Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '11

 
Kategori
Sanat Eğitimi
 

Mehmet Kapçak'ın Sergisinde Resim ile Müzik Özdeşleşti

Mehmet Kapçak'ın Sergisinde Resim ile Müzik Özdeşleşti
 

Mehmet Kapçak'ın müzik alanında doktora eğitimi gören ikiz kızının sergi açılışında keman resitali


İkizler Babalarının Sergisinde Keman Resitali Verdi

Mehmet Kapçak'ın "Görsel Sanatlar Eğitimi" sergisi Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Malik Aksel Sergi Salonu'nda Müzik alanında "Doktora" öğrenimi gören ikiz kızlarının keman resitali eşliğinde açıldı. Şeydagül Kapçak ile Beyzagül Kapçak Işıksungur'un keman resitali eşliğinde açılan serginin açılışına Gazi Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ali Gül, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Güler Akalan, Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Osman Altıntaş, Resim-İş Anabilim Dalı Eğitimi Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Meltem Kanıtarcı, Araştırma Görevlisi Fatih Varol ile sanatçının onur konuğu ressam Habip Aydoğdu ve sevgili eşi Fikriye Aydoğdu'nun yanısıra öğretim elamanları ile kalabalık bir öğrenci grubu katıldı.

Ressam Habip Aydoğdu: "Mehmet Kapçak arkadaşımızı, ressam arkadaşımızı Ankara'da karşılamaktan, özellikle güzel sanatlar eğitiminde efsane bir okul olan Gazi Eğitim Resim Bölümü'nde birlikte olmaktan gerçekten çok mutluyum. Daha işleri görmedim ama ben de heyecanlıyım. İyi bir ressamla başbaşayız. Tekrar hoş geldin diyerek; konuşmasını yapmak üzere sözu Gazi Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ali Gül'e bıraktı.

Prof. Dr. Ali Gül ise :

Mehmet Kapçak beyefendi ressamlığının yanısıra iyi bir eğitmen. Tabii geçmiş yıllarda hem eğitimcilik hem de ressamlık yönlerini geliştirmede bu tür okulların duayeni Gazi Eğitim Resim Bölümü. ressam Habip Aydodu'yu işaret ederek; Sayın hocamız da sanat alanında bir merkezden bahsederken Gazi Eğitimi merkeze oturttu. Kendilerine teşekkür ederim. Biraz önce kendisiyle sohbet ederken Kapçak'a : Göreviniz devam ediyor mu dendiğinde? Emekli olduğunu ancak özel bir okulda yönetici olarak eğitime devam ettiklerini belirttiler. Sanırım bu mesaj genç arkadaşlarımız için önemli bir mesaj olsa gerek. Sanatla eğitimi birleştirdiğimiz zaman karşımıza böyle eserler, böyle şahsiyetler çıkar. dedi.

Mehmet Kapçak'ın "Görsel Sanatlar Eğitimi Projesi"nin ilk sergisi Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Sergi Salonu'nda, ikincisi TBMM MUstafa Necati Sanat Galerisi'nde açılmıştı. Hedef kitlesi görsel sanatlar eğitimi gören öğrenciler olan projenin amaca ulaşması ile ilgili artık hiç bir kuşkunun kalmadığı ortada.

“Renkler de siyah, beyaz ve gri tonlara denk değerlere sahiptirler.” adlı Projenin amacı, “Üniversitelerimizin Eğitim Fakülteleri’nin Görsel sanatlar Bölümü’nün öğretmen adayları ile güzel sanatlar eğitimi alan görsel sanatçı adaylarının ; renklerin siyah, beyaz ve gri tonlara denk değerlere sahip olduklarının farkına vardırmaktır.
Projede yer alan ürünler Mehmet Kapçak’ın özgün görsel çalışmalarından oluşuyor. Orijinal çalışma, orijinal çalışmadan kurgulanmış renklerin kontrastlarını içeren çalışma ile aynı orijinalden siyah, beyaz ve gri tonlarına denk düşen çalışma aynı karede bir arada sunuluyor.

 

Gerek ressam Aydoğdu, gerekse Doç. Dr. Ali Osman Altıntaş çalışmalar ile ilgili motive edici güzel eleştirilerde bulunurken izleyiciler de başarıların devamını dilediler.

http://47gaziniversitesiturkey.magnify.net/video/Mehmet-Kapakn-Grsel-Sanatlar-Ei

 
Toplam blog
: 78
: 1725
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

1947 yılında Mazıdağı'nda doğdu. İstanbul İlköğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra; İstanbul A..