Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '09

 
Kategori
Seçim
 

Mehmet Ali Erbil az bile söylemiş

Mehmet Ali Erbil az bile söylemiş
 

Mehmet Ali Erbil, bir yolculuğu sırasında iktidar partisi yandaşlarının, insanlara yaptığı bir saygısızlığı gözlemlemiş ve onu televizyondaki programında eleştirmiş.

Yıllardır yandaş medyanın son derece tarafsız yayınına alışmış olan iktidardakiler bu işi çok yadırgamışlar. Ülkemizdeki bütün televizyonlar iktidara ve muhalefete eşit mesafede durduğu için bu olağandışı durumu hemen RTÜK’e şikayet etmişler (1).

TRT’de ne idüğü belirsiz bir adamın saatlerce ülkemizin saygın insanlarına hakaretler etmesine bir yaptırım uygulamayan RTÜK bu eleştiriyi çok ciddiye almış.

Şimdi görünen o ki RTÜK bunu çok önemseyerek yıldırım hızıyla YSK’ya şikayet etmiş. Şimdi Mehmet Ali Erbil ve televizyonundan hesap soracaklar.

Aslında Mehmet Ali Erbil az bile söylemiş. Bu kadarcık eleştiriye bile dayanamayanların yaptıklarını iyi görün, yani siz, yani demokrasi diye kandırılanlar, demokrat diye onların peşine takılanlar. İşte demokrasi getireceklerini sandığınız için arkasına takıldıklarınızın demokrasi anlayışı bu kadarmış. Bir eğlence programında yapılan bu kadarcık eleştiriye bile bu kadar kıyamet kopartıyorlar.

Şimdi Mehmet Ali Erbil ve televizyonundan hesap soracaklarmış. Umarım bu hesabı hemen şimdi yani seçimden önce sorarlar da karşılığını sandıkta alırlar.

İleride tarih bu seçimi şöyle yazacak:

“Seçimlere girerken oylarında biraz düşme beklenen iktidar partisi zamanın ünlü şovmenlerinden birinin yaptığı eleştirinin üzerine çok fazla gitmişti. İktidarda olmanın olanaklarını kullanarak şovmene ve televizyona ağır ceza uygulanmasına karşı tepkiler seçime doğru gündemi oluşturmuş ve sonuçlar üzerinde önemli bir etkisi olmuştu. İktidar partisinin medya üzerindeki baskısının hiç beklenmedik bir yerden, bir eğlence programından patlaması seçimlerde büyük bir yenilgi almasına neden olmuştu. Bu durumun yarattığı belirsizlik ortamında gidilen genel seçimlerde de daha büyük bir yenilgi almıştı.” (2).

Mehmet Ali Erbil az bile söylemiş.

(1) Mehmet Ali'nin AKP isyanı RTÜK'te kriz yarattı (20 Mart 2009, Milliyet): http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=siyaset&ArticleID=1073612&Date=20.03.2009

(2) Yazarın notu: Bu yazıya gelecek yorumlarda “Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış” şeklinde değerlendirmeler olabilir. Olsun, hayali bile güzel.

Ankara, 20 Mart 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..