Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '07

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Mehmet Güreli sergisi: Tutku ve denge

Mehmet Güreli sergisi: Tutku ve denge
 

Telaşsız bekleyişler vardı tuallerde.. Hayat beklemek için yaşanırmış gibiydi.. Ama öyle hırçın, sabırsız değil.. Bundan zevk alır gibi.. Ürkek bakışlar, dingin duruşlar, yalnızlık süsü verilmiş sessiz duraklarda sırtı dönük kadınlar.. Ve illa ki hüzün.. Alabildiğine hüzün, hüzünle kolkola yaşamak bir yaşam biçimiymiş gibi..
Beklemekli gülümseyişler, beklemekli mevsimler..

Mor mevsimler, sarı mevsimler, beyaz mevsimler..

Yaşayan bir ruh bekleyebilir ancak. Bekleyiş bir umut barındırır çünkü, ve "bir umuttur yaşatan insanı" diyor şarkının biri..

Beklemeksizin geçse eğer günler, umut ne işe yarar ki o vakit..

Mehmet Güreli'nin "Tutku ve Denge" isimli son sergisi sebep oldu yukarıdaki kelimeleri yazmama.. Yaptığı müzik gibi resminde de yumuşak çizgiler hakim olan Güreli'nin kadınlarını görmeyi özlemişim.. Teşvikiye'de yer alan Sungur Sanat Galerisinde 28 Nisan'a kadar açık kalacak olan sergide Güreli'nin yeni dönem yağlıboya çalışmaları yer alıyor.

Son sergisiyle son albümünün yakın tarihlerde çıkmış olması Mehmet Güreli'yi yakın kadraja almış insanlar için elbette oldukça değerli..

Mehmet Güreli'nin son albümünün adı "İplerin Kopuşu", son sergisi ise "Tutku ve Denge". 2 başlığın isimlerinin toplamı belki de Mehmet Güreli'nin sanatının tanımı..
Albümünde yine müziğin ön planda oluşuyla farklı boyutlara yolculuk etme hali derinden etkiliyor insanı.. Hele aylardan Nisan'sa, "yaşamak" veya "yaşayamamak" deli ederse insanı, bir nefeslik mola yeri olarak düşünülebilir mi acaba Güreli eşliğinde kurulan hayal parçacıkları...

Bu hafta kendinize bir iyilik edin derim...

sevgiyle...

 
Toplam blog
: 10
: 1786
Kayıt tarihi
: 28.10.06
 
 

notalar, kelimeler, renkler, kareler, insanlar ve kentler karışımı biriyim....