Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '10

 
Kategori
Futbol
 

Mehmet Aurelio ve Beşiktaş

Mehmet Aurelio ve Beşiktaş
 

Mehmet Aurelio


Mehmet Aurelio'nun Beşiktaş'a transferi en az Quaresma'nın ki kadar konuşulmalıdır, ya da Guti'nin... Aurelio adam gibi bir transferin adıdır...

Henüz resmi sözleşme imzalanmasa bile görünen o ki Brezilya asıllı milli futbolcumuz Mehmet Aurelio bu sezon Beşiktaş forması giyecek. Yani Beşiktaş bir ön libero daha kazanmış oldu.

Öncelikle bazı basın mensupları ve sporseverlerin yaşı ile ilgili yazdıklarının Aurelio'nun transferi konusunda hiçbir önemi yok. Zira Mehmet'in yaşı bu transferde konuşulcak en son şey. Bonservisine paralar saçılmamıştır ve ileri de satıp para kazanmak adına yapılmış bir transfer değildir.

Son yıllarda modern futbolda en ön plana çıkan pozisyonlardan biri olan ön liberoyu Türk halkına en iyi tanıtan ve önemli kılan futbolcu oldu Mehmet Aurelio. Özellikle Fenerbahçe'de oynadığı dönemde mükemmel istikrarı ve bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile orta sahanın hamallığını yapıp defansın önünde bir sigorta rolünü üstlenmişti hep.

Geçici İspanya macerası iyi başlasa da sakatlığı ve takımın total başarısızlığı nedeniyle tatsız tuzsuz bir hal almış görünüyordu. Real Betis'in küme düşmesi ve mali kriz dolayısıyla özellikle de yüksek maliyetli futbolcusu olarak elden çıkarabileceği Aurelio'ya transfer döneminin bu son günlerine kadar hiçbir Türk kulübünün -tabiri caizse- yapışmamış olması hayret vericiydi. Üç büyükler dışında büyük hedefleri olan Trabzon, Bursa ve hatta Eskişehir takımının bile peşinden koşabileceği bonservissiz siyah bir Türk vardı İspanya'da. Muhtemelen de gözü burada olan...

Sonuç tibariyle yılın flaş transferlerine imza atan Beşiktaş'ın Aurelio transferi de en az diğerleri kadar anlamlıdır.

Aurelio'nun katılması ile mevkinin en zayıf halkası Fink'e yol görünecektir.

Transfere büyük anlamlar yükleyen başka bir nokta daha var; o da sezonun yıldız adayı Necip Uysal'ın durumu. Ön libero da Ernst'le beraber takımın bu sezın yükünü çekmeye aday ve namzet gösterilen Necip bu transferden belki de en fazla etkilenecek kişidir. Kadroda banka oynaması beklenen Necip, Aurelio'nun gelmesiyle bir anda ikinci plana düşecektir.

Ancak olaya bir de teknik adam ve yönetim gözüyle bakmak gerekir. Zira bu sezon üç kupada birden mücadele edecek kadroda bu pozisyonun iki futbolcunun sırtına vurulması risk olurdu. Aurelio, Ernst ve Necip üçlüsünden seçilecek ikili kombinasyonlar uzun maratonda takıma büyük direnç kazandırıp, rotasyonlarla sezon sürdürülebilecektir. 19 yaşındaki Necip'in de sezonda 8-10 maç eksik oynaması onun harcanması için yeterli sebep değildir.

Necip'i bekleyen güzel günler ve kocaman bir camia var.

Aurelio hayırlı uğurlu olsun tüm camiaya.

Teşekkürler Başkan...

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..