Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '09

 
Kategori
Futbol
 

Mehmet Aureli'nun düşmüş olduğu durum

Mehmet Aureli'nun düşmüş olduğu durum
 

Bir futbolcunun, menejer denen bir şahsiyet tarafından, nasıl da hayatının alt üst edildiğinin tanığı olduk geçen sezon başında.

Mehmet Aurelio, Fenerbahçe’nin orta sahadaki her şeyiydi. Üç kişilik oynayan bir futbolcuydu. Sahada ayak basmadığı yer yoktu ve birçok ikili mücadeleden galip ayrılan, mücadeleci bir ruhu vardı Mehmet Aurelio’nun. Aynı zamanda beyefendi birisiydi Mehmet Aurelio. Bu yönleri ile Fenerbahçe ve spor kamuoyunun takdirine mazhar olmuştu.

Geçtiğimiz sezon Mehmet Aurelio, menejeri Bayram Tutumlu’nun aklı ile Fenerbahçe’den ayrıldı ve İspanya’nın ikinci sınıf takımlarından birisi olan Real Betis ile anlaştı. Fenerbahçe bu transferden hayli zarar etti ve Mehmet Aurelio’nun satışından her hangi bir bonservis bedeli alamadı.

Mehmet Aurelio’nun Fenerbahçe ile olan anlaşmasında, bir yıllık opsiyon söz konusu olduğu için, Fenerbahçe, ilgili makamlarda, sözleşme şartlarından doğan hak ve yükümlülüklerinin peşine düştü ve Mehmet Aurelio’yu 5.250 bin dolar ceza ödemeye mahkum ettirdi.

Şimdi Mehmet Aurelio’nun bonservisini elinde bulunduran Real Betis İspanya’da ikinci ligine düştü ve haliyle Mehmet Aurelio’da kendisine kulüp aramak durumunda kaldı. Diğer bir taraftan da, ligin bitmesine dokuz hafta kala sakatlandı Mehmet Aurelio ve şu anda ülkesi Brezilya’da tedavi ediliyormuş.

Geçen sezon başında Mehmet Aurelio’nun transferine aracılık eden menejer Bayram Tutumlu’nun, salt kendisine fahiş düzeyde komisyon alabilmek adına ve Fenerbahçe’nin bu komisyonu vermeye yanaşmaması üzerine, Mehmet Aurelio’yu kendi çıkarları için Real Betis’e pazarladı Bayram Tutumlu. Sözleşmenin hukuki çerçevesine riayet etmeyerek, futbolcunun ceza yemesine neden oldu ve şu anda Mehmet Aurelio’nun yerinden kıpırdayamayacağı bir duruma düşmesine neden oldu.

Bu durum Mehmet Aurelio açısından tam bir dramdır. Şayet Mehmet Aurelio tekrar birinci lig takımlarında futbol oynamak istiyorsa ille de transfer yapmak durumundadır. Ne varki Fenerbahçe’ye ödemesi gereken 5.250 bin dolarlık bir ceza vardır tam da orta yerde duran. Bu rakam bir futbolcu için hayli yüksek bir rakamdır. Bir de sakatlığının olması ki ne zaman sahalara döneceği belli değil ve en önemlisi bonservis bedelinin olması. Mehmet Aurelio’yu almak isteyen kulübün, Real Betis kulübünün açıklayacağı bonservis bedelini ödemesi gerekiyor.
Peki, bu şartlarda Mehmet Aurelio’yu kim alacak? Sadece bu futbolcuyu isterse, bonservis bedeli olmaksızın Fenerbahçe alabilir ve sakatlığının sonucunu bekleyebilir. Fenerbahçe dışında başka bir kulübün Mehmet Aurelio’yu alabilme ihtimali, sakatlığı ve bonservis bedelinin olması sebebi ile çok düşük bir ihtimaldir.

Mehmet Aurelio şu anda tümü ile Fenerbahçe’nin insafına kalmış bir futbolcudur. Cezasının karşılığında, bedavadan, tekrar Fenerbahçe’de oynamasına göz yumabilir yönetim. Oda Türk futbolcu statüsünde olması sebebi ile sakatlığının sonucunu bekleyebilir. Aksi halde Mehmet Aurelio’nun futbol hayatı ya İspanya ikinci liginde devam eder, ya da etmez.

Mehmet Aurelio’nun düşmüş olduğu durum tümü ile ciddi bir menejerlik hatasının sonucudur. Futbolcusunun çıkarlarından ziyade, sadece kendi çıkarlarını öne çıkaran bir menejerin Mehmet Aurelio’yu düşürttüğü durum alenen ortadadır.
Bütün futbolcuların örnek alacağı ve ders çıkartacağı bir durumdur Mehmet Aurelio’nun durumu.

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..