Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Mehmet Akif delidir

Mehmet Akif delidir
 

Türk Arapsız yaşayamaz; kim ki yaşar der, delidir

Arabın Türk, hem sağ gözüdür, hem sağ elidir

Bu dizeler M.Akif ersoy’a ait. Sayın başbakan böyle diyor. Bence milyonlarca Türk’ün adına konuşup karar verme yetkisini kendinde bulduğu için Mehmet Akif delidir. Bir insan ancak bu kadar yabancı hayranı olabilir. O dönemde de vardı, şimdide var bir yığın batı hayranı. Onlara göre Türk, ikinci sınıf yaratık. İnsanlık, medeniyet, kibarlık, ne ararsan hepsi batıda var. Türkler’de ancak onlara hizmetkar olabilir.

Bu Mehmet Akif denen adam da onların arap hayranı versiyonu. İstiklal marşımızın yazarı olması dışında ülkeye ne faydası olduğu gerçekten tartışılır. Cumhuriyet ilan edilip devrimler birbiri ardına yapılmaya başlanınca Mısıra kaçtı ve orada yaşadı. Tam bir devrim karşıtı idi.

Bu adamın dizelerinde bahsettiği şeylerin safsata olduğunu anlamak için uzun uzadıya tarih bilmekte gerekmez.

Türklerin genetik olarak atalarının MÖ 2500 ile M.Ö. 1700 yılları arasındaki Afnassiyevo kültürü ile başlayan ve MÖ 1700 ile MÖ 1200 yılları arasındaki Andronovo kültürü ile devam eden dolikosefal mongolitlerle ortak yönleri bulunmayan Brakifesal ırka dayandığını savunurlar. Bu ırkın savaşçı ve göçebe kültüre sahip olduğu, MÖ 1700 yılları sonrasında kitleler halinde Altay dağları ile Tanrı dağları arasındaki bölgeye yayıldığı bilinmektedir.

Türklerin Araplarla tanışması dönemi ise yaklaşık 3000 yıl sonra olmuştur. O dönemde M.Akif Türkleri küçümsemek için beklide kasıtlı olarak bu dizeleri yazmış olabilir. Ancak bu günkü bilgi seviyemiz, Türk’lerin Arapsız değil ama beklide Arabın Türk’süz olamayacağını bilmek için yeterlidir. Günümüzde hiçbir Türk’ün de bu adamın dizelerini örnek alarak Türk’ü aşağılayabileceğini düşünmüyorum.

11/06/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..