardır... namaz da kılmayacaklardır."

İnsanlar öyle bir zamanla karşı karşıya kalacaklar ki, namaz terk edilecek, yapılar uzanacak, yemin ve lanetleşmeler çok olacak, rüşvet ve zina alabildiğine yayılacak, ahiret dünyaya değişilecek...

… Bunlar Kuran okuyacaklar; ama Kuran boğazlarından aşağı inmeyecek. Bunlar, okun avı delip süratle çıkıp gittiği gibi İslâm'dan süratle çıkacaklar...

Peygamberimiz (sav) hadislerinde Hz. İsa ve Hz. Mehdi'nin çıkışından önce Müslümanların tembelleşeceğini, insanların gaflete dalarak Kuran ahlakından uzaklaşacaklarını bildirmiştir. Bu gaflet öyle bir dereceye varacaktır ki kimi insanlar Hz. Mehdi'nin gelişini, faaliyetlerine başladığını ve 300 kişi kadar az sayıdaki yardımcısıyla birlikte İslam adına büyük bir mücadele verdiklerini, inkarcıların fikir sistemlerini etkisiz hale getirerek dünyayı yerinden oynattığını dahi idrak edemeyeceklerdir. İnkar edenlerin ve Deccaliyet'in, Hz. Mehdi ve talebeleri gibi mübarek insanları ezmeye yönelik baskılarını fark edemeyecek kadar şiddetli bir gaflet ve perdelenme içerisinde olacaklardır.

İşte Hz. Mehdi böyle bir gaflet ortamı varken çıkacak ve Hz. İsa'yla birlikte İslam ahlakının hakim olmasına vesile olacaktır.

(www.hazretimehdi.com)

 
Toplam blog
: 164
: 3066
Kayıt tarihi
: 01.11.09
 
 

Özel bir şirkette dış ticaret yetkilisiyim. İnternet üzerinden toplamış olduğum bilgileri, başkal..