Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '18

 
Kategori
TV Programları
 

Mehmed: Bir Cihan Fatihi'nde Mantık Hatası İstemiyorum

Mehmed: Bir Cihan Fatihi'nde Mantık Hatası İstemiyorum
 

Dizinin ilk bölümünde Mehmed, Edirne’ye vaktinde ulaşabilmek amacıyla lalasını paşasını ardında bırakıp delibaşla birlikte Dardanel’in sularına ufak bir kayıkla atlayıvermişti.

İzleyici o sırada Mehmed buradan nasıl kurtulur diye düşünürken birden ay tutuluverdi. Sonra dedik ki ey bilim sen nelere kadirsin. Buraya kadar her şey tamam. Fakat bundan sonrası sıkıntılı.

Mehmed ile Delibaş, at buldular. Edirne’ye vardılar. Gecenin o saatinde nerden buldular, nasıl buldular hiç sormayalım bile..

Ancak, sabahına, geride kalanlar da atları üstünde varış noktasına ulaştılar.

Madem aynı zamanda ulaşabileceklerdi aksiyona, bilime, zekaya ne hacet vardı? Hep beraber, gelselerdi ya! Mantıksal/Matematiksel bir hata, senaryoyu da zora sokmadı mı. Kurgu neyse de hikaye içeriğine biraz daha dikkat..

Tarih, biraz da hatalardan ders alınması ise dizinin önümüzdeki bölümlerinde mantık hataları yapılmamasına özen gösterilmesi gerektiği geldi aklıma. Aksi, izleyicinin zekasıyla dalga geçmek gibi oluyor.

Bu arada 15. Yüzyıl insanlık tarihi /ilerlemesi açısından ilginç bir yüzyıl. Rönesans aydınlarından da ilham alınarak senaryo hazırlanması dizinin kalitesi açısından önem teşkil edecektir.

 

 
Toplam blog
: 6
: 562
Kayıt tarihi
: 24.03.15
 
 

•Tarih Yazımı  •Avrupa'da Tarih Eğitimi ve Öğretimi  •Avrupa Bütünleşmesi Tarihi  •XX. Yüzyıl Avr..