Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Mehmet'i "Memet" yapanlar şimdi bir kaç Mehmet derdine düştüler!

Mehmet'i "Memet" yapanlar şimdi bir kaç Mehmet derdine düştüler!
 

Başbakan yardımcısı Hüseyin Çelik, Meclisin toplanması bağlamında, her olaydan sonra Meclis toplanmasının yersizliğinden bahsederken, "bir kaç Mehmet şehit oldu diye" ifadesini de kullanmış.

Hüseyin Çelik, Terör'ün oyuncağı olmamak anlamında bunları söylüyor. Bu yaklaşım doğrudur yanlıştır, tartışılabilir... Gerçekten de her olayda Meclisi toplasaydınız aslında otuz yıldır hiç kapatmamanız gerekirdi, yaklaşımı da var.

Bu işler Mecliste konuşulmayacak da nerde konuşulacak, yaklaşımı da var. Bunlar tartışılabilir, dediğim gibi...

Ancak, bazı medya organlarının bugün yaptığı gibi Sayın Çelik'in sözleri üzerinden vıcık vıcık bir Mehmet istismarı, doğrusu tahammül edilir gibi değil.

O zihniyet ki, Mehmet kelimesinin aslı "Muhammed" olduğu için "h" sini atıp "Memet" yapmıştır. Ama istismara gelince, ucuz hamasate gelince varsa yoksa Mehmetçik...

Siz, o Mehmet'leri sivil hayatlarında görseniz selam vermezsiniz. Zaten annelerini de başörtülü diye, yemin törenlerine bile almayan bir zihniyetsiniz... Siz, Mehmet'i sadece "haki" elbise içinde sizin "iktidarınız" için savaşırken seversiniz...

Siz, o Mehmet'lerin babalarını "göbeğini kaşıyan adamlar" olarak niteler, Aziz Nesin'in yüzde altmışlıkları içinde sayarsınız. Sonra da, Hüseyin Çelik'in ifadesinden bir dram uydurursunuz... Milletin acısıyla kafa bulursunuz.

Sizin o "şövenist" zihniyetiniz bu ülkeyi kana buladı, kardeşi kardeşe kırdırır hale getirdi ama siz hala utanmadan, arlanmadan " o Mehmet'e kurban ol manşeti" atarsınız.

Biz, o Mehmetlere zaten kurban oluruz. Onlar bizim Peygamberimizin adını taşırlar... Onlar da bizim için, bizim dinimiz, vatanımız ve namusumuz için canlarını kurban ederler. Sİzin gibi Kurban bayramlarını "katliam" ilan edenlerin "kurban" adını almaya hakkı yoktur.

Bu ülkede, ucuz hamasetin, kokuşmuş sahte duygusallığın, vıcık vıcık istismarın yeri yok artık. Çok sırıtıyorsunuz, çok!

Siz, Mehmetleri bize bırakın; onlar bize kurbandır, biz onlara... Siz, MEMET'ler için ne söyleyecekseniz söyleyin!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..